• 9.176.622 stemmen

Met onder meer: Kolton Stewart, Lexi Underwood en Chosen Jacobs

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Sneakerella

"Lace up and dream."

El is een aspirant-sneakerontwerper die in Queens woont. Zijn moeder is overleden en El werkt in de schoenenwinkel die vroeger van haar was. Zijn vader en twee stiefbroers zijn erg gemeen tegen El, waardoor hij zijn ambities verbergt voor hen. Zijn leven verandert wanneer hij Kira King ontmoet. Zij is de dochter van legendarische basketbalster Darius King, en de twee bouwen een band op dankzij hun wederzijdse interesse in sneakers. Hun werelden zijn echter zeer verschillend, waardoor het voor El een uitdaging wordt om zijn dromen te blijven najagen.

avatar van rikker

rikker

Zeer goede film, hele mooie film met mooie kleuren. Je kunt aan de kwaliteit van het beeld zien dat de producer veel ervaring heeft. Het verhaal is zeer origineel en leuk. De liedjes zijn een leuke afwisseling. Zitten veel gekleurde mensen in de film, maar dat stoort deze keer niet.

avatar van mrklm

mrklm

Variant op Assepoester is koren op de molen van de nog altijd veelvuldig op kinderslavernij leunende sneakerindustrie. Alle grote merken krijgen een expliciete shout in het weinig memorabele openingslied waarin El [Chose Jacobs] zijn liefde voor kicks en sneakers bezingt. Zijn moeder is dood en nu moet hij met zijn vervelende stiefbroers de sneakerwinkel van zijn vader overeind zien te houden. Na een toevallige ontmoeting met Kira King [Lexi Underwood], de dochter van een beroemde sneakerontwerper, helpt tuinman en vaderfiguur Gustavo [Juan Chioran] El om met zijn beste vriendin [Devyn Nekoda] een sneakerconventie te bezoeken waar hij zijn eigen ontwerpen kan voorleggen aan Kira’s vader [John Salley]. Ogenschijnlijk brave Disneyproductie is in feite één grote, cynische commercial voor sneakers.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Disney die een soort supermoderne draai geeft aan één van de alleroudste sprookjes. Sneakerella geeft zichzelf eigenlijk al weg met de titel. Er is geen genie nodig om uit te vogelen dat dit een draai is aan Cinderella. Eentje die ik alleen een stuk beter slik dan de daadwerkelijk, trouwere herbewerkingen van dat verhaal.

Fijn is vooral dat Rosenbaum zich overgeeft aan de moderne omgeving en daarom oude paleizen en bolle kostuums vervangt voor een neon-omgeving en moderne termen en woordjes. Ieder personage is herkenbaar en eigenlijk een beetje matig ingevuld, maar we weten allemaal snel waar ze op gebaseerd zijn. Wetende waar het verhaal heengaat zorgt ervoor dat Sneakerella weinig verrassing biedt, maar wel goed vermaakt.

Jammerlijk is dat niet veel nummertjes aanslaan (met uitzondering van dat duet van de slechte broers, lekkere meetapper), en dat het allemaal wel wat aan de belachelijke kant is. Als we deze film moeten geloven, dan kan je met een enkel concept megasucces bereiken zonder er al te veel moeite voor te doen. Een echt avontuur wordt niet beleefd, maar het vermaak mag er zijn. De reden dat ik een voldoende geef is vooral omdat ik visueel wel overtuigd was van de film.