• 9.373.067 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Rush Sturges

Met onder meer: Scott Lindgren

Plot The River Runner

Het verhaal van Scott Lindgren's 20 jaar durende zoektocht om de eerste persoon te zijn die de vier grote rivieren bedwingt die vanaf de heilige berg Kailash in Tibet stromen. Na een levenscrisis beleeft de emotioneel gestompte atleet eindelijk een doorbraak. Als een zeer ervaren kajakker en wildwaterfilmer verbiedt Lindgren elk teken van emotionele kwetsbaarheid op de rivier. Voor hem is het een zwakte die de geestkracht in de gevaar brengt die nodig is voor extreme wateren. Na een levensveranderende diagnose en een donkere nacht van de ziel, leert Lindgren eindelijk hoe hij met een open hart zich kan laten zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hansiro

Hansiro

De zoveelste Amerikaanse held met een verschrikkelijk moeilijke jeugd, ga gewoon kajakken svp.

avatar van Dridge

Dridge

De spectaculaire beelden zijn alleen al de moeite waard!

avatar van mrklm

mrklm

Deze sportdocumentaire draait om Scott Lindgren, een pionier kajakken, die alles doet om zijn droom, het bedwingen van alle vier White Water rivieren in Tibet, na te jagen. Na een proloog over zijn moeilijke jeugd ontdekken we dat hij zijn passie voor kajakken wist te financieren door zich te specialiseren in het filmen van deze expedities. Helaas moeten we het bij de spannende, tragische verhalen van Lindgren en zijn vrienden en collega’s vooral doen met foto’s en vage archiefbeelden waarvan ik betwijfel of die überhaupt iets met het incident te maken hebben en die dus amper enige emotionele impact hebben. Pas in het laatste deel, waarin Scott een comeback maakt en daarbij betere apparatuur voor handen heeft, zien we pas de spectaculaire beelden die je bij dit onderwerp verwacht. Wie bekend is met kajakken en/of Scott Lindgren zal dit waarschijnlijk iets hoger waarderen.

avatar van james_cameron

Meeslepende documentaire over kajakker Scott Lindgren en diens droom om de eerste persoon te zijn die de vier grote rivieren bedwingt die vanaf de heilige berg Kailash in Tibet stromen. De schitterende, bijzonder spectaculaire opnamen vormen de voornaamste reden om deze docu te bekijken, maar het verhaal dat achter de vrij gesloten en teruggetrokken Lindgren schuilgaat maakt ook behoorlijk indruk.