Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Donovan Marsh
Met onder meer: Erica Wessels, Hlubi Mboya en Deon Lotz
Bekijk via Netflix
Plot I Am All Girls
Een meedogenloze vrouwelijke rechercheur onderzoekt bijzondere misdaden. Ze vormt een onwaarschijnlijke band met een seriemoordenaar. Zij vinden elkaar in een gemeenschappelijk doel: ze willen beiden een wereldwijd syndicaat van kindersmokkel oprollen. Al vlug beseft ze echter dat ze in een gevaarlijke situatie belandt.
Jodie Snyman
Captain George Mululeki
Gert de Jager
Oupa Carel Duvenhage
AniSter
Ik ken het waargebeurde verhaal niet; het verhaal waar deze film op gebaseerd is. Het plot in de film vond ik in ieder geval indrukwekkend. Toch bespeurde ik enige sensatie bij de filmmakers. Dat had voor mij niet gehoeven, net zoals enkele zielige momenten van Jodie; we hebben het hier wel over politieagenten. Maar ja, de film moet natuurlijk ook interessant gemaakt worden. De acteurs deden het in ieder geval niet slecht. Ook zaten er diverse mooie shots van de omgeving bij. Ook de scene waarbij het verkeer versneld werd weergegeven vond ik knap gemaakt. De filmposter had wat meer aandacht mogen hebben: vind ik niet bij het verhaal passen. Al met al een prima film over helaas een heftige realiteit.
Waku
Smerig en huiveringwekkend onderwerp.
Dat zonder twijfel.
Echter de uitwerking is een wat simpel wraakfilmpje geworden.
Bar slecht is het zeker niet.
Maar heel veel indruk laat " I Am all Girls" desondanks helaas niet achter.
Daarvoor is de klopjacht iets te ver gezocht en te makkelijk gebracht.
Blijft het toch weer een Netflixje.
Hier had meer in gezeten.
Erikb99
Uit op waarheid gebaseerde verhalen is deze donkere thriller samengesteld over vrouwenhandel, eigenlijk meer meisjes handel. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Afrika. De 2 hoofdrollen worden vertolkt door 2 sterke vrouwen die ieder hun eigen reden hebben om te jagen achter de verantwoordelijken. Dat gebeurt met flashbacks maar niet op een vervelende manier. De spaarzame flashbacks zijn nodig om één van de hoofdrolspelers te begrijpen. Ook de vriendschap tussen deze 2 wordt erg mooi en ingetogen in beeld gebracht. De sfeer is erg mooi neergezet, en voelt regelmatig beklemmend. De spanning wordt goed opgebouwd, en qua camera werk en soundscore goed aangevuld. Het verhaal is bijzonder goed neergezet, maar verwacht geen snelle actiefilm. Dit is ook geen no-brainer, maar wel ééntje die in ieder geval bij mij wel een snaar wist te raken. Aanrader? Absoluut!!! En te vinden op Netflix.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Een naargeestig, maar waargebeurd verhaal. Zeer goed gespeeld, locaties goed gekozen en zeker de moeite waard om te kijken, ondanks het onderwerp.
Fervet opus
Een uitermate naargeestige film, door het onderwerp, en de uitwerking. De dreigende, donkere sfeer is knap verfilmd. Goede acteerprestaties van mij onbekende acteurs & actrices. De film zou gebaseerd zijn op waargebeurde feiten; weet niet in hoeverre dat geldt, maar dit gegeven maakt de film nog deprimereender.
TjeerdH
Wat een slechte beschrijving van de film hier zeg, tjongejongejonge. Dat kan beter
‘I am All Girls’ ⭐️⭐️⭐️
'Die daar is opgebruikt’, woorden die blijven hangen in mijn hoofd na het zien van ‘I am All Girls’. Tijdens het Apartheidsregime werden jonge vooral donkere meisjes ontvoerd en met Sheiks uit het Midden-Oosten geruild voor olie. Als de Sheik je niet meenam werd je opgebruikt en veelal vermoord. Van dit waargebeurd verhaal heeft regisseur Donovan Marsh van de veel spectaculairdere ‘Hunter Killer’ uit 2018 een politiefilm gemaakt waarin detective Jodie Snyman (Erica Wessels) en haar bij de Forensische Dienst werkzame vriendin Thamsanga (Masasa Mbangeni) zonder veel succes mensenhandelaars proberen te arresteren. Hun chef wil de eenheid daarom opdoeken. Tot het moment waarop doden opduiken met de initialen van de vermiste meisjes op hun borst getatoeëerd. Iemand is de politie steeds voor en speelt voor eigen rechter omdat het recht soms ver te zoeken is.
De film zelf komt spanning tekort omdat 'who donnit' te snel wordt weggegeven, maar er wordt goed geacteerd en de sfeer komt aardig overeen met het beladen verhaal. Gaandeweg betalen de daders buiten het boekje om tot in de top op ministerniveau F.J. Nolte (Deon Lotz) de prijs voor hun mensonterende uitbuiting. De film waarvan de titel verwijst naar een naam die All Girls betekent is dan ook opgedragen aan alle duizenden meisjes en vrouwen die ook nu nog in de mensenhandel naar het Midden-Oosten verdwijnen en waar niets meer van vernomen wordt. Maar die boodschap ligt er allemaal iets te dik op om het tot een echt goede film te maken.
'I am All Girls' ⭐️⭐️⭐️. Op Netflix.
Trailer: Voordat je verdergaat naar YouTube
UmbraVitae
Haha indd die beschrijving hier op MM is een lachertje, vooral niet lezen en gewoon kijken.
Toch wel sterk drama-misdaadfilm, sterk acteerwerk over een zwaar onderwerp en gebaseerd op waargebeurde feiten. 8/10
BBarbie
Een misdaaddrama annex wraakthriller die zichzelf de nek omdraait door al in het begin van de film te onthullen wie er achter de wraakacties zit. Wat volgt is grotendeels een kat-en-muis spel tussen de dader en de politie. Tegelijkertijd besteedt de film nauwelijks aandacht aan de jonge slachtoffers van de mensenhandel.
Niet echt slecht, maar tamelijk slordig. De ontvoering en verkoop van kinderen voor de handel verdienen een meer serieuze afhandeling.
Hoggiebro
helemaal mee eens, een aanrader om te kijken. Ook hoe makkelijk ze aan die kinderen konden komen in de ghetto's
Collins
Een Zuid-Afrikaanse thriller over de handel in kleine meisjes met in het kielzog daarvan menselijke monsters die een machtig achterland bewonen. Zo machtig dat een simpele vrouwelijke rechercheur bij voorbaat al kansloos lijkt als ze het tegen deze monsters opneemt. Uiteraard laat ze zich niet door die schijnbare kansloosheid weerhouden. Anders heb je geen film natuurlijk.
Hoofdpersonage Jodie neemt een duik in een smerige wereld. Een sympathieke hoofdrol. Hartstochtelijk, furieus, koppig en gewetensvol. Jodie vertegenwoordigt niet het prototype van de held die normaal gesproken opstaat in een David en Goliath-verhaal. Zo’n held die koste wat kost met pure wilskracht tegen de stroom in vecht, natuurlijk overwint en triomferende gevoelens losmaakt bij de kijker. Zo’n heldin is Jodie niet. Zeker, ze is hard en stoer, maar ze is ook emotioneel breekbaar en erg betrokken. Een intrigerend en een mysterieus personage met een verleden dat mogelijk gerelateerd is aan vrouwenhandel. Of misschien is ze gewoon psychisch overvoerd door de ellende die ze in haar werk tegenkomt. Veel komt de kijker daarover niet te weten. Iets meer inzichtelijkheid had van mij gemogen.
De film onthoudt zich van veel maatschappelijke relevantie. Het blijft eigenlijk bij de constatering dat het verhaal gebaseerd is op een heuse zaak. Maar in hoeverre is dat dan het geval? Bestaat dat machtige achterland in werkelijkheid? Ik vroeg me dat steeds af. De verkondiging dat de film is gebaseerd op feitelijkheden om vervolgens weinig context aan te brengen, krijgt zo een wat sensationeel klantenwervend tintje.
De atmosfeer in de film is duister. Die sfeer wordt bepaald niet subtiel gevoed. De weergave van de beelden is heel kleurloos. Alsof over elk beeld een grauwkleurig filter is gelegd. Het kwam op mij nogal opdringerig en onecht over en heeft daarom weinig impact.
Het verhaal is heel solide. Niet heel opzienbarend. Niet heel verrassend. Het is een verhaal dat zijn mysterie en daarmee ook iets van zijn spanning al snel prijsgeeft. Dat is niet heel erg. Het volgen van hoofdpersonage Jodie die bij haar onderzoek veel weerstand ondervindt en in een toenemende staat van vertwijfeling geraakt, biedt voldoende compensatie.
schumacher
Degelijke film, ik deel een groot stuk vd andere meningen hier.
macrobody
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een verhaal dat niet is gestopt of zo na deze film. Een verhaal dat zich elke dag afspeelt, meerdere keren per dag zelfs. Gewoon een snelle google zoek actie op kinderhandel zegt genoeg. Je gaat mij niet vertellen dat ze wel miljoenen kunnen uitgeven om iedere persoon te traceren of ie wel of geen mondkapje op heeft en geen weet hebben hoe ze deze kinderhandel kunnen stoppen.
Dit is gewoon een mening en is niets politieks aan.
Fisico
Mensenhandel is één van de walgelijkste misdrijven die er zijn, zeker wanneer er minderjarigen bij betrokken zijn. Film deed me qua onderwerp denken aan het sterkere Trade (Film, 2007). Hier is het wat chaotischer en minder evenwichtig. De focus ligt ook niet zozeer op de mensensmokkel, maar meer op het bejagen van de daders en het politioneel onderzoek daarachter.
Eigenlijk wordt er weinig gedaan met de slachtoffers zelf. Beetje jammer eigenlijk. Weinig echt drama dus, meer een thriller met weinig diepgang. Ook een beetje jammer dat de spanning uit de film wordt gehaald wanneer al vrij snel wordt onthuld hoe de vork aan de steel zit. Deze verrassende aanpak kan op zich best, maar dan moest de uitwerking ook beter.
Desalniettemin zeker geen slechte film. Goed om eens gezien te hebben. De sfeer is grimmig en de setting in Zuid-Afrika heeft wel iets wanneer je rondrijdt in de townships.
filmkul
Degelijk misdaad drama. Het verhaal is helaas gebaseerd op feiten. De uitwerking is wat onevenwichtig. Aan de ene kant neigt het naar een who dunnit thriller, maar daar is het verhaal niet voor geschikt, en aan de andere kant wil het een drama zijn, maar daar is het weer te veel thriller door. Wellicht had een duidelijke keuze beter uitgepakt. Buiten dat is het als misdaad thriller een prima film. De vaart zit er goed en er is voldoende spanning met wat actie. Het acteerwerk is verder okay. Visueel ziet de film er verder goed uit. 3.5
Een boeiende wraakfilm rond kindersmokkel. Al lijkt het soms eerder een veredelde aflevering van een tv-programma. Erica Wessels als Jodie doet nogal aan overacting en doet de film niet goed. Maar verder is het wel een interessant verhaal met de nodige vaart.
sinterklaas
Sterke Zuid-Afrikaanse misdaaddrama. Wat het nog interessanter maakt is dat de antiheld in deze film een donkere vrouw is... voor een film uit Zuid-Afrika wel te verstaan; het land waar te lang de donkere mensen geen recht van spreken hadden, gemarginaliseerd en gedemoniseerd werden en zelfs tot ver na de apartheid in de bitterheid van de blanken leefden. Deze film laat zien dat het allemaal nog even smeriger kan.
Ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar het verbaast me niks. Blanke multinationals die jonge meisjes uit Townships ontvoeren en ze vervolgens aan de Arabische elite verkopen voor olie of simpelweg in de prostitutie smijten. Twee vrouwen die de neus in deze zaak steken zullen elkaar kruizen: De koppige blanke politieagente Jodie en de genadeloze zojuist omschreven antiheld Ntombi, die nog wel een appeltje te schillen heeft met de demonen uit haar jeugd.
I Am All Girls is goed opgebouwd; afwisselend tussen het verleden en het heden, de politieonderzoeken dat veelal schokkende resultaten oplevert en de uiteindelijke wraakacties. Maar ook de lichtelijk lesbische scenes tussen Jodie en Ntombi waarbij je al meteen kan zien dat deze film emancipeert. Mooie beelden van Zuid-Afrika, een grimmige sfeer, voornamelijk wanneer we oog in oog komen met de lugubere plekjes waar het om draait. Verrassend vond ik die doorlopende training die Ntombi onderging om zo uiteindelijk wraak te nemen op haar ontvoerders.
Een film die indruk achterlaat en je confronteert met de afvoerputjes van de mensheid.
Noodless
Deze film laat je weer zien in welke wrede wereld we toch wel leven en eigenlijk proberen we allemaal dat wel een beetje te ontkennen en willen we het gewoon soms niet geloven. Helaas, dit verhaal is op ware gebeurtenissen gebaseerd en wederom draait alles om geld en macht. Kidnapping, uitbuiting, verkrachtingen, moord en pedofiele zaken...het zit allemaal in deze nare, grimmige film. Het verhaal wordt goed opgebouwd met duidelijke flashbacks en blijft boeien tot het einde. De antiheld is zelfs verrassend gezien het feit dat de film uit Zuid-Afrika komt. Een ander pluspunt zijn de sfeerrijke en mooie locaties van Zuid-Afrika. De onderlinge relatie tussen de twee vrouwen is een leuke toevoeging. Na de climax op het einde krijgt de kijker nog een nare klap naar de werkelijkheid toe.....1 procent van 500000/700000 vermisten ( mensenhandel ) per jaar in de wereld wordt uiteindelijk maar terug gevonden. Geen woorden voor. 7,5/10
hatebreeder
Een ietswat saaie film bij een onderwerp wat best wel interessant had kunnen zijn. Naar het einde toe wordt het allemaal ietsje beter.
Rubie2208
Ikzelf ging blind deze film in en vond hem erg indrukwekkend . Ook al heb ik meer van dit soort films gezien , blijft het aangrijpend om soms even stil te staan dat dit nog dagelijks gebeurd en wat voor wrede wereld dit is .
Die daar is opgebruikt , was een van de zinnen die bleef hangen bij mij . Een indrukwekkende film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal over mensen/ kinderhandel .
De film bouwt langzaam op en al snel heb je wel een idee hoe de vork in de steel zit , maar toch haalde dit totaal niet de spanning van de film weg vond ik zelf . Ik was juist benieuwd hoe degene verder te werk zou gaan . Uiteindelijk is de voldoening van de wraak film prima uitgewerkt.
Als laatste vond ik de muziek en het gezang tijdens sommige scènes een mooi element die goed binnen kwam en waardoor sommige scènes net dat extra beetje indruk gaven .
Gerlof78
Pittig en erg onaagename sfeer film, die sfeer vooral is goed gedaan en de cast speelt goed ik kende er geen 1 maar dat maakt niks uit. Het verhaal over verdwenen/ontvoerde meisjes en dat hoog geplaatste personen die ermee te maken hebben vond ik goed gedaan niet een hoogvlieger maar zeker het kijken waard.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

10 Rillington Place
Biografie / Misdaad, 1971