• 9.372.496 stemmen

Escape Room: Tournament of Champions (2021)

Actie / Avontuur | 88 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Escape Room 2

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Adam Robitel

Met onder meer: Taylor Russell, Logan Miller en Thomas Cocquerel

Releasedatum: 29 juli 2021

Plot Escape Room: Tournament of Champions

"Winning was just the beginning."

Zes mensen zitten, tegen hun zin in, opgesloten in een nieuwe reeks van escape rooms. Langzaam maar zeker moet het groepje erachter zien te komen wat ze met elkaar gemeen hebben. Ze komen er gaandeweg achter dat ze allemaal al eens aan het spel hebben deelgenomen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

schumacher eigenlijk totaal eens met je, deze mist duidelijk de spanning vd vorige, waar ik de vorige best kan categoriseren als zijnde thriller-horror, is deze te sci-fi. Ik hou deze ook met moeite op een 2.5*, 't is gewoon heel matig en lost mn verwachtingen niet in. Daar waar ik de vorige ook een dikke 3.5* gegeven heb.

avatar van MJP10

MJP10

Poeh, wat een lange zit in de bios. De film neemt zichzelf ernstig serieus, maar slaat de plank volledig mis. Cliché na cliché passeren de revue en de acteerprestaties zijn zeer matig. Ook visueel ziet het er slecht uit.

Uiteraard verwachtte ik ook niet veel van deze film. Deel 1 was nog wel vermakelijk, maar deze film kun je beter overslaan. Zonde van je tijd. Kan je beter zelf een escape room gaan doen.

avatar van huiguh

huiguh

Aardig vervolg, maar had van mij wel iets grover gemogen.

De kills zijn wat slapjes, waarschijnlijk om binnen de 12+ rating te blijven.

avatar van filmkul

filmkul

Minder dan het vorige deel. Het verhaal borduurt verder op deel 1 maar is wel erg over the top wat ten koste gaat van de spanning. De uitwerking is matigjes. We gaan weer van kamer naar kamer en als kijker weet je ongeveer al wat er gaat komen. Ook dit komt de spanning niet ten goede. De kamers zijn wel weer leuk bedacht en visueel ziet alles er best goed uit. Het acteerwerk is eveneens matig waardoor de film bijna het B niveau nadert. Verder worden de kills niet heel close up in beeld gebracht waardoor de film ook geschikt is voor jongere kijkers (12+). 2.5

avatar van amenmalek

amenmalek

Minder dan het vorige deel. Teveel geneuzel, maarrrr toffe kamers. Hoofdpersoon Taylor is een poepie om te kijken maar haar keuzes in de film vind ik bij vaak irritant geschreven. Over het algemeen is het acteerwerk best redelijk. Waar ik mezelf op betrapte was het feit dat ik 88 minuten echt kort vond. Het was begonnen, redelijk spannend allemaal (zeker die eerste 'kamer'... oei), en daarna bleef het qua verschillende inventieve ruimtes best behoorlijk ondehoudend, maar het was ineens, pats boem klaar. We weten wat er komt, het is allemaal wat braafjes, maar toch best met goede spannende stukken. Eerlijk is eerlijk: er had meer in gezeten.

Wel een (krappe) voldoende, maar als je voor een klapper wilt gaan, waarbij de spanning écht om te snijden is, kijk dan naar Cube (1997).

avatar van joolstein

joolstein

Twee jaar geleden kwam het eerste deel van Escape Room uit. Dat was geen nieuw concept maar wel een alleraardigste PG-13 horrorfilm! In deze film zijn Zoey met hulp van Ben, de twee overlevende, naargeestig op zoek naar de geheime organisatie Minos die verantwoordelijk was voor al het leed! Maar voordat ze het weten belanden ze in nieuwe escaperooms! En zoals het bij een tweede deeltje behoort, zijn deze nieuwe ‘kamers’ grootschaliger! Gelukkig zijn die puzzelkamers zoals een bankgebouw, een strandsetting of een zelfs een halve straat wel origineel. Regisseur Adam Robitel weet verder ook het mooi visueel te verpakken. Maar wie deze tournament van kampioenen overleeft, staat uiteindelijk alvast! Zodoende voelt de film als een herhaling van zetten en ben je aan het einde nog steeds geen steek verder! De film is nog wel aardig, maar door zijn sneltreinvaart een beetje futloos!

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Aardig vervolg maar het eerste deel is beter natuurlijk. Beetje van hetzelfde

avatar van nadrin

nadrin

Ik blijf fan van deze “Cube” klonen. Wel wat veel geschreeuw. Maar ik kan genieten van de originaliteit die steeds in deze puzzel kamers zitten

avatar van Rietkerk1978

Rietkerk1978

avatar van Rietkerk1978

Rietkerk1978

[quote]Rietkerk1978 schreef:

Toch wel verassend leuk, 1 was beter sws....maar las een hoop negatieve reacties maar heb me totaal niet verveeld!!!!!!![ scene op het strand minpuntje wel....best nep met het drijfzand.

avatar van Collins

Collins

In een tijd waarin het wemelt van de complottheorieën waarin geheime machten de werkelijke macht over de wereld uitoefenen, grijpt het vervolg van Escape Room dat gegeven aan om de film mee te behangen. Het gegeven draagt effectief bij aan de spanning. Wie is te vertrouwen en wie niet. Het werkt even verraderlijk als een mysterieuze kamer die met allerlei valstrikken en raadsels probeert je te vermoorden.

De kamers in deze film zien er (onderhevig als ze zijn aan het veel hogere budget) goed verzorgd uit. Iedere setting is bijzonder en maakt nieuwsgierig. De uitwerking van de actie in de diverse kamers is in veel gevallen helaas wat overtrokken. De accenten liggen op snel en sensatie. De scènes hadden wat mij betreft soms ingetogener gemogen met meer aandacht voor de "saaie" oplossing van een raadsel. Het visuele spektakel is leading. Ook spannend maar ook oppervlakkiger, meer sensatiebelust en gemakkelijker.

De personages zijn inwisselbaar. Behalve misschien de twee personages die ook in het eerste deel optreden. Verder blijft niemand in de herinnering hangen. Voor empathie is geen ruimte. Daarvoor zijn de kennismakingen te oppervlakkig en (vaak) te kort. Uit het oog, uit het hart. Gelukkig wordt het kannonnenvlees steeds heel snel aangevuld met nieuw vlees dat het vermaak dient.

De film is enigszins voorspelbaar maar verveelt eigenlijk nooit. Bij het kijken dient wel het kritische vermogen van de kijker overboord te worden gezet. Voor logica en zinnigheid is in deze film geen plaats. Teveel contemplatie leidt tot een vermindering van de spanning en het vermaak.Verder ontbreekt natuurlijk de frisheid van het eerste deel. Logisch. Het verhaal is bekend. Compensatie is er. De kamers zijn wat ruimer. De aankleding spectaculairder. Het accent op het visuele groter. Leuk.

Ik heb me goed vermaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Genietbare film.

Ik heb het origineel niet heel goed meer voor de geest, maar als ik de cijfers mag geloven vind ik deze net wat beter. Ik denk dat het vorige deel ook meer een introductie was waar het concept nog moet worden uitgewerkt. Als kijker weet je hier al snel wat je te wachten staat, en Robitel verspilt dan ook geen tijd.

Deze film leunt op een aantal spannende scenes die na een minuut of 10 beginnen. Het trapt de deur ook gelijk al fijn plat met de sequentie in de trein. Ik raad overigens iedereen aan de trailer niet te bekijken, waar ze het grootse deel van de film al weggeven. Terug naar de film: het tempo houdt nooit op en Robitel weet de spanning en druk knap op te voeren. De tijd tikt, als kijker voel je dat zeker aan.

Het acteerwerk is best aardig, ik snap ook de kritiek erop niet. Weinig personages krijgen de ruimte om een memorabel personage te spelen, maar voor wat ze hier laten zien is het redelijk tot zelfs heel goed. De angst is te merken, net als de stress. Miller en Rhoden vormen daarbij de uitschieters, terwijl ik Russell helaas nog steeds niet bepaald kan smaken.

Robitel leeft zich uit met de effecten en dat levert een hoop spectaculaire beelden op. Wat wel jammer is aan de film is dat het hoge tempo niet kan verhullen dat de logica ver te zoeken is. Hoe ieder personage daar terechtkomt is wel erg simpel uitgewerkt, en het gebrek aan introductie laat een nogal overweldigend geheel op een verkeerde manier naar buiten komen.

Ik heb zowel de theatrical cut als de extended cut gezien, maar ik beoordeel nu even de theatrical cut want de extended cut is echt zwaar kut. Het hele einde gaat daar naar de maan, terwijl de theatrical cut nog wel aardig uitgewerkt is. Als je de kans krijgt, theatrical cut dus! Escape Room 2 was een erg vermakelijke, spannende en snelle film. Ik heb me geen seconde verveeld. Ideaal entertainment.

avatar van RevengeN

RevengeN

Yep, they fucked up this sequel

avatar van Corcicus

Corcicus

Het gebeurt niet vaak dat de sequel van een film een ander genre heeft dan het origineel. Waar de eerste Escape Room een fijn horrorfilmpje was, is dit meer een avonturenfilm. Dat zorgt onvermijdelijk voor teleurstelling bij veel fans van het origineel. De karakters zijn doorsnee en zo vermakelijk is het allemaal niet meer. Misschien fijn om eens gezien te hebben voor mensen die tijd op overschot hebben, maar een echte aanrader zou ik toch dit niet noemen.

avatar van james_cameron

Inferieur vervolg, vergezocht en geforceerd. De twee hier terugkerende hoofdrolspelers van het eerste deel beschikken al niet over veel charisma, maar zij steken nog positief af bij de nieuwe personages, die werkelijk geen enkele indruk achterlaten. Vervelend ook dat iedereen continu aan het rondschreeuwen is wat hij/ zij aan het doen is. Daarnaast zijn de escape rooms ditmaal niet interessant en gaat de plot een kant op waar ik niet zoveel mee kan. Nee, spannend is anders.

avatar van Rowan840

Rowan840

De eerste film vonden we goed! Deel 2 was slecht. Best wel over de kop. Ik zei al dit gaat zeker weer een open einde zijn. En jahoor weer een open einde. Ze kunnen beter stoppen. Ik ga deel 3 ook niet kijken. Net zoals Fast9 drammen ze maar door.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Altijd jammer wanneer een vermakelijke pulpfilm een obligate sequel krijgt die ook nog eens de gebeurtenissen uit de vorige film overbodig maakt. Of hoe 'Escape Room: Tournament of Champions' (2021) opnieuw protagoniste Zoey (Taylor Russell) in een reeks dodelijke escape rooms plaatst. Eerlijk gezegd lijkt de creativiteit zelfs een beetje weg uit de ontwerpen van de moordkamers en oogt het allemaal erg generiek. Tel daarbij op dat het er moddervet bovenop ligt waar de liefdesaffaire tussen Zoey en Ben toe zal leiden. Het vervreemdende open einde suggereert overigens dat de makers meer vertrouwen hebben in de potentie van deze franchise.

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Minder dan 1e deel maar zeker het kijken waard. Kom maar op met deel 3

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Tja vond deze beduidend minder dan deel 1 . Bij deel een is alles nog vrij nieuw , maar bij deel 2 wordt het zelfde verhaal gewoon doorgetrokken. Er was niks nieuws aan deze film dan bij deel 1 . Ook vond ik de personages minder uitgewerkt dan in deel één en is het einde van deze film weer het zelfde liedje . Zie niet erg meer uit naar deel 3 , waarbij ik dit gevoel nog wel had na deel 1. Beetje jammer , maar vaak hetzelfde verhaal na vele redelijk / tot goeie eerste delen.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Kondoro schreef:

Deel 1 was nog wel leuk maar, denk dat dit een flop gaat worden.

En je hebt gelijk haha

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne film weer, goeie puzzels, alleen jammer van het einde.

Kan wel genieten hiervan

avatar van Kondoro

Kondoro

“People have always been keen on watching people die it started with the coliseums and since then nothing much has changed”

Gezien mijn eerdere reactie kon ik eigenlijk al wel concluderen dat ik niet veel vertrouwen heb gehad in dit tweede deel. Hoewel het eerste deel best geinig was, was het wel meer een hypemoment ook in het echte leven waar de ‘Escape Rooms’ een booming onderwerp was en iedereen wou het doen. Dat zorgde er toch voor dat die film toch aardig populair was maar, ook goed scoorde en voor een mainstreamfilm is de score ook vrij hoog hier op deze site maar, heb ik hem met een zeven ook aardig hoog bestempeld en wat ik er nog van weet is dat ik me in ieder geval er wel mee vermaakt heb. Dit legt een hoge lat voor deze film, om het streven toch te halen wat deel één achterliet maar, erger nog; het onderwerp is niet meer booming, dit zorgde toch voor minder interesse niet alleen bij mij maar, ook bij het grotere publiek.

En eigenlijk is dit al vrij snel duidelijk dat we een vrij matige kant op gingen, want de eerste ‘game’ die de film bevat is ook meteen het meeste cliché. Voornamelijk wanneer de stroom aanging werd de spanning wel opgevoerd maar verloor de film langzamerhand gewoon zijn charmes. De grond konden ze bijvoorbeeld wel aanraken maar het leek mij als die hele bus onder stroom heeft gestaan dat zelfs dat niet mogelijk is. Mocht je daar niet naar gaan kijken, want je moet wel je verstand op nul zetten, dan is de puzzel wel aardig om te volgen maar, gewoon niet interessant genoeg gemaakt. En zo zijn eigenlijk alle puzzels in de film (ik meende in totaal vier) best saai, en haalde de film net het wow-effect niet wat ik er wel bij wou hebben.

Het acteerwerk liet aan alle wensen over en was op veel fronten echt enorm slecht, keuzes die gemaakt worden om een heldhaftig effect te creëren werkten eigenlijk niet goed uit en zo zorgde acteurs voor saaie cliché scenes. Het was overigens ook te verwachten bij een film als dit maar, het was erg onnodig. Alles voelde enorm geforceerd aan, wat toch averechts werkte op de meeste momenten.

En zo viel mij dit onnodige vervolg van ‘Escape Room’ toch wel een beetje tegen. Zoals ik al zei moet je vooral even je gedachten uitzetten, en gewoon de film kijken, wat ervoor zorgde dat de nodige b-actiescènes gewoon uitpakten waar ze voor bedoeld waren, en vond ik de puzzel in de bank persoonlijk het leukste om te volgen, en ook daar zaten vele haken en ogen aan, had ik toch wat meer actie verwacht en wellicht meer gehoopt op wat horror, wat uitbleef. Men kwam er aardig makkelijk van af, en dat was best jammer.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vangt aan waar de eerste film eindigde... Zoey en Ben willen Minos opdoeken maar verzeilen opnieuw in een valstrik waarin ze escape room puzzles moeten oplossen met nog enkele andere overlevenden. De bank en de zuurregen vond ik de beste twee; de spanning zat er goed in. Wat me zwaar tegenzat was het verhaal van de game maker en zijn vrouw en dochter : sloeg helemaal nergens op.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Te weinig gore net als in deel 1, vandaar dat je bij bepaalde opdrachten al op voorhand weet dat er niemand zal sterven zoals bij die lasers.

avatar van JollyMira

JollyMira

Film begint waar deel 1 eindigt. Ik blijf het zeggen.Waar haal je Aldine fantasie vandaan om die kamers te verzinnen.Echt goed gedaan en dan nog een verrassend einde.Mijn avond was goed.Genoten van beide delen

avatar van Noodless

Noodless

Dit vervolg weet net als het vorig deel niet echt te boeien. Zoey en Ben willen Minos opdoeken, maar geraken weer in een valstrik waar ze samen met andere overlevenden van ander spellen moeten zien te overleven. Deze film is meer een avontuurlijke actiefilm die wat horrorelementen bezit. Echt spannend is het niet en de cast kan de film ook niet redden.

avatar van K. V.

K. V.

Vond het wel een vermakelijke film. Het was wel al even geleden dat ik de eerste had gezien, maar gelukkig krijg je in het begin nog een kleine samenvatting. De kamers waren wel leuk en get tempo lag toch wel hoog. De ene kamer uit en direct al weer een volgende. Cast deed het goed en de kamers zagen er ook goed uit. Op naar nr 3.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Tegenvallend: slechte geacteerd, matig verhaal, niet spannend.

Ik kan weinig positiefs melden. De oorspronkelijke 'Escape Room' was al geen topper, maar kon ik voldoende waarderen om me aan dit vervolg te wagen. Ik vind het concept op zich leuk. Maar dit vervolg deel kun je beter overslaan. De acteerprestaties zijn echt slechter dan slecht (de puzzelmaker is zelfs komisch, zo slecht). De kamers zijn veel minder interessant en te ver gezocht. De karakters worden ook veel minder goed geintroduceerd waardoor je geen enkele band met ze opbouwt. Er wordt alleen maar geschreeuwd wat iedereen aan het doen is. Vermoeiend. En de film trekt je niet IN de escape room. Ik stond erbij en keek er naar.

Ik denk een prima film als je het origineel met meer dan 4 sterren hebt beoordeeld. Dan denk ik dat je hier nog wel 2 of 3 sterren aan kunt geven. Maar anders: beter overslaan. Ik geef 1,5 ster.