• 9.369.469 stemmen

Met onder meer: Kiko Mizuhara, Honami Sato en Yôko Maki

Gesproken taal: Japans en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kanojo

Rei helpt de vrouw op wie ze al jaren verliefd is te ontsnappen aan haar gewelddadige echtgenoot. Terwijl ze op de vlucht zijn, beginnen de gevoelens wederzijds te worden. Terwijl ze zich om liefde tot elkaar wenden, worstelen Rei en Nanae al snel met onverenigbare emoties.

Rei Nagasawa

Nanae Shinoda

Yu Nagasawa

Masato Nagasawa

Yoshio Akiba

Rei Nagasawa (young)

Nanae Shinoda (young)

Kotaro Shinoda

Staat bij ons op Netflix?! Yay!

avatar van princesspeach

princesspeach

Omg wat een kak film met veel naakt om de slechte film te compenseren met een paar boobies

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Veel naakt? Vijf minuten sex op een film van 142 minuten dat valt dus wel mee. Visueel aantrekkelijke film, goede acteurs. Slow burn, waarschijnlijk niet voor iedereen.

avatar van princesspeach

princesspeach

EIGER3970 schreef:

Niet alleen de 5 minuten seks.

Het constant in en uit bad gaan en douchen met de focus op billen en boobs

En de blauwe plekken laten zien op haar buik en benen in een andere scène moest ookal zonder bh . Heel geforceerd.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Zo zie je maar, iedereen ziet de film anders... de subjectiviteit van de toeschouwer. Ik was helemaal niet gefocust op billen en borsten. Daarom zijn de waarderingen bij de films ook zo verschillend voor iedereen. Interessant, stemt tot nadenken! De waardering van een film is moeilijk objectief te meten is altijd een persoonlijke mening. Ik ben toch beniewd naar een visie van iemand anders.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Te lang. Deels komt dat ook doordat de film wat afstandelijk is en de relatie tussen de twee vrouwen nooit echt gaat leven. Zeker het laatste uur echter draait de film vooral om die relatie en weet dan echt nauwelijks te boeien. Maar het eerste uur is wel erg fijn, mooie kleuren, fijn camerawerk, veel sfeer en lekker bloederig en opvallend veel naakt. Dan kijkt de film heerlijk weg omdat de goede punten uit de film dan op de voorgrond staan. Daarna echter verandert dat, dan is een uur best lang nog en bloedt de film doodt en blijf ik met een slechte nasmaak achter. 2,5*.

avatar van Film Pegasus

Een film die de nodige pit mist om echt goed te worden. De 2 hoofdactrices doen het niet slecht, maar echte diepgang krijgen we nooit. En ik heb ook al meer filmkoppels gezien met meer charisma. De film voelt net iets te lang aan, al hoort de trage aanpak er wel bij. Ik heb er best van genoten, maar op het einde zat ik toch wat op mijn honger.

Mooi.

Het is toch wat, zo'n nieuwe Hiroki rechtstreeks op Netflix. Aan de ene kant erg fijn, normaal gezien moet je maar hopen dat iemand in z'n vrije tijd ondertitels schrijft voor een film als deze, nu is het gewoon van dag 1 beschikbaar. Anderzijds krijg je nu wel dat jan en alleman een film als deze gaat kijken, waar dat vroeger toch vooral mensen waren die ten minste een idee hadden waaraan ze begonnen.

Ja, er zit wat bloot in. Ja, sommige onderwerpen zijn ietwat taboe. Welkom tot de wereld van films voor volwassenen. Hiroki staat erom bekend om dat soort zaken met het nodige respect te behandelen en dat is hier absoluut niet anders, maar nogal wat online criticasters hebben op basis van naakt + mannelijke regisseur hun mening al klaar.

Een beste complexe relatie staat centraal hier, die naar behoren wordt uitgewerkt en ook perfect wordt vertolkt. Hiroki maakt het zichzelf ook niet makkelijk door relatief spectaculair te starten en dan te evolueren naar een soort van karakterdrama, wat niet de normale gang van zaken is. Maar de visuele flair, de sterke personages en een aantal krachtige, aangrijpende scenes maken dit tot een erg sterke film.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van BBarbie

BBarbie

Aantrekkelijke film over de gespannen relatie tussen twee voortvluchtige vriendinnen. Na een heftig begin ontvouwen zich boeiende karakterstudies van lesbiennes, die elkaars tegenpolen lijken. Enig minpunt: het geringe aantal nieuwe ontwikkelingen in het verhaal rechtvaardigt niet de lange speelduur. Desalniettemin een van Hiroki’s betere films naar mijn smaak.
Hoewel een vergelijking met die film grotendeels mank gaat, riep de film bij mij herinneringen op aan Thelma & Louise (1991).

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Te oppervlakkig drama dat weliswaar aardig begint, maar na verloop van tijd toch wat stuurloos ronddobbert. Tijdens het kijken kreeg ik een Thelma & Louisa-gevoel, al hebben de films nu ook weer niet zo heel veel met elkaar gemeen. De onderlinge relaties alsook de wat serieuzere issues komen ondanks degelijk tot goed acteerwerk uiteindelijk amper tot hun recht. Dat het dan allemaal keurig geschoten is, is een pleister op een houten been.

2,5