• 9.369.458 stemmen

Love You to Death (2019)

Geregisseerd door: Alex Kalymnios

Met onder meer: Marcia Gay Harden, Emily Skeggs en Tate Donovan

Plot Love You to Death

Het meisje Esme lijdt aan meerdere ziektes en zit in een rolstoel. Camille, de moeder van het meisje, heeft alles voor haar dochter over en verzorgt haar. Op een dag wordt Camille dood aangetroffen. Het blijkt om moord te gaan en tijdens het politieonderzoek wordt Esme aangewezen als verdachte. Van haar ontbreekt echter ieder spoor. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van princesspeach

princesspeach

Waarom zo’n lage beoordeling? Zo slecht was deze film niet. Goede acteurs ook, vooral de mam en het meisje.

Spannend, en waargebeurd maakt het ff nog indringender.

Film springt af en toe hak op de tak. Niet slecht.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

princesspeach schreef:

Spannend, en waargebeurd maakt het ff nog indringender.

Film springt af en toe hak op de tak. Niet slecht.

Waarom zo'n lage beoordeling?? Dat doe je zelf toch ook , want als je het werkelijk zo'n geweldige film vind zou je toch wel een hogere stem geven lijkt me.

avatar van Borderline

Borderline

Ik vond het een erg indrukwekkende film, de 2 hoofdrolspelers Camille en Esme spelen prima, het waargebeurde verhaal vond ik erg ingrijpend maar dat komt ook omdat ik zelf al veel gelezen had over het onderwerp en indirect in mijn omgeving wat raakvlakken met dit onderwerp

avatar van princesspeach

princesspeach

mcdaktari schreef:

Film springt af en toe hak op de tak wat ik minder vond. De jongen die haar meeneemt uit haar huis wordt afgeschilderd als een weirdo , terwijl dit wel meevalt na het zien van interviews van deze jongen in de gevangenis. Hij word afgeschilderd een totale gek/onstabiel in deze film, wat niet overeenkomt in het echte verhaal zegmaar.

En oh, staat nergens dat ik de film geweldig vind. Er staat ‘ niet zo slecht’.

Een 6 is niet slecht. Is een voldoende.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Het onderwerp intrigeert me enorm en na afloop van de film ben ik me dan ook op wikipediaanse wijze gaan verdiepen in deze zaak, want het verhaal is waargebeurd. Het is denk ik wel slimmer om geheel blanco de film in te gaan, zoals ikzelf ook deed, omdat er zich dan iets voor je ogen ontvouwt wat je niet had kunnen bevroeden, zoiets.. Vooraf niets lezen dus, ook niet de spoilers in dit bericht.
In grote lijnen komt de film overeen met wat er werkelijk is gebeurd, maar gegoten in een dikke Hollywoodsaus natuurlijk, en ik kon haast niet geloven dat de dokters al die tijd niets doorhadden en volledig meegingen in het verhaal van de moeder, afgezien van de kinderneuroloog die wel argwaan kreeg, wat in het echt ook zo gegaan is. Dat vind ik misschien nog het meest interessante aan het onderwerp: hoe gaan dokters om met eventuele vermoedens bij een patiënt? Doen ze iets met dat innerlijke stemmetje of schuiven ze het terzijde? En waarom? Lijkt me verder ook heel lastig. De kinderneuroloog zei daarover: 'This conundrum arises in case after case, when innumerable doctors have evaluated the patient, perhaps had questions they kept to themselves, and just proceeded to treat or make referrals and ditch the case that way'. (wiki)
Marcia Gay Harden als de moeder deed me sterk denken aan Annie Wilkes uit Misery, maar met de looks van Yvonne Kroonenberg. Het personage dat zij hier neerzet is typisch zo'n rol waar je meteen een oscar voor krijgt: de alleenstaande, excentrieke moeder, grote bek, maar geliefd in de buurt.. Die oscar heeft ze overigens nooit gehad.

avatar van stinissen

Meer dan aardige film en inderdaad met prima acteerprestaties van de uitstekende cast, maar deze "The Act (Serie, 2019 - 2019) - MovieMeter.nl" The Act (Serie, 2019 - 2019) - MovieMeter.nl is net wat beter.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Oh...

avatar van bjerik76

bjerik76

Blij dat ik deze film had gekeken zonder bovenstaand te lezen.

De film begint met een dood lichaam in een huis, maar er word pas op het eind duidelijk wie.

Vermoorde moeder haar dochter uit liefde, of dochter moeder vanwege bepaalde gebeurtenissen.

Langzaam word dit in deze film duidelijk hoe het verlopen is. En vind ik dat de spoiler eigenlijk al word weggegeven.

Ik vond het zonder dat ik de spoiler wist een goede film, en onbegrijpelijk dat dit waargebeurd is ( maar ik realiseer dat dit ook daadwerkelijk veel vaker voorkomt dan men denkt)

Goede cast en verfilmd. hoe het in werkelijkheid met de overlevende / betrokkenen is afgelopen word helaas niet vermeld.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Het verhaal van Gypsy Rose was me al lang en breed bekend en het wordt hier prima verfilmd. Goed acteerwerk, prima script, maar toch mist er iets en ik kan eigenlijk niet goed bepalen wat. Misschien is het het hoge Hallmark-gehalte.