• 9.375.055 stemmen

Met onder meer: Jon Voight, Nick Loeb en Robert Davi

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Roe v. Wade

"The truth comes out"

Gedramatiseerde versie van de gelijknamige rechtszaak. Deze had als uiteindelijke resultaat het historische besluit van de Amerikaanse Hoge Raad in 1973 over het al dan niet in strijd met de Grondwet zijn van wetten die abortussen criminaliseren, of vrouwen er geen mogelijkheid toe verlenen. We volgen, met als achtergrond genoemde rechtszaak de gynaecoloog Bernard Nathanson, die medeoprichter was van de abortusrechtenorganisatie NARAL, maar later de belangen behartigde van de antiabortusbeweging.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Justice Burger

Guthrie Jefferson

News Anchor

avatar van mrklm

mrklm

“Leven begint bij conceptie. Als dokter weet ik dat”, beweert Dr. Mildred Jefferson [Stacey Dash] in deze preek voor eigen parochie vol leugens, verdraaiingen en pogingen tot manipulatie die aanvankelijk extreem op de lachspieren werken maar steeds belachelijker een aanstootgevender worden. Ik schoot compleet in de lach wanneer een snikkende voorganger voorleest uit ‘Diary of the Unborn’ en wanneer Norma McCorvey [Summer Joy Campbell] in close-up een pizza verrobert terwijl ze uitleg krijgt over het verloop van een abortus. Loeb, Allyn en co-scenarist Ken Kushner maken van de gelegenheid gebruik om abortus te vergelijken met de Holocaust (en met slavernij) om later in de film een expliciet anti-Semitische toon aan te nemen door de Jood Larry Leder [Jamie Kennedy] neer te zetten als een op seks beluste manipulator en Joodse Rabbi’s te beschuldigen van het faciliteren van abortus. Katholieken zijn onschuldige slachtoffers van een hetze door de media en Hollywood, een Britse dokter vertelt waar je het beste kleding kunt kopen terwijl hij een abortus uitvoert en de Hippocratische eed verbiedt blijkbaar opens abortus. Je gelooft nooit wie zich hebben laten overhalen om voor dit gedrocht de rol de rechters van het Hooggerechtshof te spelen. Een belediging voor iedere enigszins ingelichte ziel, maar de Christelijke Fundamentalisten in de VS vinden dit geweldig.