• 9.372.663 stemmen

Geregisseerd door: Kiké Maíllo

Met onder meer: Tomasz Kot, Marta Nieto en Athena Strates

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot A Perfect Enemy

De succesvolle architect Jeremiasz Angust wordt op de luchthaven benaderd door een meisje, genaamd Texel Textor. Ze lijkt een vreemde jonge vrouw die op zoek gaat naar slachtoffers om naar haar vertelsels te luisteren. Het is door haar dat Jeremy zijn vlucht mist en de vrouw blijft maar aan hem plakken. Met een reden misschien, want hoewel hun ontmoeting een toeval lijkt, is er iets sinisters aan de hand.

Jeremiasz 'Jeremy' Angust

Texel Textor

Young Texel

Young Angust

Airline Hostess

avatar van schumacher

schumacher

Ongeloofwaardige film van int begin al.

Nee, mij kon het niet bekoren en het acteren was ook niet je datte + zoals ik zei, ongeloofwaardig, geen ene mens zou dat pikken wat er gebeurde en dergelijke meer. Sloeg nergens op.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Gebaseerd op een roman waarin het hoofdpersonage een andere man ontmoet. In de film ontmoet Jermiasz Angust de jonge Nederlandse en praatgrage Texel Textor. Vanaf dat moment creëert het verhaal diverse plotwendingen die misschien vanaf het begin al voorspelbaar waren, maar anderzijds als een verrassing komen. In elk geval ben je richting het einde bezig om de touwtjes aan elkaar vast te knopen. In feite komt het erop neer dat Texel het schuldige geweten van Jermiasz vertegenwoordigt, nadat hij zijn vrouw 20 jaar geleden heeft vermoord toen ze zwanger was. Texel verschijnt als het schuldgevoel van Jermiasz, en de dochter die hij gehad zou kunnen hebben. De vechtscène richting het einde van de film, bepaalt of Jermiasz zich laat verteren door dit schuldgevoel of dat hij het zal overwinnen. Uiteindelijk weet hij het te overwinnen.

Het verhaal is op dat gebied redelijk uitgewerkt, en de acteerprestaties zorgen voor een aangename kijkervaring. Toch blijf je jezelf afvragen of Jermiasz zichzelf vergeeft, of gewoon een totale sociopaat is?

2,5 *