• 9.373.067 stemmen

Genre: Romantiek

Geregisseerd door: D.J. Caruso

Met onder meer: Abigail Cowen, Tom Lewis en Nina Dobrev

Plot Redeeming Love

"Never look back. Never look forward."

Het verhaal speelt zich af tijdens de goudkoorts in Californië in 1850. Angel is als kind verkocht in de prostitutiewereld. Ze heeft haat en zelfhaat overleefd. Dan ontmoet ze Michael Hosea en ontdekt ze dat er niets is wat de liefde niet kan genezen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Zoals de titel al doet vermoeden een romantisch drama met een christelijk sausje over een vrouw, die na een traumatische jeugd als vanzelf in een bordeel belandt. Daar meldt zich ten tijde van de goudkoorts in het midden van de 19e eeuw haar redder in nood in de persoon van een arme boer, die eigenlijk te braaf is om waar te zijn. De rest van het verhaal laat zich raden.

avatar van schumacher

schumacher

Het verhaal is goed maar dat god gezwets is er over.

Wat me vooral stoorde is het volgende; (alleen lezen als je de film hebt gezien);

Dien ene verkracht zijn vrouw en derna loopt die er weer vrolijk bij alsof er niks gebeurd is, alleeja, denk dat hier toch geen ene nog zijne maat of broer wil zien en noem maar op als die hun vrouw zou verkracht hebben of gedwongen hebben maakt niet uit + geen ene vent zou der achter blijven lopen na wat ze steeds opnieuw uitstak en weg liep enz....

avatar van Shadowed

Shadowed

Caruso 2022.

Redeeming Love is de tweede film van Caruso die wordt uitgebracht in jaar 2022, dus hij is wel druk bezig geweest. Ook is het een film die zich in moeilijk vaarwater bevindt, door heel veel onderwerpen in het verhaal te betrekken die je niet meteen zou verwachten. Dat maakt het gelukkig ook een aardig apart en soms zelfs gedurfd geheel.

Overigens blij dat Cowen in deze film zit. Niet omdat ik haar als actrice geweldig vind, maar vooral dankzij het werk dat ze in deze film aflevert. Houdt de kijker zonder meer geboeid, en ook Marshall-Green speelt zoals verwacht een goede rol. Wel wat ondankbaar, alleen. Lewis speelt ook zeker degelijk, maar het nadeel van zijn rol is vooral dat het een ietwat braaf personage is. Eigenlijk te braaf om leuk of charmant te zijn.

Gedurende de film worden we getrakteerd op een plot dat lang duurt, maar goed loopt. De vele opvallend harde onderwerpen die meermaals worden vermengt zorgen voor een apart geheel. Bijna onmogelijk zelfs, en toch weet Caruso een heel eind te komen. Zo zitten er meerdere best schattige momenten in en kijkt de film als een trein. Het voordeel is ook dat de film zich nooit verliest in bombarie en de scenes er niet te hard indrukt.

Het is echter ook zo dat de film uiteindelijk sleept. 134 minuten is aan een nogal lange kant en uiteindelijk maakt de film zich schuldig aan het uitrekken van zijn inhoud. Na enige tijd wordt zelfs zowat hetzelfde probleem nog een keer naar voren gebracht en dat geeft eigenlijk de hint af dat de koek na enige tijd op was. Ik snap dat een lange speelduur nodig is om enkele thema's binnen deze film naar behoren uit te werken, maar het uitrekken ervan is een ander verhaal.

Het einde is voorspelbaar maar passend, verder zit er een gezond tempo in de film en kon ik er prima naar kijken. Alleen duurde het kijken vooral te lang. Deed me als geheel overigens erg denken aan een film uit de pen van Nicholas Sparks, alleen dan wat minder braaf. Niettemin is de film stilistisch wel braaf en veilig. De toon is nooit ruw en de beelden zelden gruwelijk, maar inhoudelijk wel net wat gedurfder en dat weet het over de streep te trekken.

avatar van nadrin

nadrin

Mooi verhaal dat ondanks de ruim 2 uur niet verveelt. Abigail is niet alleen heel mooi maar weet wel te overtuigen. Was wel verwonderd na het kijken van de lage beoordeling hier

avatar van nikki20

nikki20

Mag ik hier vragen of hij ook ergens te kijken of verkrijgen is met NL ondertiteling?

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

nikki20 schreef:

De film is vanaf 27 juni 2022 te huur op Pathé Thuis.

avatar van nikki20

nikki20

Jotil schreef:

De film is vanaf 27 juni 2022 te huur op Pathé Thuis.

Top dank je!!