• 9.160.961 stemmen

Met onder meer: David Kross, Hanno Koffler en Maria Ehrich

Gesproken taal: Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Prey

Tijdens een vrijgezellenweekend gaan Roman, zijn broer Albert en hun vrienden op trektocht door de wildernis. Als de groep dichtbij geweerschoten hoort, schrijven ze die toe aan jagers in het bos. Ze bevinden zich echter al snel in een wanhopige poging om te overleven wanneer ze zich realiseren dat ze ten prooi zijn gevallen aan een mysterieuze schutter.

avatar van bjerik76

bjerik76

lange zit voor die ( maar) 87 minuten.
Film begon wel oke / spannend, maar zodra een beetje het plot bekend word...
mevrouwtje kan wel erg goed schieten, en het is ook wel toevallig dat die vrienden weer juist haar na al die tijd weer tegenkomen in het grote bos.
Bovendien weet mevrouwtje ook precies langs welke boom ze lopen om daar nog een knuffeltje of ketting neer te leggen, en welk huisje ze kiezen binnen te gaan.
Waarom waren ze eigenlijk allemaal de dupe van haar ? ..
bovendien was het allemaal wat vaag, al die onderlinge relaties en verhoudingen van t groepje.

dat ging wel beetje irriteren en maakte de film / het script een stuk minder.

avatar van kinkymen

kinkymen

Best een aardige film. Ga regelmatig een weekendje na de wildernis in duitsland om urenlang te wandelen zonder dat je iemand tegenkomt, dus de natuurbeelden kon ik al erg waarderen. Natuurlijk geen topfilm, maar keek gewoon lekker weg.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nee ik vond dit toch net niet waar ik op gehoopt had. Dit hebben we al zo vaak gezien maar dan beter. Echt spannend werd het nooit, tenminste dat is mijn mening. Of zijn er hier ook nog mensen die het helemaal te gek vonden? Ik kan het me haast niet voor stellen, maar je weet het tegenwoordig niet wat ze er van vinden. Voor mij was het gewoon net niet.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

zeker geen duitse versie van Deliverance. Acteren was bar slecht, plot bakte er ook niet veel van. Natuuropnames maakte het nog enigszins draaglijk

avatar van Dropout

Dropout

Het zij plot in deze film slaat echt nergens op, is onnodig en levert ook nog een mega plothole op de ene broer text en ontvangt berichten op z'n telefoon van de vriendin van de andere broer. 5 minuten later als ze belaagd worden op dezelfde locatie, oh ik heb geen bereik op m'n telefoon

Whyyyyyyyyyyyyyyyyy

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Het hoe en waarom is wel duidelijk,maar waarom op 5 onschuldige mannen jagen.......3.5 stars.

avatar van jippie2010

jippie2010

Erg wisselvallig.

De film voelt lang aan, dat is toch knap te noemen met 83 minuten zuivere speeltijd.

Het is een simplistisch plot met geforceerde extra verhaallijntjes om de boel wat op te vullen.

Het casten van een excuusaziaat om de snowflake-generatie te pleasen vond ik ook erg storend.

Gaandeweg komt de spanning er wel iets in, maar lang niet genoeg om echt te boeien. *2,5

avatar van Ralf81

Ralf81

Ik vond hem prima. Heb toch de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten wachtende op het volgende schot waarvan je wist dat het ging komen, maar niet wanneer. Wel enigszins voorspelbaar allemaal en het verhaaltje flinterdun, maar dat maakt de spanning meer dan goed.

avatar van italklaas

italklaas

Ben blij dat ik van de natuur hou, maar deze film is echt heel goedkoop, slecht script en slechte acteurs. Als ik het had geweten, had ik niet gekeken.

avatar van AC1

AC1

Ik hou van dit thema, en desondanks onze mannen niet erg inventief waren (hulpeloos, zeg maar) en de heel voorspelbare beweegredenen van de schutter, heb ik 'm toch makkelijk kunnen uitkijken. Je ziet, films hoeven niet altijd goed te zijn. 4/10

avatar van horizons

horizons

Oké, genoeg. Korte speelduur. Niet veel fratsen.

avatar van Doom4

Doom4

tja.... op zich.... wel mooie locatie. Beetje domme personages, film had al snel afgelopen kunnen zijn. Het was ook allemaal een beetje te toevallig.

avatar van umbra

umbra

Vrij gewoontjes en matig allemaal. Die David Kross, kwam me bekend voor en jup, van Betonrausch (2020), die ik pak leuker en boeiender vond. Deze 'Prey' is gewoon nergens echt spannend en über voorspelbaar, zo'n film die niet archislecht is, maar ook op geen enkel moment iets met je doet en zo ook niet zal blijven hangen. Een 4/10 lijkt me billijk.

avatar van rep_robert

Een niet meer dan aardig tussendoortje waarin een onuitstaanbaar groepje mannen het meest rare bachelorparty weekendje ooit hebben. Kamperen in de bergen. Nou joepie. Je hebt ook geen idee hoe het kn vredesnaam kan dat deze groep mensen met elkaar omgaat, laat staan een kampeertripje doen.

Voor de rest wordt er een bekende formule gevolgd met weinig verrassingen, al blijft het nog wel aardig lang onduidelijk wat er nou precies aan de hand is en waarom de gebeurtenissen plaatsvinden. Verder is de film lekker kort. Hierdoor kon ik prima de film uitzitten.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Slecht, alles al een keer gezien.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

De film vat aan als de bekende film Deliverance (Film, 1972), maar wandelt al gauw van dat geijkte pad af. Het wordt allemaal erg matig uitgewerkt. Als de acteerprestaties dan ook nog niet top zijn, kijk je anderhalf uur lang naar een vervelend groepje mannen waarbij de vriendschap toch niet is zoals voorheen gedacht.

De film is eigenlijk een soort jacht waarvan de motieven zeer onduidelijk zijn. Het komt de geloofwaardigheid niet ten goede. Ook de flashbacks van één van de mannen is hoogste storend en brengen niets bij aan de film.

Het klopt ook gewoon niet. Ze lopen en blijven lopen, maar komen toch altijd nog de jager tegen. Dat de telefoon het niet doet, is ook niets nieuws. Enige positieve zijn de mooie natuurbeelden, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van james_cameron

Niet onaardige thriller, best intens en spannend, maar uiteindelijk te weinig origineel om boven het maaiveld uit te steken. Het begin is uitstekend, maar zodra je als kijker min of meer weet hoe de vork in de steel zit begint één en ander steeds minder logisch te worden. Een subplot betreffende de twee broers dat er vervolgens met de haren wordt bijgesleept doet de spanning geen goed, waarna de film naar een wat matte climax toewerkt.

avatar van Curry

Curry

Deze film werd door het algoritme van Netflix opgestuwd (waarschijnlijk vanwege The Ritual).

Opnieuw een vrijgezellenparty met onderlinge verstoorde verhoudingen. Er wordt weinig tijd verspild en binnen 10 minuten is de premise gestart. met voorspelbare lekke band en schoten iedere keer als iets benoemd wordt
Deze keer is het (indrukwekkende) bos niet de vijand en vreemd genoeg kwam er ook geen avond/nacht wat ik wel had verwacht nog , maar een onzichtbare schutter die de groep opjaagt, maar uit het zicht blijft. Misschien dat het het Duits was, maar op de 1 of andere manier hielp dat niet echt om de spanning op te drijven, al bleef er mede door het bos wel een creepy sfeer.
Uiteindelijk wordt het een kat en muis afvalrace na de 1e dode van het groepje en mevrouw lijkt feilloos te kunnen volgen, ook het vreemde koffiehuis (waarom was dat daar midden in een afgelegen bos) biedt geen soelaas en terloops krijgen we een broedertwist omdat de aanstaande verloofde van de hoofdpersoon vreemd is gegaan met zijn broer, en irritante flashbacks. Het einde stelt uiteindelijk een beetje teleur, de clou wordt duidelijk, maar het eindigt nogal simplistisch

De film vermaakte echter wel op een maandagavond dus drie sterren toch wel, bij herziening vast zakkend.

avatar van Collins

Collins

Het scenario is niet heel origineel. Een vijftal hikende mensen wordt in een afgelegen gebied door iemand belaagd. Het is een scenario dat al talloze malen is verfilmd. Misschien is het enige originele dat de vijf hikers het onderling niet zo gezellig hebben. Er is wat haat en nijd. In aanzet interessant maar de motieven blijven helaas aan de vage kant. De personages worden onvoldoende uitgekleed om als kijker erg in de rats te zitten als de jacht wordt geopend. De vijf elementen zijn te anoniem. Ik had geen klik. En waarom zou je je trouwens erg bezorgd tonen als het de vijf niet eens lukt om veel sympathie voor elkaar op te brengen?

Op zich is de gedachtengang achter het scenario niet eens zo verkeerd. Behalve de dreiging van de onbekende jager is er ook nog de onderlinge kift waartegen gestreden moet worden. Dat biedt dubbele mogelijkheden om potentiële spanning om te zetten in echte spanning. Maar goed, daarvoor is dan wel enige fundamentele achtergrondinformatie nodig. En die blijft onvoldoende uit. Je komt te weinig te weten over de personages en hun onderlinge verhoudingen. En dus deed het me allemaal niet zoveel.

Het camerawerk is trouwend goed. De camera weet het bosrijke gebied als een dreigend oord neer te zetten. De setting is goed gekozen en heeft een prima onheilspellende uitstraling. Met de sfeer is eigenlijk niets mis. Het is daaarom ook zo vervelend dat de film inhoudelijk niet veel voorstelt en de spanning maar niet overtuigend wil doorbreken. Dat is dan met uitzondering van een enkel moment of een enkele scène die opeens wel beklemming laat zien en je even doet opveren. Die momenten zijn er echter veel te weinig.

avatar van Noodless

Noodless

Mwah, de film kijkt wel vlot weg en verveelt niet, maar er valt wel één en ander op te merken dat de film toch maar een matige score krijgt. Om te beginnen krijg je geen band met de personages en nergens wordt het echt spannend. De sfeer, de locatie, het camerawerk zorgen wel voor positieve elementen. Maar er zitten ook vreemde of storende scènes in de film zoals de flashbacks, het koffiehuisje midden in het bos en de relatie tussen beide broers die op het einde een onnodige twist geeft. 5/10

avatar van nadrin

nadrin

Verhaal ok. Maar wat een zwakke vertolkingen

avatar van fritsy

fritsy

volgens tvgids komt deze er op Prey (Film, 2022)