• 9.373.233 stemmen

Chickenhare and the Hamster of Darkness (2022)

Animatie / Avontuur | 91 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Hopper en de Hamster der Duisternis / Hopper et le Hamster des Ténèbres

Oorsprong: België / Frankrijk

Geregisseerd door: Ben Stassen en Benjamin Mousquet

Met onder meer: Danny Fehsenfeld, Donte Paris en Joe Ochman

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 16 februari 2022

Plot Chickenhare and the Hamster of Darkness

De film speelt zich af in het koninkrijk van Pluimbaard. De jonge Hopper Chickenson is de geadopteerde zoon van Koning Arthur, een beroemde avontuurlijke haas. Hopper is zelf half kip en half haas en geobsedeerd door avontuur, maar hij is nogal onhandig. Wanneer Harold, de broer van koning Arthur, uit de gevangenis ontsnapt om de almachtige Hamster of Darkness te zoeken en zo zijn broer van de troon te verdrijven, besluit Hopper achter hem aan te gaan. Met de hulp van zijn trouwe dienaar Archie, een sarcastische schildpad, en Meg, een stinkdier en expert in vechtsporten, begint hij aan een episch avontuur.

Chickenhare (stemrol)

Abe (stemrol)

Meg / Cute Hare / Cute Hen (stemrol)

Lapin (stemrol)

Peter (stemrol)

Aide / Big Oxe (stemrol)

Barry / Mr Mc Garnicle (stemrol)

Bartender / Old Hare (stemrol)

Guard (stemrol)

Judge / Rusty (stemrol)

Vanaf 9 februari 2022 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Fisico

Fisico

Een Indiana Jones voor kinderen zo te zien. Mijn jongste dochter heeft haar zinnen hierop gezet. Van Encanto dat op hetzelfde ogenblik speelt, wil ze niet weten ("Er wordt te veel in gezongen ...").

Soit, zal dus dit weekend deze Stassen worden, welk zo te zien in dezelfde animatiestijl ligt van zijn andere producties (Corgi, Bigfoot, Sammy, Crusoe), clichématig, herkauwend en standaard, maar wellicht vermakelijk voor 1x.

Hier nog geen quoteringen, op imdb toch een sterke 7.5 (na weliswaar 12 stemmen).

avatar van Fisico

Fisico

Eigelijk staat alles al in mijn vorige post toen ik de film nog niet gezien had. Voorspelbaar dus en perfect in de lijn van alle andere films van Ben Stassen. Wat mij betreft zelfs één van zijn betere animatiefilms, maar niet in die mate dat deze er perse torenhoog bovenuit steekt. Stassen slaagt erin om bekende formats uit de filmwereld bij elkaar te brengen en er een leuk verhaaltje van te maken.

Ideaal voor kinderen ook, beetje avontuurlijk, lekker spannend en boordevol actie. Indiana Jones dus op kindermaat en in een animatiefilm gegoten. Het ligt er misschien wat dik op dat buitenbeentjes ook best geweldig kunnen zijn als ze maar in zichzelf geloven, maar kom, dat wil ik wel door de vingers zien.

Ook de personages zijn best leuk. Vind het altijd geweldig als dieren van die menselijke trekjes krijgen. Vele dieren zijn dan ook vaak geknipt voor hun stereotiepe rol. Dat zie je ook duidelijk in pakweg Sing of Zootropolis. Niet geweldig top, maar zeker geslaagd voor een uitje met de kinderen. De humor zit goed, de vaart evenzeer en ook de beestjes zijn leuk (schildpad, stinkdier, ...).

avatar van K. V.

K. V.

Geen grote verwachtingen bij deze film, maar vond het toch een leuke avonturenfilm. Het verhaal zelf was niet super verrassend, maar verveelde ook niet.

Visueel vond ik hem wel dik in orde en zag er dus goed uit.

Een mooie avonturenfilm voor jong en oud.