• 9.372.468 stemmen

Geregisseerd door: Potsy Ponciroli

Met onder meer: Tim Blake Nelson, Scott Haze en Gavin Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Old Henry

"You can't bury the past."

De weduwnaar Henry woont met zijn zoon Wyatt op een boerderij en biedt aarzelend onderdak aan de gewonde Curry. Deze man heeft een grote som geld op zak waarnaar enkele mannen op zoek zijn. Ook zij brengen een bezoek aan de boerderij en geven zich uit als medewerkers van de overheid. Henry weet nog niet wie hij moet geloven, maar kan, ter bescherming van zijn zoon en woonplaats, opvallend goed overweg met een geweer.

avatar van John Milton

John Milton

Staat dit op je radar, Brix? Oogt niet onaardig?

John Milton

Jazeker!

De film werd ook al eerder onder de aandacht gebracht in het western topic.

Het lijkt mij ook wel wat, en Trace Adkins is daarmee dan toch eindelijk in een betere western terecht gekomen dan de films waarin hij het eerder probeerde

avatar van DreamTech

DreamTech

ja eindelijk weer eens een lekkere western. Ik ga hier niets over zeggen omdat er zeg maar wat verrassingen inzitten en wil dat niet verklappen voor andere mensen. Lekker kijken aanrader !!

mcdaktari

Inderdaad ja, eindelijk weer een western die als ik het mag geloven toch wel goed blijkt te zijn. Deze ga ik heel binnenkort kijken. Dacht gisteren nog, ik zou wel weer eens een goeie western willen zien. En, zie hier.

avatar van FullMoon

FullMoon

Eindelijk eens een spectaculaire western met een geweldige twist. Het verhaal en het acteerwerk... alles was uitmuntend gedaan. Een film die me geen moment heeft verveeld. 4 sterren.

mcdaktari

Echt genoten van deze film. Het is niet zo dat de film constant bol staat van de actie, maar het is gewoon een mooi verhaal en mooi geacteerd. Leuke rol van Tim Blake Nelson, Buster Scruggs speelt Billy the Kid. Tim Blake Nelson ziet er hier uit alsof hij rechtstreeks uit een Coen Brothers film komt. Zulke films mogen ze van mij wel meer maken.

avatar van Erik1966

Erik1966

Geweldige film. Met een verrassende twist!

avatar van Walter S.

Walter S.

avatar van FullMoon

Popcorn Time

Ik op Flixtor. Maar is natuurlijk ook te pindakazen

avatar van Walter S.

Walter S.

Bedankt, dacht al zoiets.

Walter S. schreef:

Bedankt, dacht al zoiets.

Op Flixtor NL ondertiteld

Snoeiharde sterke western.
Niet verwacht dat zoiets nog gemaakt kon worden.
Uitstekend verhaal, prima gefilmd.
Niks voor tere zieltjes...

Tim Blake Nelson (Henry) is cooler en meaner dan Eastwood in al zijn westerns ooit was, "Unforgiven" meegeteld.

Blake's gelijkenis met de echte Billy the Kid, alias William Henry McCarty, alias William H. Bonney is treffend. Daar heeft de make-up afdeling werk aan gehad. Zelfs die scheve voortand van de echte Billy ziet er net zo uit

N B
Het duurt mij nu al te lang tot de release van de Blu-ray en DVD in november

avatar van macrobody

macrobody

Brix schreef:

Snoeiharde sterke western.

Niet verwacht dat zoiets nog gemaakt kon worden.

Uitstekend verhaal, prima gefilmd.

Niks voor tere zieltjes...

Dit was inderdaad weer eens een echt goeie western. Zou het kunnen omdat er geen enkel lichaam met vagina te bespeuren was, met het nodige kleffe gedoe? Zou zo maar kunnen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Voor iemand die geen fan is van het genre, met zulke recensies hier was het gewoon een must om de prent te gaan zien. En eerlijk, ja dit is een heerlijke western door zijn geweldig simpele opzet.

Dat gezegd te hebben, wat deed deze film mij? Heel gemakkelijk uitgelegd, de regisseur heeft er een heerlijke droge zit van gemaakt en het prima in beeld gebracht. Het script loopt prima, geen opsmuk en ik zeg dat, dat wel eens zijn ietwat verrassende kracht kan zijn. Een niet al te gecompliceerd verhaal, het draait om geld en er zit waarlijk een leuke ontwikkeling in (helaas iets te snel te doorzien, het lag er namelijk iets te dik op). Maar ik vond het origineel uitgestald.

Waar ik vooral door gecharmeerd werd is het acteerwerk van Nelson, subliem! (dat oog en tandje) Natuurlijk had hij ook een geweldige rol in O Brother, Where Art Thou?, soms wel een beetje vergelijkbaar in tronie. Naast dat stukje geweldig acteerwerk staat nog een naam die ik graag eer wil geven. En dat is Dorff. Kort geleden City Of Industry weer eens gezien en vond hem daar ook echt goed. Tijdje dat ik hem eigenlijk niet goed heb gevonden maar tegenwoordig is de man echt weer goed bezig. Zo ook in deze film.

Het verhaal dat zich afspeelt in een periode dat alle problemen met wapens werden opgelost (helaas tegenwoordig ook zoals het lijkt), is niet opzienbarend of origineel. Het kabbelt rustig de personages door en een standoff tussen de twee genoemde acteurs met hun personages die prima de tijd krijgen om hun problemen te gaan settelen. Het is wachten op een vuurgevecht, onmisbaar binnen een echte western.

Helaas was dat laatst genoemde niet volgens mijn verwachtingen, de shootout voor mij gewoon te slecht uitgevoerd. Ook het einde met de dood van The Kid, het leek op afrafelen, budget op of tijdsgebrek. En dat heeft bij mij een echt een zucht van dat meen je niet doen ontstaan. En dat is gewoon erg jammerlijk.

En dan het eindoordeel: een echt prima prent die afgerafeld je achter laat met twee gevoelens. Voor de shootout is het tot in de puntjes echt goed te noemen op elk vlak. Het einde doet daar inbreuk op, daar mis ik de kwaliteit van de aanloop die stabiel en gebalanceerd was. Jammer is het woord dat ik daaraan koppel. Toch een 3,5**.

Left4Dead

Nelson had al aardig wat western ervaring via "" Dead man's Walk", "Klondike", The Homesman", en natuurlijk de nog vers in het geheugen liggende "Ballad of Buster Scruggs", waarin hij het titelpersonage speelde.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterke western. Het verhaal zit leuk in elkaar. Helaas wordt de twist die men voor het einde heeft bewaard te snel duidelijk, mede dankzij de synopsis. De uitwerking is erg goed. Gewoon eenvoudig en lekker rauw zonder romantiek. De actie scènes zien er goed uit, hoewel de laatste shootout niet de beste is die ooit is gefilmd. Het acteerwerk is verder dik in orde. Visueel ziet de film er prima uit en goed camerawerk 3.5/4.0

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Overtuigende western met een rustige opbouw en fraaie beelden van het landschap dito

ingetogen soundtrack. Mede door het ontbreken van de aanwezigheid van de dames maar

met name door een meedogenloze hardheid af en toe is het vooral een mannelijke western.

En zet Tim Blake Nelson hier een memorabele rol neer om je vingers bij af te likken. Met een

voortreffelijke twist van de aap uit de mouw, wanneer de film ook even lekker los gaat.

Verder is er nog ruimte voor de vader/zoon relatie die door de ontwikkelingen op scherp

wordt gezet. En die een belangrijk onderdeel is in de film. Vond het een vrij unieke western

die ook al weer fijntjes bewijst dat het genre nogal altijd mee kan tellen.

avatar van Left4Dead

Brix schreef:

Left4Dead

Oké, nou ik ben geen echte westernliefhebber dus zie zeer zelden een prent binnen het genre. Vandaar dat ik me niet bekend heb gemaakt met het feit dat Nelson best vaak een rol bekleed binnen het genre. Ik zal eens kijken of dat er bij jouw genoemde films er eentje tussen zit die ik misschien ga kijken. Thx voor het bericht.

avatar van huiguh

huiguh

Heb helemaal niks met het genre western, maar dit was een dijk van een film.

Goed script, mooi camerawerk, harde actie scènes maar geen overmaat.

Acteerwerk van hoog niveau, met name Tim Blake Nelson.

Verhoog mijn stem met een half puntje naar 4,5

avatar van stinissen

Eindelijk maar dan ook eindelijk weer een keer een goede western, snel hard en meedogenloos.

avatar van eempag

eempag

Aardige western met een wat ongeloofwaardige twist die eigenlijk overbodig was.

avatar van nadrin

nadrin

Geen topfilm maar kon wel boeien. Wel goede vertolking. Einde verraste me toch

avatar van Waku

Waku

Het meeste is al gezegd op dit forum.Inderdaad lekkere no nonsense klassieke western. Rauw en zonder opsmuk. Leuke en verrassende knipoog naar de legendarische Billy the Kid. 3.5*

avatar van schumacher

schumacher

Eindelijk nog eens een degelijke western film.

Een 3.5 lijkt me correct te zijn omwille er nu éénmaal westerns zijn die nog een pak beter zijn als deze, niettemin is dit nog eens een degelijke western film. Veel westerns worden er niet gemaakt en als er eens worden gemaakt zijn ze meestal slecht.

Welnu, deze is nog eens een verademing.

Leuk filmpke.

avatar van LeBlanc

LeBlanc

Leuk om weer eens een western te zien.. jammergenoeg geen goede. Het verhaal is wel heel erg simpel en qua acteren valt het erg tegen. De brave jonge zoon van deze op eerste gezicht simpele boer irriteerde me al direct. Zijn drang om zich te willen bewijzen ligt er wel erg dik bovenop. De film gaat dus over een vader die er sukkelig uitziet en de tough guys die problemen komen zoeken. Het contrast moet natuurlijk zijn dat Henry een echte badass is... maar eigenlijk zien we dat amper.. Het is allemaal te voorspelbaar en simpel om spannend te zijn.

avatar van james_cameron

Vermakelijke western met een perfect op maat gesneden hoofdrol voor Tim Blake Nelson als de titelfiguur. Wat een kop heeft die hier zeg, geweldig. Stephen Dorff is ook goed als de voornaamste slechterik. Mooi opgebouwd en zelfverzekerd geregisseerd, met veel aandacht voor detail en sterke dialogen. Hier en daar helaas wel iets te uitleggerig en de climax schiet iets tekort (no pun intended), maar tegen die tijd heeft Old Henry zich al ruimschoots bewezen als een lekker botte, old school western.

avatar van Jynxter

Jynxter

Wat een toffe western. In een hele beperkte setting weet de voor mij nieuwe regisseur Ponciroli er een krachtige film van te maken. Zonder veel poespas of trucjes, maar met wel wat hele aardige twists en mooie shots.

Al vroeg in de film wordt bij alle drie de main characters de vraag neergelegd of ze wel zijn wie ze zeggen. En dat maakt het gelijk al interessant. Daarbij speelt Tim Blake Nelson, die ik toch niet zo vaak in een dragende rol heb gezien, heel erg sterk. Maar eigenlijk is de gehele cast gewoon goed.

Misschien is het wat vreemd dat ouwe Henry bij het laatste vuurgevecht nogal wat domme dingen doet. Dat past niet echt bij zijn karakter. Maar anders dan dat valt er niet veel aan stompzinnigheden uit te lichten. En dat is bij westerns of actiefilms in zijn algemeen nogal eens anders.

Old Henry is een vrij subtiele maar toch ook rauwe western die heerlijk wegkijkt, simpel aan doet, maar toch slimmer is dan je misschien zou denken.

avatar van Antonev

Antonev

Redelijk ingetogen doch prachtig Western drama.

Het verhaal is niet groots opgezet, maar er gebeurt voldoende en het kleine plot twistje voorziet het geheel van een beetje pittigheid. De sfeer voelt zeer realistisch aan en de landschappen worden prachtig gevangen door de camera. Het moet een bijzondere tijd zijn geweest wanneer je zo op jezelf en naaste familie aangegeven was in zulk afgelegen gebied.

De cast was sterk, maar Nelson trekt toch wel alle aandacht naar zich toe. Hij speelt een puike en overtuigende rol.

Dit is zeker een film die zich in het rijtje van de beste Westerns van de afgelopen jaren mag scharen.

avatar van The Oceanic Six

Prima western, een genre dat ik ben leren waarderen, maar ook weer niks bijzonders qua inhoud. Old Henry draait om een oude man en zijn zoon (die elkaar ook niet altijd even goed liggen) die een gewonde man in huis krijgen die ze niet vertrouwen, maar die wel lastig word gevallen om zijn geld. Het levert een aantal prima actiemomenten op waarbij de hoofdrolspeler met zijn doorleefde kop lekker los kan gaan. De film is niet al te verrassend, maar wel onderhoudend door de mooie beelden en de erg fijne soundtrack. Ik twijfel een beetje tussen 3 en 3,5 ster, maar door de kwaliteit van de film en de duidelijke liefde voor het westerngenre dat zichtbaar is krijgen ze mijn hoogste score.