- Home
Releasedatum: 19 augustus 2021
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Gunpowder Milkshake
"Revenge is best served ice cold."
Sam was pas 12 jaar oud toen haar moeder Scarlet, een huurmoordenaar, haar noodgedwongen moest verlaten. Opgevangen door 'the Firm', het instituut waar Scarlet voor werkte, treedt ze in de voetsporen van haar moeder en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gegooid en moet ze zich tegen 'the Firm' keren.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Jim McAlester
Virgil
Dr. Ricky
John Milton
Meh. Dat viel toch wel iets tegen gezien de cast en na het zien van de trailer. Zoals Erik boven mij al aangeeft speelt de film wellustig leentjebuur, maar doet dat niet met de finesse die een Tarantino aan het betere jatwerk verleent. Hoewel de in neon doordrenkte shots wel degelijk een prettige smoel hebben en Studio Babelsberg zich eveneens leent voor toffe sets, moet Gunpowder Milkshake zich zien te redden met een vrij matig script vol clunky dialogen, die zelfs een Angela Basset er niet fatsoenlijk uitkrijgt.
Meermaals zal de kijker aan john Wick denken, maar de actie in die film, of de jawdropping choreografie van de trappenscène in Atomic Blonde (of het camerawerk), is hier gewoon grotendeels afwezig. Karen Gillan is een traktatie om naar te kijken als ze in een stoel het telefoonboek voorleest, maar deze film vraagt weer dan dat, en dat wreekt zich wat mij betreft in een gevecht als dat in de Bowling Alley.
Genoeg girlpower hier qua namen, en hen op deze soundtrack in verzadigde beelden los zien gaan sleept de film naar een zesje, maar die sequel die ze zelf graag lijken te willen, mag van mij nog wel even wegblijven.
Shinobi
"Are you a serial killer?"
Het is best knap om zo een middelmatige film af te leveren als je zo een degelijke cast voorhanden hebt.
Karen Gillan draaft hier als een vrouwelijke John Wick op om een jong meisje te beschermen tegen wat gangsters. Hierbij krijgt ze hulp van haar vervreemde moeder en dodelijke bibliothecarissen. Deze opzet zou voor prima vermaak moeten zorgen, maar het is het allemaal net niet.
Het verhaal is erg by the numbers en bij de dialogen kan je eigenlijk niets anders doen dan fronsen. Met de moeder-dochterrelatie tracht men wat drama te creëren, maar het werkt voor geen ene meter; geen enkele emotie te bespeuren. Gillan lijkt hier zelfs enigszins misplaatst te zijn. Niet dat de rest van de cast goed wordt gebruikt. Over de nietszeggende humor zal ik het maar niet hebben.
Met een titel als 'Gunpowder Milkshake' zou je dikke actie verwachten. Maar zelfs op dat vlak schiet de film tekort, vooral door de underwhelming choreografie en zwakke editing. Afgezien van wat leuke momenten is het veelal veel slow motion ondersteund door een soundtrack. De visuele stijl is op zich te waarderen, alleen voelt het te gewoontjes aan.
Al met al een ondermaatse actiefilm die wel wat uithoudingsvermogen vraagt van de kijker om deze nonsens uit te zitten.
Dikke 2,0 sterren.
davey400
Als je sterke dialogen zoekt kun je deze film overslaan.
Wat je wel krijgt is veel zinloos geweld in een kleurrijke setting en een fantastische Karen Gillan.
Vermakelijke pulp met een prima soundtrack en aardige referenties aan andere films.
Weinig origineel aktiewerkje a la John Wick, maar dan meer gestileerd en met een Tarantino-achtige vibe. Karen Gillan is niet helemaal overtuigend in de hoofdrol en ook in de aktiescenes doet ze wat onwennig aan, maar gelukkig is de cast om haar heen capabel genoeg om de aandacht op cruciale momenten van haar af te leiden. Vooral de eerste helft is sterk, met als hoogtepunt een inventieve aktiescene in een ziekenhuis; daarna begint de boel een beetje te slepen en gaat de film steeds meer over de top. De aktiescenes zijn wisselvallig maar worden meer dan eens gered door de visuele flair van regisseur Navot Papushado.
filmkul
Best een aardig actiefilmpje. Het verhaal is niet heel bijzonder maar wordt wel op originele wijze uitgewerkt door Papushado. Niet altijd even sterk maar er zitten een paar visuele hoogstandjes in en originele actiescenes. Met name de slotscène in de dining is meesterlijk. Verder is de film bloederig, hard en heeft de nodige humor. De actrices zijn goed gecast en ook Gillan weet zich goed staande te houden. Prima film, ben nieuwsgierig naar het volgende werk van deze regisseur. 3.5
wwelover
Ok concept en Gillan is goed qua actie. Maar de cast heeft verder weinig om mee te werken. Het is erg simpel uitgewerkt en de dialogen en humor zijn om te janken. Visueel heeft het wel wat qua kleuren, maar denk dat zelfs zack snyder gek zou worden van de hoeveelheid onnodige slowmotion
De vergelijking met John Wick is snel gemaakt, maar toch doet de film het best niet slecht. We krijgen hier vooral vrouwelijke actiehelden en gewoonlijk in Hollywood als vrouwen het heft in handen nemen wordt de focus veel meer op humor gelegd of is het veel blabla met een femme fatale. Gunpowder Milkshake is qua verhaallijn dan niet zo origineel, de focus ligt wel degelijk op de actie. En die is best wel goed gedaan. Elke keer als 'de hel losbrak' - en dat is toch wel meer dan je zou denken - werd ik blij verrast. Visueel mooi gemaakt.
De film is trouwens R-rated, zodat het zeker geen braaf afkooksel geworden is van John Wick. De film oogt dan wel een mix van clichés en zijn andere filmtitels in gedachten nooit ver weg. Maar er zit vaart in de film, verschillende scènes zijn echt wel origineel (gevecht in de bowlingbaan, Sam's armen die slap hangen met wapens vastgekleefd, het meisje dat moet sturen bij een achtervolging, de gevechten in de bibliotheek waar Sam haar wapens zoekt in enkele boeken...) Misschien geen grootse vondsten, maar eigenlijk wel goed. Het zorgt mee voor de aankleding van de actiefilm die daardoor beter is dan je zou verwachten. Blij dat ik deze film in de bioscoop heb kunnen zien!
coumi
Vermoeiende explosie van geweld, afgekeken van talloze beter in elkaar stekende actiefilms. Kan op zich best leuk zijn als je er voor de zelfrelativering wat humor instopt en af en toe wat nuancering bij aanbrengt, maar dit is vooral zielloos, dom en bij vlagen behoorlijk irritant. Dankzij een goede laatste twintig minuten, met een confrontatie die doet denken aan die tussen The Bride en Bill, toch nog een half sterretje erbij, maar twintig redelijke minuten maken nog geen voldoende. Met heel veel goede wil zou je dit als een film over sterke vrouwen kunnen zien en derhalve hulde voor deze poging van de blijkbaar erg geëmancipeerde mannelijke regisseur, maar nee, uiteindelijk is dit toch ongezelligheid ten top en daarvoor ga je niet naar de movie. Jammer ook voor hoofdrolspeelster Gillan die me nog enigszins kon opwinden in twee Jumanji films, maar hier lijkt te slaapwandelen, een beeldschermverbod voor deze meid lijkt me een passende straf. De ondersteunende cast zit vol met bekende namen maar als je Headey en Giamatti zo onderbenut ben je niet goed bezig.
joolstein
Moordende girlpower! Vrouwelijke moordenaars zijn hot. Het is dan ook een snelgroeiend sub-genre. Deze film doet verder niets nieuws met de verhaallijn en heeft daardoor wat moeite om zijn eigen identiteit te vinden. Het is de bekende mix van; ‘Hitvrouw/man die het doelwit wordt van zijn vroegere opdrachtgevers’ en ‘de killer die zich moet ontfermen over een kind’ De film liep verder soms een beetje stroef met de humoristische one-liners en het verteltempo had iets hoger gemogen! Toch ging de film niet vervelen!
De wapenvrije ijssalon in jaren '50 stijl, de bibliotheek en het misdaadsyndicaat genaamd 'The Firm' deden een beetje vermoeden dat er meer was. Dit werd echter nooit uitgewerkt of duidelijker. Ach het mag de pret niet drukke want de film bouwt een vermakelijke wereld rond zijn personages. Met een heel stel powervrouwen! Lena Headey ( Cersei Lannister "Game of Thrones,") duikt op als moeder en de bibliotheek wordt gerund door drie vrouwen - Madeleine, Florence en Anna May gespeeld door respectievelijk Carla Gugino, Michelle Yeoh en Angela Bassett. Zij geven dit spektakel nog meer schwung maar het is toch vooral Jumanji en Avengers-ster Karen Gillan die de show steelt! Wat een heerlijke verschijning! Ja deze neon-doordrenkte, kleurrijke bombastische wereld met een hele rits goed gemaakte actiemomenten was zeer vermakelijk!
blurp194
Fijn kleurig, mooie locaties en stoere killer babes. Kan niet misgaan, zou je denken.
Maar dat gaat het dus wel. De karakters van de stoere killer babes zijn nergens interessant genoeg om enige sympathie op de brengen, de actie is te mak, en zo ongeveer elk onderdeel uit het plot is wel eens eerder en beter gezien. Wat hou je dan over, kijkvoer waar ik van in slaap val. Jammer.
Redelijke film over een meisje die door haar moeder (een huurmoordenaar) is verlaten. Een vrouwelijke John Wick-light versie met ook wat meer humor. Het verhaal weet niet echt te boeien, maar als geheel best vermakelijk. Een aantal aardige actie-scenes en een cast met stiekem aardig wat bekende namen. In veel opzichten vergelijkbaar met het net wat betere en eveneens in 2021 uitgebrachte Kate.
john mcclane 2
Daar gaan we weer dacht ik ! Nummer zoveel in de femiwoke zoveel films van de afgelopen paar jaar .
Tijdje geleden was er een fantastische show van Theo Maassen , en die ging dus in tegen al die heilige huisjes en woke stromingen . Hij zei iets wat ik zo geweldig vond : vrouwen zijn een superieur wezen ! Mannen doen aan alles onder !
Ze zijn zo empatisch . Zo veel meer dan mannen ! Maar er is een ding waar vrouwen gewoon weg nooit beter in kunnen zijn . Brute kracht ! Dat is het enigste .
En daar faalt deze film . Het woke vrouwen gedeelte die zich daar niet bij neer wil leggen ! Vrouwen mogen alles , maar in kracht zijn wij in het algemeen gewoon veel beter / sterker . Punt .
Dus hoe feministisch je ook bent , dit wat in deze film gebeurt kan niet . Onmogelijk .
Dat gezegd hebbende : ik ging zitten en had na 5 minuten al het idee actie teleurstelling nummer zoveel .
Maar er volgen teveel grappige dingen . Origineel . Ik moest er echt om lachen . Sommige dingen zag je gewoon niet aankomen ( veel wel , maar ach so be it )
Het over de top geweld is magnifiek in beemd gebracht het zij de makers vergeven .
Ik heb me vermaakt , en het leentje buur bij al die andere films , is tegenwoordig moeilijk te vermijden .
Toch wel een 3, 5 *
boemboem27
Ja,apart filmpje
Beetje mengelmoesje van bv secret service,tarantino achtig,John Wick
Allemaal flink over the top
Ja goed voor middagje bankhangen
Shadowed
Teleurstellend.
Een actiefilm met Karen Gillan en een John Wick-achtige aanpak. Wat kan er eigenlijk nog misgaan? Papushado, dat kan er misgaan, en zo blijkt in deze zeer onsubtiele actiefilm die op veel vlakken benzine mist. Het is sowieso grappig dat een film als deze zo duidelijk de kant van vrouwen kiest. Boeit me verder niet, maar opvallend is het zeker.
De film grossiert in pogingen tot stilisme. Heel veel binnen deze film hint naar een wereld die duidelijk niet de droevige boel is die planeet aarde heet. Dat maakt films als Gunpowder Milkshake in bepaalde opzichten wel leuker, want er worden duidelijk pogingen gedaan om cinematografisch een competente film neer te zetten. Mooie inrichtingen ook, geeft de film een leuk en speels extra tintje.
Acteerwerk viel me verder tegen, vooral van Gillan die toch niet helemaal in de film lijkt te passen. Ze lijkt verloren te zijn in de wereld die hier wordt geschept. Papushado kleedt haar aan met felle kleuren, maar als actieheldin lijkt ze toch niet de meest effectieve keuze te zijn geweest. Haar charme is er echter wel, het zijn vooral de actiescenes die haar geen eer aan doen. Verder zijn het vooral Giamatti, Ineson en Headey waar de kracht van komt, en dat zijn rollen die per definitie niet langer in beeld zijn dan 20 minuten max.
De actiescenes worden aardig versierd maar worden nooit cool. De film gaat niet ver genoeg en het camerawerk blijft te braaf om de scenes wat extra's mee te geven. Dat neemt niet weg dat ze (gelukkig) kleurrijk genoeg zijn. Daarnaast ligt het tempo hoog genoeg en volgen de scenes elkaar vlot op. Dat maakt van Gunpowder Milkshake een vermakelijke zit waar uiteindelijk de teleurstelling wel in overheerst omdat de scenes op diens beurt ook nooit gaaf of innovatief weten te zijn.
Het is erg half. Had de film graag het voordeel van de twijfel willen geven als ze dat kind integraal hadden geschrapt. Vanaf dat moment wordt deze Milkshake toch eerder een film die we te vaak hebben gezien, terwijl de geschepte wereld juist iets vernieuwends leek te willen hebben. Las overigens dat een tweede deel in de maak is. Hopelijk gaan ze dan wel buiten de comfortzone, want de potentie is er zeker.
Luudje10
Lekkere actiefilm met een hoop girlpower. Kijkt wel lekker weg alleen een beetje voorspelbaar. Het blijft leuk om naar onze koningin Lena Headey te kijken van Games of Thrones. Wel jammer dat ze ook wat medische ingrepen heeft gedaan. Ik vond het voorheem wel een lekker ding
Donkerwoud
Toevallig zag mijn moeder de titel 'Gunpowder Milkshake' (2021) op het televisieschermpje in haar vliegtuig. Toen ontviel haar de opmerking: 'Wat is dat nou voor rare titel? Gunpowder Milkshake!? Dan weet je bij voorbaat al dat het waarschijnlijk een rotfilm gaat zijn.' En ik moet eerlijk zeggen dat de kogelregens en bloedfonteinen van 'Gunpowder Milkshake' (2021) vast niet in de smaak gaan vallen bij mijn ma. Zelf vond ik 't echter een heerlijk gestileerde pulpfilm in de geest van Quentin Tarantino, Nicolas Winding Refn en Zack Snyder. Of zoals Sam (Karen Gillan) als onkreukbare supermoordenaar rondloopt in haar bowlingjasje, terwijl er bij elke moord meer bloed op terechtkomt. Een ontzettend geestige gimmick dat enkele sleutelscènes zich afspelen in een traditionele Amerikaanse diner in jaren vijftig-stijl. Ook fijn hoe er een schattige moeder-dochterrelatie en een vriendinnennetwerk is verwerkt in een hypermasculiene geweldsorgie. Het gaat me wat ver om er de containerterm 'woke' op te plakken, maar het is wel duidelijk dat 'Gunpowder Milkshake' (2021) een zekere eigenheid heeft door die feminiene invalshoek.
UmbraVitae
Zeer vermakelijke actiefilm, met komische noot en met duidelijk feministisch kantje. Karen Gillan is ook hier toppertje.
AniSter
Een vrij aardig tussendoortje. Het verhaal is matig maar het geheel is best apart en knap uitgevoerd. Hier en daar wat gelukte humor maar ook genoeg mislukte humor. De actiescenes waren prima gecoördineerd en vormgegeven, mede door het contrastrijke kleurgebruik. Ondanks dat scoort deze film maar gemiddeld voor mij.
sinterklaas
Tien jaar nadat de Israëlische regisseur nog internationaal doorbrak met Big Bad Wolves, is hij het in Amerika op gaan zoeken, gebruikt hij elementen van de John Wick-rage en krijg je Gunpowder Milkshake.
Om te beginnen de locatie en tijd... Is het Berlijn halverwege de jaren 90? Is tijd en plaats voor de kijker zelf in te vullen? Opmerkelijk zijn nog die piepende toetstelefoontjes en vele retrostijlen door elkaar. Het heden kan het niet zijn.
De film komt wel erg traag op gang moet ik zeggen en de actiescenes en de vlotte afwerking laten nogal lang op zich wachten. We volgen Sam die door haar moeder is achtergelaten. Nu ze volwassen is moet ze haar voetsporen gaan treden door voor dezelfde organisatie te gaan werken waar haar moeder de opdrachten voor deed. Ja, wat krijgen we dan? Toch wel wat meer tempo en uiteindelijk ook een paar fijne actiescenes en veel creativiteit. Dan is er nog een gekidnapt meisje waar Sam tegenaan loopt en de huurmoordenaars het nu op haar hebben voorzien.
Ja, dat was het eigenlijk wel qua plot.
Gunpowder Milkshake slikt lekker weg als een gewone Milkshake. De actiescenes, oneliners en decoratie redden de film... Een simpele actiefilm dan.
teigertje
- 2079 stemmen
Een redelijke aktie film, die enigzins een John Wick ripp of is, maar dan met girlpower, en niet in een hotel maar in een bibliotheek.
De kracht van de aktie scenes, de gevechten vallen tegen.
En komen niet uit de verf, wel met enige grof geweld maar niet spectaculair dat ontbreekt.
Ook heeft de film en de muziek een wat moderne western achtige look op verschillende momenten.
Wel is het camera werk uitstekend van deze film.
Wel met een prima cast van hoofdrol spelers, maar het geheel van deze film, heeft het helaas net niet, dat hij toch middelmatig is.
Noodless
Eerste helft is best te pruimen met een paar leuke actiescènes, vooral de scène wanneer de drie gangsters wraak willen nemen op de hoofdrolspeelster Sam ( Karen Gillan ) en net voordien lachgas hebben gekregen. Hilariteit alom! Daarna zakt het niveau zowel op gebied van actie en humor. Ook de muziek, die in het begin een gepast sfeertje wist te creëren, wordt gaandeweg meer een minpunt dan een pluspunt. De invulling van de cast mag er wezen gezien de bekende actrices. Naast de hoofdrolspeelster zijn er ook nog Lena Heady, Carla Gugino, Michelle Yeoh en Angela Bassett. Toch kunnen ze de film niet het niveau laten behalen van een gemiddelde, degelijke film. 5/10

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video