• 9.369.466 stemmen

America: The Motion Picture (2021)

Animatie / Actie | 98 minuten

Genre: Animatie / Actie

Geregisseerd door: Matt Thompson

Met onder meer: Channing Tatum, Simon Pegg en Judy Greer

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot America: The Motion Picture

"This summer they're redrawing history."

George Washington moet het opnemen tegen de Britten. De Britten zijn namelijk het Amerikaanse continent binnengedrongen. Washington kan dit echter niet alleen, dus hij schakelt zijn broer en bierliefhebber Sam Adams in om hem bij te staan.

George Washington (stemrol)

King James (stemrol)

Benedict Arnold (stemrol)

avatar van Corcicus

Corcicus

Het concept is goed bedacht, maar de inhoudelijke uitwerking laat sterk te wensen over. De humor is flauw en de talloze verwijzingen naar andere films en series zijn bij de haren gesleurd, niet relevant en onnozel. Helemaal ergerlijk wordt het wanneer er plots een personage tijdens de Amerikaanse Revolutie verwijst naar 'Netflix' zelf. Goed om de kijker eraan te herinneren dat hij niet gezellig een filmpje aan het kijken is, maar wel een product aan het consumeren is van een bedrijf dat tussendoor nog wat reclame voor zichzelf maakt. Degoutant eigenlijk. De serie voelt erg puberaal aan en behoudens een paar goede vondsten, was dit zelfs voor tieners geen degelijke film.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Slaat nergens op, maar kijkt lekker weg

avatar van Shadowed

Shadowed

Oké.

Het is altijd een wat onstabiele keuze wanneer zoveel goede namen de handen ineen slaan om een animatie af te leveren. Natuurlijk zijn de makers verantwoordelijk voor het eindproduct, maar tegenwoordig lijken dit soort projecten vooral te falen. Nu is deze film ook niet zo goed ontvangen, maar ik heb me er best aardig mee vermaakt.

Het is vooral het tempo van de film die het compleet maakt. De film verliest zichzelf nooit in sentiment (het is er zelfs bijna niet) waardoor er veel ruimte is voor wat vermaak, actie en spektakel. Dat gaat gecombineerd met een enorme dosis humor, bloedvergieten en grappen die elkaar snel opvolgen. Het meest opvallende is echter dat een oud tijdperk wordt vermengd met moderne invloeden.

De stemmencast is niet bijzonder sterk en de personages zijn allemaal druktemakers, maar het voelt de makers moeilijk te ontnemen dat ze niet weten wat vermaak is. De film dendert zo snel door dat er bijna geen tijd is om je te vervelen. Er gebeurt constant wel iets dat apart is. Het is dan ook vooral de komedie zelf die de film wat tegenwerkt.

Want ondanks dat de film niet veel irriteert naar mijn inzien passen sommige mensen echt niet in de film. Olivia Munn bijvoorbeeld, dat was vooral pijnlijk. Verder ook maar weinig momenten te bekennen die voor een lach zorgen, en dat de film verder soms uithaalt naar de Amerikaanse cultuur komt ook vooral over als lui en snel gemixt. Niettemin dankzij een zeer actievolle finale wel compleet. Vermakelijk, maar flauw.