• 9.267.855 stemmen

Met onder meer: Isabella Ragonese, Alessio Boni en Thomas Trabacchi

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Yara

De gemeente Brembate di Sopra in de Italiaanse provincie Bergamo wordt geschokt door de mysterieuze verdwijning van een 13-jarig meisje. 's Middags ging Yara Gambirasio naar de sportschool, maar kwam nooit thuis. Officier van justitie Letizia Ruggeri doet een grondig onderzoek om de verblijfplaats van het meisje te achterhalen. Omdat ze zelf moeder is, voelt Letizia mee met Maura, de moeder van Yara, en raakt geobsedeerd door de zaak.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Prosecutor Sperone

Senator Nigiotti

avatar van kinkymen

kinkymen

Prima film. Je wordt echt meegenomen in de zoektocht wie het gedaan heeft.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

De waarderingen zijn hier voorlopig nog zwak, maar ik heb me best vermaakt met deze detective thriller. In anderhalf uur afgehaspeld, doet vermoeden dat het nogal snel snel ging, maar dat viel best mee. Uiteraard dienden keuzes gemaakt te worden. Zo focust de film zich louter op het politioneel onderzoek. De familie zelf komt nauwelijks in het stuk voor. Dat scheelt hem toch een half uur. Daardoor mist het wel enige diepgang.

Wat dan wel vertoond werd, was zeker niet verkeerd. Spanning en sfeer waren zeker aanwezig. Een film die niet uitblinkt in het genre, maar ook niet ondermaats is. Blijkbaar berustend op waargebeurde feiten. Het is dan ook des te opmerkelijk dat men tot twee maal toe de dure strategie toepaste van een globale vrijwillige DNA-afname.

Verder ook wat aandacht voor genderpositie bij de politie en machochisme op het hoogste niveau.

avatar van Luudje10

Luudje10

Een politiefilm naar een waargebeurd verhaal van een verdwijning van een 13jarig meisje. De film boeit aardig en er wordt goed geacteerd. Waar zouden we tegenwoordig zijn zonder DNA. Ik zat er wel in

avatar van Gish

Gish

Uitstekende film naar aanleiding van een waargebeurd verhaal. Eerder gemaakt, vooral vanuit de VS, maar deze Yara onderscheidt zich door een uiterst snelle en messcherpe montage. Nergens sleept het, de ontwikkelingen gaan razendsnel, maar zijn zeer goed te volgen. Een boeiend verhaal met een triest verloop, een fanatieke en vasthoudende inspecteur van politie, en de technieken van DNA, bieden slechts een schrale troost voor de ouders.

avatar van Doom4

Doom4

Beter dan verwacht.

Meeslepende detective/ politiefilm die nergens saai word.

Net geen 5 sterren, omdat de toedracht vaag blijft. Maar die zal wel nooit boven water zijn gekomen.

avatar van AniSter

AniSter

IJzersterke film, zelfs met een hoog documentaire-gehalte, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Er worden diverse thema's belicht onder andere bewijsmateriaal dat zo'n beetje alleen gebaseerd is op DNA. Ook discriminatie en gendergelijkheid in bepaalde beroepen komen aan bod. Erg goede cast en het geheel wordt realistisch neergezet. In werkelijkheid een dramatisch verhaal, maar de vertaling naar deze film is een goede weergave hiervan.

avatar van Brabants

Brabants

Yara was voor mij door de documentaire staat van zijn nogal saai. Kreeg er hierdoor niet echt een gevoel bij. Vond het ook allemaal geprogrammeerd aanvoelen waardoor emoties niet tastbaar waren.

avatar van Van Bommel

Van Bommel

Een goede film. Is voor zeker wel 4 sterren waard.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Waargebeurd, maar tot nu toe nooit met onomstotelijk bewijs afgerond. Immers, men dacht tijdens de DNA-onderzoeken dat de echte dader nu gevonden was, maar later kwamen er ernstige twijfels omtrent de resultaten en vermoedelijk zit een onschuldige man al vele jaren ten onrechte gevangen. Er zijn nog meer gegadigden die het eventueel gedaan kunnen hebben, maar de vooringenomenheid tijdens en na het onderzoek was zeer groot.
Zou in Nederland ook zo maar kunnen en is ook gebeurd.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Naah dit was geen geslaagd drama. De film kwam nogal statisch/docu over, dito bij cast en het gevoel kwam niet tot bij mij in de huiskamer, waardoor de film me amper wat deed. Dikke onvoldoende.