• 9.373.537 stemmen

Met onder meer: Kad Merad, David Ayala en Lamine Cissokho

Gesproken taal: Frans en Hongaars

Releasedatum: 23 september 2021

Plot Un Triomphe

Een met problemen kampende acteur accepteert een baan om een theaterworkshop in de gevangenis te runnen om de eindjes aan elkaar te knopen. Verrast door de acteerprestaties van de gevangenen besluit hij met hen een toneelstuk op te voeren op het podium van een echt theater. Dit is het begin van een bijzonder avontuur. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Vanaf 23 september 2021 in de bioscoop (Paradiso Entertainment Nederland)

avatar van mrklm

mrklm

Étienne Carboni [Kad Merad] is een uitgerangeerde acteur die nu zijn kost verdient met het geven van workshops en projecten. Eén van die projecten betreft de regie van een toneeluitvoering door gedetineerden. Na een moeizame start ontdekt hij verborgen talenten bij zijn cast en durft hij het aan om ze te laten spelen in ‘Waiting for Godot’. Dat gaat weliswaar gepaard met de pieken en dalen die je verwacht bij dit type feelgoodfilm, maar het goede spel van de cast doet je de voorspelbaarheid vergeven. En de slottwist is een verrassing, tenzij je bekend met het waargebeurde verhaal (dat zich overigens afspeelde in Zweden) waar dit op is gebaseerd.

avatar van HK Senator

HK Senator

Erg voorspelbaar maar toch heb ik een paar keer gelachen.

avatar van K. V.

K. V.

Deze waargebeurde film eens bekeken en het was niet mis. De film was af en toe ook grappig, het was zeker geen saaie boel.

De cast deed het prima en kwam overtuigd over. Wel nog een verrassende einde.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een Franse drama film met humor en naar een waargebeurd verhaal.

Een verassend mooie film.

Met dramatiek en luchtigheid.

Met prima acteer spel van de cast.

En vooral van Kad Merad die erg goed speelt.

Een mooie film met een aangename sfeer.

avatar van Movsin

Movsin

Naar een waar gebeuren en toch wel een heel bijzonder.

Zal ook niet gemakkelijk een vervolg krijgen.

"Denk aan de slachtoffers" werd er terecht opgemerkt en toch was de rechter uiteindelijk inschikkelijk.

Verrassend slot en weer eens bewezen welke sterke, veelzijdige acteur Kad Merad is.

avatar van Fisico

Fisico

Ik ben minder enthousiast dan de meningen hierboven. Niet dat ik het een slechte film vond, maar ik vond hem bij momenten licht irritant. Ik had weinig met de gevangenen waardoor hun soort humor en uitspraken me eerder enerveerde dan dat ik er de humor van inzag. En als je het einde erbij neemt, kan je alleen maar concluderen dat ze het nimmer serieus namen. Respect en eerlijkheid is ver te zoeken. Ik had in dat opzicht wel wat te doen met de naïeve en goedgelovige Etienne.

Gebaseerd dus op een waargebeurd verhaal, een Zweeds verhaal naar verluidt. Aan Kad Merad heeft het zeker niet gelegen. Maar in zijn algemeenheid eigenlijk maar een doorsnee luchtige komedie zoals er dertien in een dozijn zijn. Wel fijn dat Samuel Becket met zijn klassieker 'Wachten op Godot' een wat breder podium krijgt met deze verfilming.