• 9.378.059 stemmen

Met onder meer: Sadie Sink, Emily Rudd en Ryan Simpkins

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Fear Street: 1978

"Find the truth."

Camp Nightwing wordt verdeeld door kampeerders en adviseurs die afkomstig zijn uit de welvarende stad Sunnyvale, evenals kampeerders en onderhoudspersoneel uit het onderdrukte stadje Shadyside. Maar wanneer gruwelen uit hun gedeelde geschiedenis tot leven komen, moeten ze samenwerken om een ​​angstaanjagend mysterie op te lossen voordat het te laat is.

avatar van robertinho

robertinho

Ik vond het eerste deel precies niks, hopelijk doet deze het beter.

robertinho schreef:

Ik vond het eerste deel precies niks, hopelijk doet deze het beter.

ben door 't eerste half uur. ondanks enkele kills, is het huis van anubis / deutsche kinder flicks - nivooo meer dan (& heel storend) aanwezig.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Wederom leuk, net als deel 1. Ranzige horror films doen het altijd goed bij mij

avatar van horizons

horizons

Net zo platgetreden leuk als 1994.

Net als 1994 zit de goorste kill ook weer op het einde. Wat betreft impact dan. In 1994 omdat je het niet directe verwachte en in 1978 omdat het wat langer doorgaat dan verwacht. In vergelijking tot de rest van de film.

mikey

ondanks talloze open botbreuken en steekwonden proberen tienurrmeiden met magische stenen en duistere geschriften de vloek op te heffen, en 2 kibbelende zusjes te herenigen. met andere woorden: stroperige rennen, vliegen, vallen, opstaan-onzin dat niet toegankelijk is voor volwassenen. de filmmuziek blijft zwaar ruk. de hits van oa bowie en kansas zijn goed, maar je pa's spotify lijstje jatten vind ik geen verdienste.

kijktip: Sleepaway Camp, een met veel liefde en zonder commercie gemaakte summercamp slasher.

avatar van scorsese

Aardige film waarin tijdens een zomerkamp één van de leiders bezeten lijkt te raken. Dit vervolg is meer van hetzelfde, maar ditmaal gesitueerd in 1978 (zoals de titel al doet vermoeden). Het verhaal wordt avontuurlijk genoeg gebracht met ook wat spanning. Ook wederom de juist toon (niet te serieus, maar ook zeker niet te komisch).

mikey

Ik kijk uit naar je recensie van het derde deel. Zou het toch nog wat kunnen worden...?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wederom teleurstellend en zoniet nog zwakker dan het eerste deel. Indd hoog jeugd-griezelserie gehalte, waardoor het nooit echt als horror en spannend wordt ervaren, op mijn 12de had ik dit waarschijnlijk nog vet gevonden, maar nu zeg ik nope. 3/10 is echt maximum en dan ben ik gul.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Hoggiebro ranzige horror, you're serious?! And Bambi is creepy shit as hell

kappeuter schreef:

you got a date nxt week. Maar de trailer voor deel 3 verpakt in deze film (?) was niet hoopvol.

avatar van soom

soom

The witch forever lives.

De moord van/op dat ene meisje en die jongen, in de vorige film, wiens naam ik al vergeten ben (zo inwisselbaar zijn ze in feite), vond ik ranzig en net iets te goor, dus ging ik van 3,5 uiteindelijk naar 3 kleine sterretjes. Ik wist dus nu beter wat ik kon verwachten. Dat arme jongetje dat/die geen schijn van kans maakte, liet me driehonderd jaar huilen van binnen. Natuurlijk is die scene aan alle kanten, vrij cliché als je er diep over na gaat denken. Nou, dat was serieus een NÉÉ-ogenblik.
Het is inderdaad (op) hetzelfde matige, ranzige, gore niveau.

Met de sfeer is verder niets mis hoor. Die voert namelijk de boventoon, met toch enkele wel heerlijke momenten.

*Ik keek met het geluid uit.*

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Sfeer is goed. Je weet nu inderdaad een beetje wat je kan verwachten.

Leuk maar niks meer

avatar van mrklm

mrklm

Deena [Kiana Madeira] en Josh [Benjamin Flores Jr.] wisten aan het eind van Fear Street: 1994 weliswaar het leven te redden van Deena’s vriendin Samantha [Olivia Scott Welch], maar haar lichaam is in bezit genomen door een kwade geest, vermoedelijk dat van Sarah Fier, de heks die bij haar executie in 1666 een vloek uitsprak over Shadyside waardoor het dorpje bekend staat als The Killer Capital. Daarom zoeken ze hulp bij Cindy Berman [Gillian Jacobs], die in 1978 wonder boven wonder een bloedbad tijdens een zomerkamp wist te overleven. In deze tweede episode uit de Netflix-trilogie gebaseerd op de gelijknamige boeken van R.L. Stine. Zoals de setting al doet vermoeden bevat dit enkele knipogen naar Friday the 13th en voor de liefhebbers is er meer expliciet geweld dan in Fear Street: 1994. Ontstijgt dankzij goed geschreven personages en prima acteerwerk nog steeds ruim het niveau van de meeste recente slasherfilms, maar is jammer genoeg aanzienlijk meer conventioneel en voorspelbaar dan zijn voorganger.

avatar van soom

soom

mrklm schreef:

Nee, Cindy heeft het niet overleefd. Haar zusje, Christine/Ziggy, wel.

avatar van DragQueen

DragQueen

Best een vermakelijk filmpje, evenals zijn voorganger. Qua niveau ontlopen beide films elkaar niet veel. Ook deze zweeft naar mijn mening ergens in de middenmoot. 3 Sterren.

avatar van Film Pegasus

In de lijn van vorige film, maar dan de gekende horror-setting van een jeugdkamp aan een meer. Een andere tijdsgeest, wat de gelegenheid geeft om knipogen te geven naar andere films uit het horrorgenre. De filmreeks is nooit top, maar voor horrorliefhebbers met de vele (subtiele) verwijzingen, valt het nog wel mee. Al had ik toch meer verwacht van de reeks.

avatar van Timk

Timk

Ook deze tweede is gewoon weer een leuke slasher, film keek wat beter weg dan eerste deel. Had me erg verheugd op een sterke 70s soundtrack, dat viel me helaas tegen. Ook hier drie sterren ***

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Dit deel heeft een enorme “Friday the 13th” vibe, wat natuurlijk ook niet anders kan. Camp Nightwing ligt ook nog eens aan een meer net zoals Camp Crystal Lake waar Jason verdrinkt en dan terugkomt als moordenaar. Gelukkig zijn ze met dit deel daar totaal niet in mee gegaan maar verder gegaan met het verhaal vanuit deel 1. In dat deel komt men erachter dat er een overlevende is en die wordt nu bezocht. Zij vertelt het verhaal wat er gebeurd is in Camp Nightwing. Natuurlijk hebben we hier weer te maken met tieners. Het is echt alles wat je kent van slasher films maar dan toch net even in een ander jasje gegoten. In dit deel zitten dan ook leuke twists verwerkt met natuurlijk wat jump-scares. Leuke verwijzingen naar films en boeken komen er ook in voor. Ook hier worden de hoofd karakters goed neer gezet. Soundtrack komt dan ook uit de 70” jaren. Heerlijk om weer zo’n horrorfilm reeks te kunnen zien. Erg benieuwd nu naar “Fear Street Part 3 1666”. Aanrader? Echt wel…

avatar van james_cameron

Iets sterker dan het nogal ADHD eerste deel, met een wat lager tempo en een compleet andere sfeer en setting. Ditmaal is de plaats van handeling een Crystal Lake-achtig zomerkamp, waar het al snel volledig uit de hand loopt en het bloed rijkelijk vloeit. Iets te lang en door de beperkte setting hier en daar aan de saaie kant, maar gezegd moet worden dat het allemaal wel weer behoorlijk spannend en lekker gruwelijk is. En de jonge cast doet het prima. Op naar het derde en laatste deel!

Leuk!

Ik had me met de eerste film van de trilogie al wel vermaakt, dat was een aardige hommage aan films als Scream en Halloween, maar bij deze tweede film gaat alles nog wat beter. Zomerkamp in het bos, aan het water, geile tieners en een brute moordenaar die langzaam de groep verkleint. Dit is uiteraard weer een knipoog aan films als Friday the 13th. Ik kan het wel waarderen, want het is mijn soort film en zoveel van dit soort titels verschijnen tegenwoordig helaas niet meer of het zijn echt van die vreselijk goedkoop gemaakte films.

Zeker dat eerste uur straalt dat zomerkamp-gevoel uit, wat ik in de Friday the 13th reeks ook geinig vond. Twee zussen die elkaar niet moeten, seks, drugs en rock 'n roll bij de tieners en uiteraard elkaar af willen troeven. Het tweede deel is dan een lading moord en gore, plus meer verhaal over de heks Sarah Fier wiens legacy hier beter werkt dan in de eerste film. Het is niet dat dit enge films zijn, maar het is later best sfeervol en een beetje spannend. Prima slot ook bij de boom en daarna de verwachte uitleg en de link met de eerste film. Het zorgt ervoor dat ik erg uit kijk naar de afsluiter van de drie delen, die ga ik dit weekend ook opzetten.

avatar van Ekmichel

Staat dan weer niet op Netflix

schandalig toch?

mikey schreef:

schandalig toch?

Alsof die film erg gewaardeerd word...

2,85 op MM, 6,3 op IMDb...

Fear Street part 2 heeft een 2,88 op MM en een 6,8 op IMDb.

The Oceanic Six schreef:

Alsof die film erg gewaardeerd word...

2,85 op MM, 6,3 op IMDb...

Fear Street part 2 heeft een 2,88 op MM en een 6,8 op IMDb.

ondanks dat!

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet echt.

Dit tweede deel is niet bepaald beter geworden sinds het eerste deel, die ook al niet perfect was. In principe is het eigenlijk gemaakt met dezelfde soort regie, maar in een andere omgeving. Er zit weinig verbetering in, en juist daarom is dit als geheel wat minder. Er zit gewoon geen enkele vooruitgang in de reeks.

Gezien dezelfde regisseuse aan het roer staat kampt deze film met dezelfde soort problemen. Het ziet er allemaal wel vlot uit en de sfeer die door de film hangt is ook vlot, maar het blijft een redelijk softe bende allemaal. Iets meer nudity en gore dan de gemiddelde Amerikaanse tienerhorror, maar niet genoeg om compleet op te vallen.

Bovendien duurt het allemaal nog steeds te lang. In principe is dit deel gewoon een heel eigen verhaal en voegt niet veel informatie toe aan de eerste film en waarschijnlijk ook niet al te veel aan het laatste deel. Het is een redelijk ordinaire slasher geworden die wel heel weinig gezicht aan de personages geeft. De rebelse tiener, de gemene pestkop, de lieveling etc. Ze hebben niet echt hun best gedaan om uit te wijken hier.

Het acteerwerk is aardig en het verhaal kent genoeg tempo, maar verder kampt het wederom met dezelfde problemen die het eerste deel er ook van weerhielden leuk te zijn. Het wil nergens echt wow worden en kent uiteindelijk best taaie sequenties. Eenmaal de film zichzelf echt serieus neemt zit al het plezier er niet meer in en dan wordt het toch wel een redelijk vermoeiende boel soms.

De finale is nog wel aardig te noemen en de brutale acties die de moordenaar onderneemt vond ik ook wel lachen, verder wijkt deze film minder af van de normen dan dat het denkt dat het doet. Aardig voor een keertje, maar op deze manier gaat de trilogie voor geen goud uitgroeien tot een echt sterk geheel. Jammer.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Leuk! Dit tweede deel van de Fear Street trilogie is in feite een Friday the 13th film in vermomming, maar dat maakt het juist erg tof. Dat hele zomerse kampsfeertje, de setting van het meer en de bossen, kampbegeleiders wiens hormonen op hol slaan; qua toon en sfeersetting is Fear Street: 1978 erg sterk en consistent, en doet het het zelfs beter dan de gemiddelde Friday the 13th film. Wat deze film bovendien beter doet dan het eerste deel, is het hebben van een wat opbouwendere eerste helft, wat de sfeerschepping ten goede komt. Ook de cast en personages zijn hier leuker en sterker geschreven. Het blijft natuurlijk wat oppervlakkig allemaal, en ik kan ook wel zonder dat flauwe geneuzel tussen de personages over liefde en gemiste kansen etc, maar voor een slasherfilm, en dan nog wel zo'n prototypische, is het bovengemiddeld goed. Vrij brute film ook weer; vele kills worden in detail getoond, en er worden heel wat kleine kinderen afgeslacht. Dat heb je bij dit soort films ook gewoon nodig, dus het is fijn dat ze er geen gecensureerd geheel van gemaakt hebben.

De laatste twintig minuten wordt het een stukje minder; het overkoepelende verhaal met de heks vond ik wat minder overtuigend in dit deel. Ik kon meer genieten van het losstaande verhaal over het kamp. Er wordt snel toegewerkt naar een climax die via toevalligheden aan elkaar hangt (natuurlijk wordt die hand exact op die plek waar dat meisje toevallig is, gevonden). Ook had ik graag nog wat meer chaos in het kamp gezien; ik had het gevoel dat dat uiteindelijk vrij snel gedaan was. Maar bon, fijne verrassing dit. Ik ben nu erg benieuwd geraakt naar het afsluitende deel. Dikke 3.5*.

avatar van John Milton

John Milton

Deel 1 heb ik net naar boven afgerond met 3,3*, dit tweede deel is eveneens vermakelijk maar wordt met 3,1* toch wel een zesje.

Net als bij zijn voorganger is de sfeer aangenaam, ditmaal eind seventies, en zijn de kills echt wel goed in beeld gebracht. Ook qua taal is dit bepaald geen PG13 YA filmpje, wat ik altijd op prijs stel. Toch voelde de summercamp setting net iets minder origineel dan hoe ik de eerste film ervoer, en vond ik hier bepaalde karakters wél wat irritant.

Toch kijk ik uit naar wat de derde brengt, stiekem trekt die me al die tijd al het meest.

John Milton schreef:

Grappig, ik vond dit juist de leukste film door dat zomerkamp-gevoel met een Friday the 13th sausje.

De slotfilm heeft wel een sterk uur, daarna vond ik 'm minder. Ben benieuwd naar je mening.

avatar van Basto

Basto

• 11958 berichten

Vond deze helaas een stuk minder dan het eerste deel. De start up is erg traag en het duurt bijna 50 minuten voor de eerste kill.

Vervolgens is er enkel een bijlmoordenaar, waardoor het een repetitief karakter krijgt. Het sfeertje is nog steeds wel leuk en de kills wel best bruut. Personages zijn ook wat beter dan doorgaans in dit soort producties.

Twijfel tussen een 3+ en een kleine 3,5

Op naar het laatste deel.

avatar van Rancid

Rancid

Puberaal, slecht geacteerd en dodelijk saai geneuzel. Ik kwam er niet echt doorheen, heb 'm in een stuk of zeven keer moeten kijken, en dat eindigde vervolgens ook weer gewoon zwaar teleurstellend. Horror hoort leuk, goor, eng, cool, spannend en/of grappig te zijn, Fear Street is dat allemaal niet. 2*