Genre: Komedie / Muziek
Met onder meer: Dan Aykroyd, John Goodman en Joe Morton
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 25 juni 1998
Plot Blues Brothers 2000
Achttien jaar na de eerste missie van God van de Blues Brothers komt Elwood Blues vrij en ontdekt dat er al die jaren veel is veranderd. Zijn maatje Jack is dood, zijn band is uit elkaar en het weeshuis waar hij is opgegroeid, is gesloopt. Elwood ontdekt al snel dat hij een nieuwe missie te volbrengen heeft: hij moet de band opnieuw bij elkaar halen, ditmaal met de hulp van een barman vol soul, hij moet meedoen aan de Battle of the Bands bij Queen Moussette en hij moet een nogal eigenwijs weeskind genaamd Buster op het juiste pad brengen. Te midden van alle chaos moet hij de politie bewijzen dat er magie in zijn muziek zit... en dat er achter de Blues Brothers-gekte een mysterieus en uniek recept schuilt.
Elwood Blues
'Blue Lou' Marini
gizzmo86
Niet zo heel goed verhaal maar de muziek was wel redelijk. gemiddeld 3,5 ster
andolini
Ik denk dat John Belushi zich omdraait in z'n graf. Ieder die het (geweldige) origineel kent, raad ik af deze te kijken. Huur gewoon nog een keer het origineel, die kan je niet vaak genoeg gezien hebben.
Ralfke
- 2075 stemmen
Heb ik een keer in de bus gezien, maar allemaal maar half. Er zaten wel een paar leuke muziekscenes in. Tot ik hem nog een keer (lees: beter) heb gezien, **1/2
Doron
Deze film is juist goed de eerste versie zag er ook goed uit nu is ie beter van kwali. etc.
EmDee
Wat een enorme teleurstelling deze film. En nooit geweten dat als een auto door wat spijkers rijdt, hij een eind in de lucht vliegt.
GerwinF
Das juist de humor van Blues Brothers. Is bij deel 1 toch ook zo?
andolini
Dat klopt, alles is lekker overdreven. Maar ik zou deze niet eens willen vergelijken met de originele. Ieder z'n mening, maar de 5* van Doron voor deze flop zijn natuurlijk belachelijk (maar daar zag ik al meer meningen over in het forum).
GerwinF
Ik heb een 3.5 gegeven. Het origineel daarintegen een 5. Vrijwel alles uit deel 1 wordt nog eens overgedaan, alleen dan slechter. Ik had gehoopt dat de achtervolgingen nog mooier gefilmd zouden worden, maar zelfs dat is niet gelukt. Jammer...
Wel moet ik zeggen dat de James Brown scene met het nummer "Faith Chorale - John The Revelator" geweldig is
Plintkabouter
GerwinF, helemaal mee eens alleen heb ik deze een 2.5 gegeven.
GerwinF
Dan heb je bijvoorbeeld ook die viegende auto (met die nazi's) uit deel 1 nog niet gezien, dat slaat echt nergens op. Maar wel super!
Nick Kang
Ik vind het op zich niet zo'n goeie film. Maar de muziek vind ik wel erg cool. Daarom geef ik deze film alsnog 3 sterren.
Mischa
Belachelijk, al die goeie recensies. Deze film is een prul van het zuiverste water. Een grote herhalingsoefening en totaal niet grappig!
mafiabaas
Dit is echt een bagger film vergeleken met het vorige deel. Dit is een slecht vervolg op het eerste deel. Echt een slechte film is dit.
Jack Sparrow
Deze film is echt een stuk slechter dan het veel sterkere eerste deel. Als je nog geen blues brothers film hebt gezien kijk dan vooral het eerste deel en niet deze, deze alleen kijken als je de muziek uit het eerste deel goed vond. Het verhaal is gewoon slecht, en de acteer prestaties zijn ook niet al te best. Maar de muziek maakt veel goed,
2,5 ster
mafiabaas
Is helemaal niet zo leuk als deel 1. Ze moesten het gewoon alleen bij deel 1 laten.
Mc
- 2092 stemmen
Jammer van die dikzak, maar de muziek is weer geweldig, Aretha Franklin spat eruit, opzich is dat kleine jochie ook wel aardig gevonden, maar hij speelt niet al te geweldig...
b-iancaatjuh
deze film is minder als de vorige maar.. het blijft goed. deze film is ook om te lachen hoor ook al niet zo erg als de eerste ondanks alles maar toch t meest door de liedjes krijgt deze film 4*
alexis
laatst nog eens gezien. ik blijft john goodman een rare keus... waarom habben ze niet voor james belushi gekozen???
(John Belushi was de Blues Brother, niet James Belushi)
SuperSideSwipe
Ik was geen grote fan van het orgineel, maar dit vervolg is echt helemaal de moeite niet waard.
Het verhaal is stom, en John Goodman's toevoeging is nou ook weer niet een brilljante keuze geweest.
2,0
die Lange
net als bij de meeste films: het tweede deel is minder
Fangs (crew films)
Het verhaal is in grote lijnen precies hetzelfde als dat van deel één en dit keer zijn de grappen schaarser en een stuk minder leuk. Ook de over-the-top-humor werkt hier minder goed, maar de muziek is gelukkig weer geweldig, al kunnen de liedjes niet tippen aan die uit het origineel.
Gewoon één grote herhalingsoefening, maar dan minder goed uitwerkt op alle vlakken. > 2.5* (vooral voor de muziek)
Leno
Het verhaal is veelal hetzelfde, en waar het verhaal orgineel probeert te zijn wekt het op de lachspieren. Ook al gaat het voornamemelijk om de muziek scenes, bij een film van twee uur mag ook wel enigszins over het verhaal nagedacht zijn.
De muziek is wisselend van kwaliteit, en niet voldoende om de film te redden. Goodman kan er weinig aan doen dat hij een belachelijk karakter speelt.
Diesel
Behoort niet tot de beste van Landis maar amusant is BB 2000 wel.
animalkrullie
Iik vond deze film lang niet zo goed als het eerste deel, maar om hem de grond in te boren vind ik te ver gaan.
De muziek is geweldig en de humor blijft goed!
Waku
Rijkhalzend uitgekeken naar het langverwachte vervolg van de eerste Blues Brothers.
Maar wat een teleurstelling.
De muziek is nog steeds opzwepend maar daar is ook alles meegezegd.
Het verhaal ( was in deel 1 ook mager laten we daarin duidelijk zijn) is pover en het ergste is de magie van Blues Brothers is verdwenen.
Daarmee is Blues Brothers 2000 een overbodig vervolg geworden.
2* voor de aanstekelijke muziek
Jammer.

The Blues Brothers
1980

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Blues Brothers
Muziek / Komedie, 1980