• 9.370.978 stemmen

Wawata Topu: Mermaids of Timor-Leste (2013)

Documentaire / Avontuur | 33 minuten

Genre: Documentaire / Avontuur

Oorsprong: Oost-Timor

Geregisseerd door: David Palazon en Enrique Alonso

Met onder meer: Nelson Turquel

Plot Wawata Topu: Mermaids of Timor-Leste

Wawata Topu (vrouwelijke duikers in het Rasua-dialect) is een documentaire over vier generaties vissersvrouwen die proberen hun brood te verdienen in het kustplaatsje Adara, West Ataúro in Oost-Timor. Hun dagelijks leven, hun economische praktijken en hun belangrijkste zorgen, evenals de tegenstrijdige discoursen en sociale barrières waarmee ze worden geconfronteerd, worden getoond in dit etnografische portret dat hun kritische bijdrage aan de huishoudelijke economieën en de vissersgemeenschap in het algemeen zichtbaar maakt.

Interviewer 1 (stemrol)

avatar van John Milton

John Milton

aardig etnografisch inkijkje in de levens van deze vrouwelijke duikers en hun beslommeringen, maar ik heb het vooral gekeken omdat het uit Oost-Timor kwam. Een land waaruit ik pas één enkele film zag, met A Guerra da Beatriz (2013).