• 9.197.189 stemmen

Summering (2022)

Geregisseerd door: James Ponsoldt

Met onder meer: Lia Barnett, Lake Bell en Sarah Cooper

Plot Summering

"Summer is a state of mind."

Aangezien ze weldra op een andere school zitten, willen de vriendinnen Dina, Lola, Daisy en Mari de laatste nazomerdagen samen doorbrengen. Ze doen een gruwelijke ontdekking wanneer ze op een lijk stuiten. Dit mysterie pogen ze uit te pluizen en tekent voorgoed hun levens.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke zomerse coming of age over vier meisjes die overgaan naar de middelbare school.
Ze besluiten nog eenmaal de dagen samen door te brengen, halen alles uit het leven wat erin zit. Totdat ze in het bos op een lijk stuiten.

Ik kreeg hier al snel associaties met Stand By Me. Maar dan nu met meisjes.

Ze besluiten het lijk te verplaatsen en het binnen hen zelf uit te zoeken wat er gebeurd zou kunnen zijn. Dan pakt de film wel vrij uitgebreid uit. Een van de meisjes krijgt op een horror-achtige manier visioenen van dat lijk te zien en uiteindelijk mondt het zich uit naar een Ouija-spel.

Summering is hierbij een aangename kleine film. De zomerse warmte is haast te voelen, het verhaal wordt in routines bij elkaar gehecht en dan hebben we ook nog eens die hysterische ouders die zich om elke poep of scheet van de dochters over medicatie beginnen. Typisch Amerikaans weer.

Maar zo weinig kijkers op Moviemeter? Dit had nog wel een A24 productie kunnen zijn.