• 9.379.744 stemmen

Geregisseerd door: Jon McDonald

Met onder meer: Cary Elwes, Penelope Mitchell en

Plot The Hyperions

"Take back your power."

In de jaren 60 ontwikkelt professor Ruckus Mandulbaum een apparaat dat mensen superkrachten geeft. Na de vondst nam hij drie kansarme jongeren in huis en creëerde zo een ongewone superheldenfamilie. Ze verwierven al snel roem en aanzien. Na verloop van tijd viel de commerciële familie uiteen en de professor verving het team met een nieuwe groep superhelden. Vele jaren later zijn twee van de oorspronkelijke superhelden volwassen en willen ze gebruikmaken van het apparaat dat hen voorheen hun krachten gaf. Zelfs als dat betekent dat ze het museum van de professor moeten beroven en per ongeluk een paar gijzelaars moeten nemen.

Professor Ruckus Mandulbaum

Vista Mandulbaum

Maya

Hugh Montgomery

avatar van joolstein

joolstein

Hm....blijkbaar was dit dus de derde film die wordt gepresenteerd door het conservatieve 'The Daily Wire' Ditmaal een soort oubollige superheldenfilm met een eveneens gedateerde boodschap over het gezin als hoeksteen van de samenleving, werkt die niet dan komen kinderen op het slechte pad. Welkom bij brave nostalgie naar eind jaren '60 begin jaren '70.... De helden in hun pakjes lijken zo weg gelopen te zijn uit de serie Batman (1966-1968) En er zijn zelfs van die handgetekende animaties die we kennen uit oude Disney-films. Nu is er nog niets mis met een film een retrostijl te geven maar bij deze film lijkt het alsof gewoon uit die tijd stamt (oftewel vintage). Alsof het heimwee had naar die tijd dat *Kuch* alles beter was... Door zijn thematiek is het ook meer een familie-drama dan een actiefilm en qua uiterlijk speelt het dus helemaal op je gevoel voor nostalgie. Geen idee ook waarom dit eigenlijk een R-rated kreeg? Enfin het zag er soms nog aandoenlijk uit en acteerwerk was ook niet eens slecht maar dit was mij allemaal veel te oubollig, als ik een oude film wil zien neem ik er wel één die echt uit die tijd komt!