• 9.388.039 stemmen

Met onder meer: Frank Lammers, Elise Schaap en Huub Stapel

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ferry

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Captain Pervert

Gisteren echt genoten van deze film. Frank Lammers en Elise Schaap hebben een geweldige chemie zoals je het zelden ziet. De film heeft alles: spanning, intrige, verraad, romantiek en humor, vooral tijdens een melige drugs-trip-scène.

Inhoudelijk zijn veel zaken volkomen voorspelbaar. Dat Bouman uiteindelijk tegenover Brink komt te staan, voel je na drie minuten al aan. Of de openingsscène met een dronken pa met een levensles die uiteraard later weer terugkomt. Zo leent de film wel meer bij talloze jaren 80 misdaadflicks. Maar het kan de pret niet drukken.

Je moet lang wachten op de echte actie en spanning, maar tot die tijd is de hele film al een geweldige belevenis. Maar ik denk dat je de opbouw vooral waardeert als fan van de serie, en dan is elk detail echt genieten geblazen. Dat Ferry uiteindelijk XTC is gaan produceren blijkt dus te danken aan Danielle. Dat soort dingen.

Ach en die accenten die niet lekker kloppen, een anachronisme hier en daar. Lekker belangrijk.
Ik kom uit Groningen en voor mij klinkt Amsterdams en Brabants allebei even dom

Tot slot: met deze film wordt duidelijk wat meer sympathie gekweekt voor Ferry Bouman, waarmee de basis is gelegd voor een nieuw Undercover seizoen waarbij Bob en Ferry noodgedwongen samen undercover gaan. Held en antiheld. Wedden?

The Oceanic Six schreef:

Is dat Undercover een beetje een leuke serie voor iemand die weinig op heeft met de meeste series uit eigen land (troep)? Deze film kijken lijkt me weinig zinvol als ik niet ook de serie dan zou kijken.

Undercover is on-nederlands goed. Hele goede karakters en toch heel herkenbaar Nederlands en kneuterig. En een verademing om Amsterdam een keer niet als middelpunt te hebben. (Zie ook: Sneekweek. Geen topfilm, wel verfrissend. Ook met Lammers trouwens )

The Oceanic Six schreef:

Ja, ik ben niet echt een liefhebber van Lammers, maar overweeg wel dit eens te kijken. Wat zou je me aanraden? Ferry eerst en dan de serie of eerst de serie?

Wat Kos hierboven zegt. Net als met Star Wars, eerst die 70's shit kijken, dan pas de moderne prequels. Omdat het leuk is om vooruitwijzingen te zien als je snapt waar die naar vooruitwijzen, zeg maar.

Captain Pervert schreef:

Kijk dan. KIJK DAN

Netflix onthult eerste trailer en releasedatum 'Undercover' seizoen 3 - MovieMeter.nl

Wie heeft gelijk? Ik. Ik heb gelijk.