• 9.373.631 stemmen

Father Christmas Is Back (2021)

Komedie | 105 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Philippe Martinez en Mick Davis

Met onder meer: Elizabeth Hurley, Nathalie Cox en Talulah Riley

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Father Christmas Is Back

Caroline wil niets liever dan een perfecte kerst om boete te doen voor het feit dat haar vader, James, het hele gezin in de steek heeft gelaten, vele jaren geleden. Wanneer de lang verloren gewaande vader terugkeert, samen met een 35-jarige Amerikaanse vriendin, wordt Carolines hoop op de perfecte feestdag verpest. Een reeks ongelukken, ongemakken en misverstanden wordt weldra in gang gezet, die het geheim aan het licht brengt dat hun familie jaren geleden verscheurde.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Caroline Christmas

Kondoro

Oh god

avatar van Timk

Timk

Overdreven film die nergens leuk werd, Cleese had maar een leuke grap. En het enige waar ik dan nog even om moest lachen was om Elizabeth heel even in een dino pyjama te zien. Talulah vindt ik dan altijd nog leuk om te zien, waardoor ik er nog een twee van kan maken.

avatar van GFM

GFM

Ok. Dit was gewoon heel heel heel heel matig.

Begint nog aardig. Maar na minuut of 20 verslapt de aandacht. En weet t werkelijk geen moment te boeien. Er is veel beters. 1*

avatar van stekman

stekman

Dit was heel erg.

avatar van Noodless

Noodless

Ondanks de leuke cast weet de film niet echt een kerststemming te brengen. De grappen zijn meestal flauw en het verhaal over het gezin met de vier zussen weet niet te boeien. Gelukkig hebben we nog Elizabeth Hurley met haar sexy outfits en haar leuke dino pyjama. Talulah Riley is heerlijk irriterend en Nathalie Cox als gastvrouw doet het ook wel naar behoren. Kelsey Grammer ( de vader ) en zijn jonge vriendin Jackie ( April Bowlby ) proberen er ook nog iets van te maken, maar helaas is het script gewoon te zwak. 4/10

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Vreselijk. Binnen 15 minuten afgezet. Zo goedkoop en niet grappig

avatar van Aapje81

Aapje81

Na het leuke A Castle for Christmas heb ik me samen met mijn vrouw op een tweede kerstfilm gestort en dat ging het eerste half uur nog best goed maar daarna was het echt vechten om het einde te halen.

In theorie zou de cast erg leuk kunnen zijn maar het scenario is zo onthutsend slecht dat je de wanhoop in de ogen van de acteurs kunt zien. Kelsey Grammer was ooit fantastisch als Frasier maar in deze rol kun je alleen maar medelijden met hem hebben. In nog grotere mate geldt hetzelfde voor John Cleese. Onthutsend flauw en pijnlijk vat het wel samen.

Helaas doen de vrouwen het niet veel beter. Liz Hurley en Nathalie Cox doen een wedstrijd wie het hardst kan schmieren en alleen Talulah Riley zet een leuke rol neer.

Tegen het einde herpakt de film zich een heel klein beetje maar al met al is dit een haastklus geweest waar uiteindelijk veel meer had in gezeten. Het eerste half uur was leuk daarna blijft er weinig over van alle goede bedoelingen.

Matig

avatar van Rancid

Rancid

Wat een afschuwelijke overacting van met name de twee blonde dames.

Zonde dat een cultheld als Cleese zich voor zoiets leent. Zelfs hij kon deze janboel onmogelijk redden.

avatar van Mickey b

Mickey b

Kerstfilm met als rode draad een familiefeest dat chaotisch in het honderd loopt. Vond het nergens echt grappig op een paar momenten na. Het kwam eerder geforceerd over. Hou van humor maar deze was het net niet. En echte kerstsfeer zat er ook niet in. Was eerder een opeenstapeling van sketches en droge platvloerse grappen. Uiteraard zat er een verhaal in met een probeersel om op een gegeven moment ook emotioneel te zijn, maar ook daar schoot het wat mij betreft te kort. Ondanks de redelijke cast van John Cleese, Kelly Grammer, Elisabeth Hurley e.a., konden deze de film niet redden. 2,5*