• 9.377.375 stemmen

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021)

Oorlog / Drama | 103 minuten

Met onder meer: Aiko Beemsterboer, Josephine Arendsen en Roeland Fernhout

Gesproken taal: Nederlands en Duits

Releasedatum: 9 september 2021

Plot Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Het verhaal volgt Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929). Zij zijn boezemvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Bij Ate de Jong:

Regisseur Ate de Jong gaat boek over Anne Frank verfilmen | NU.nl

NU.nl schreef:

Ate de Jong gaat het boek Mijn beste vriendin Anne Frank verfilmen. Dat meldt Variety woensdag Het is de bedoeling dat de film in 2020 in de bioscopen te zien is; 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal is gebaseerd op de memoires van de negentigjarige Hannah Goslar, de Amsterdamse vriendin van Anne Frank.

Ze werden in 1942 gescheiden, maar ontmoetten elkaar in 1945 weer in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar Hannah haar leven riskeerde om Anne te redden. De film heeft volgens Variety een budget van 3,4 miljoen dollar (3 miljoen euro).

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen vertolken.

avatar van Quentin

Quentin

Dat gaat gegarandeerd een kutfilm worden, De Jong heeft al 30 jaar geen fatsoenlijke prent meer gemaakt.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Quentin schreef:

Misschien gaat het toch wel meevallen met deze film:

Ate de Jong ontslagen als regisseur Mijn beste vriendin Anne Frank | Het Parool

Alhoewel, Paul Ruven is ook al jaren garantie voor bagger...

Josephine Arendsen is bekend van het goed ontvangen Mijn Bijzonder Rare Week met Tess.

Vanaf 25 februari 2021 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

EDIT: bioscooprelease uitgesteld

avatar van Arri

Arri

Bijzondere casting hier en daar. Trailer ziet er verder netjes uit. Poster ziet er wel heel erg straight-to-dvd uit.

Een remake van 'Mi ricordo Anna Frank' uit 2009?

avatar van badfans69

badfans69

Release van film Mijn beste vriendin Anne Frank vervroegd naar september | NU.nl

De release van de film Mijn beste vriendin Anne Frank is vervroegd naar 9 september. Distributeur Dutch FilmWorks zou de film oorspronkelijk pas in oktober in de Nederlandse bioscopen brengen, maar heeft besloten de première te vervroegen.

avatar van bjerik76

bjerik76

ziet er goed gemaakt uit. de tweeling vond ik ook fantastisch.

Het komt een beetje over als een EO-film, ik bedoel niet christelijk ofzo, maar sterk geromantiseerd.

Maar goed, misschien valt het mee, het is maar een trailer.

Beste vriendin Anne Frank vertelt over hun jeugd: ‘Sommigen zagen ons als twee-eenheid’ | AD.nl

AD schreef:

Ze was de beste vriendin van Anne Frank, met wie ze grote overeenkomsten had. Het voornaamste verschil: Hannah Goslar (92) overleefde de oorlog wel. Nu er deze week een film over hen uitkomt, vertelt ze over hun jeugd.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Toen ik de trailer zag, had ik al zoiets "dit gaat hem niet worden". De scene dat de Duitse soldaat, de jongen op de grond een trap geeft, was erg slecht. Je zag gewoon dat hij er volledige naast schopte.

Kom op zeg! Zo'n fout kan toch niet anno 2021. Je kunt dit toch beter in elkaar zetten, alsof het echt lijkt.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Niet de lelijkste titel ooit, maar oh, wat een titel die vooral leidt naar niet kijken naar de film. Titel bekt niet, titel loopt niet, en weer die eeuwige link naar Anne Frank.

Ja, Anne Frank is een persoon in deze film, maar zelfs dat is al triest. Gewoon misbruik van haar toevallige bekendheid. Vreselijk.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Jammer dat deze film me helemaal niks deed. Ik miste de urgentie, ik miste het benauwde en vreselijke gevoel wat een bezetting met een mens kan doen. Ik zat me aanvankelijk ook te ergeren aan het gebrek aan wide shots en daarmee weinig zicht op de omgeving, maar dat kan misschien te maken hebben met de Corona-crisis - niet al te veel figuranten mogen inzetten, ik weet het niet. Dat heel veel scenes in Bergen-Belsen niet ondertiteld werden begreep ik wel - de film werd verteld vanuit het perspectief van Hannah en zij verstond de taal niet - maar ik had wel het gevoel heel veel informatie te missen hiermee. Ik vond het verhaal niet interessant en de film duurde daarmee veel te lang voor me.

avatar van mrklm

mrklm

Hoewel Hannah Goslar [Josephine Arendsen] bij hoog en bij laag beweert dat Anne Frank [Aiko Beemsterboer] haar beste vriendin is, vraag je je af waarom. Anne komt hier over als een egoïstische, manipulatieve trut die niet schroomt om haar ‘beste vriendin’ te negeren als dat haar beter uitkomt en de volgende dag doet alsof er niets aan de hand is. Het verhaal springt heen en weer tussen het uitwisselingskamp Bergen Belsen waarin Hannah zich vanaf eind 1944 bevindt en waar de omstandigheden beduidend minder schrijnend zijn dan in het gedeelte waar Anne en Margot zich destijds bevonden, en Amsterdam tijdens de bezetting waar de tienervriendinnen met een opmerkelijke en weinig geloofwaardige naïviteit rondhuppelen. Een meer volwassen benadering van het onderwerp was hier gepast geweest maar Sombogaart heeft het verhaal dusdanig verkinderdagverblijviseerd dat het nauwelijks indruk maakt. Alleen Roeland Fernhout verdient een dikke voldoende als Hannahs vader.

avatar van bart007bond

bart007bond

Wat een intens nare verdrietige deprimerende film, in de goede zin van het woord.

Goed geacteerd , bij Anne dacht ik waar ken ik je van (luizenmoeder / oogappels).

1 van de weinige films waar ik ontdaan van was toen ik bioscoop verliet.

Dan krijg ik beetje slappe lach om de emotie weg te lachen.

Dit heeft niet te maken met dat ik het leuk vind, maar is een reactie die ik heb door mijn autisme. Emotie is een raar iets voor mij.

Erg knap als je dat voor elkaar krijgt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ongepast bericht verwijderd.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Waar er bij andere Nederlandse films zomaar 5 sterren worden gegeven, lijkt hier zomaar gestemd te worden aan het andere kant van het spectrum.

avatar van Flavio

Flavio

Off topic berichten verwijderd.

Slechte film! Anne Frank komt er uit als een rotvriendin, dat kan toch niet de bedoeling zijn van de makers?? Acteerwerk was ook zeker niet altijd goed. Je vraagt je toch de hele film af: ‘waarom’??

avatar van AniSter

AniSter

Deze film komt bij mij over als een gedramatiseerde documentaire die het verhaal verteld zoals weergegeven door Hannah Goslar, meer niet. Het verandert voor mij namelijk niets, en voegt ook niets toe, aan het beeld wat ik tot nu toe van Anne Frank en Bergen Belsen had. In dat laatste opzicht zou ik deze film veel slechter gewaardeerd hebben. Echter, beschouwd als documentaire over het verhaal van Hannah, aannemende dat dit de realiteit weergeeft, vind ik het toch een voldoende waard. Qua cast niet slecht waarbij ik nog het meeste respect heb voor de kleine meid die Gabi Goslar speelt.

avatar van Waku

Waku

Een gemiste kans. Deze nieuwste verfilming over de tragische levensloop van Anne Frank pakt volledig verkeerd uit. Het matige acteren van zowel Arendsen en Beemsterboer doen de film sowieso niet goed. De vertolking van de twee vriendinnen komt vreselijk kinderachtig over. De conversaties met gemixed duits en nederlands zijn tenenkrommend en ongeloofwaardig. Enkel de scenes in het Bergen Belsen kamp laten een beetje indruk achter. Maar het is allemaal veels te weinig. "Mijn beste vriendin Anne Frank" wist mij geen enkel moment te raken. En met zo,n gevoelig onderwerp is dat bijzonder jammer. 2*/2.5*

avatar van The Oceanic Six

'Mijn Beste Vriendin Anne Frank' snel op Netflix te zien | FilmTotaal filmnieuws

Per 1-2-22 op Netflix.

Lijkt me een hele belabberde film, maar via Netflix wil ik er nog wel naar kijken.

avatar van bjerik76

bjerik76

Eigenlijk vond ik de settings er te braaf / netjes uitzien vergeleken met hoe het werkelijk was van de foto s en beelden die er van zijn.

Ook het acteer talent van bepaalde mensen was niet altijd geweldig / overtuigend.

Bij dit soort films moet men gewoon geen bekende acteurs gebruiken, maar onbekende , bepaalde acteurs blijf je toch herkennen en linken aan bepaalde types.

Dit zorgt ervoor dat je toch niet echt in de film komt. Terwijl dit meestal wel goede ( dramatische) verhalen zijn.

En er zijn heel wat goede Nederlandse films over de WO2.

avatar van jippie2010

jippie2010

Een actrice van 18, een meisje van 13 jaar laten spelen, daar gaat er al iets niet goed. Ik heb tijdens het kijken steeds het gevoel gehad dat de film tegen zijn eigen beperkingen aanliep. Qua sfeer, setting en tijdsgeest komt het gewoon niet sterk over, waardoor de film slechts zelden weet te raken en in het geheel niet goed uit de verf komt. Enige hoogte punt is de scene met Peter Blok, kort maar indringend. *2.5

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

jippie2010 schreef:

Dat is echt het minste probleem wat deze film heeft - beide meisjes waren erg sterk. Ik denk dat het iets te maken heeft met langere draaidagen kunnen maken.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een beetje kinderlijk inderdaad, maar voor het gevoel ook amateuristisch. Alsof ik naar een light-versie van het verhaal kijk door de plaatselijke toneelvereniging. Vooral die twee meisjes overtuigen niet (en hun hele vriendschap ook niet echt), maar ook het gevoel van spanning en angst komt werkelijk nergens in de film naar boven. Zo blijft dit een wat makke film die meer had kunnen zijn. 2,0*.

avatar van The Oceanic Six

Dit was echt tenenkrommend slecht zeg, hopelijk heb ik mijn dieptepunt van 2022 op filmgebied alweer vroeg in het jaar achter de rug, want het amateurisme spat van deze film af. Ik heb de hele film het gevoel gehad om zo'n NPO jeugdfilm te hebben gekeken, zo'n Carry Slee boekverfilming ofzo waar serieuze onderwerpen enorm kinderachtig en onrealistisch worden getoond. Je volgt Anne Frank en haar beste vriendin Hannah tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar als je niet beter weet zou je denken dat de bezetting niks bijzonders is. Ze doen bijdehand tegen een Duitser die hun bal afgepakt heeft (heel verstandig als Joden in die tijd...) en enige dreiging of zelfs angst is er niet. Zelfs niet in het concentratiekamp, waar er nauwelijks nare dingen gebeuren. Ik kan heel slecht tegen dit soort simpele weergaves van de gitzwarte werkelijkheid. Zo'n film als The boy in the striped pyjamas deed zoiets ook al.

Buiten dat zijn de dialogen en het acteerwerk weer typisch van een Nederlandse film, echt gênant af en toe om naar te kijken of luisteren, zoals met die liedjes. En wat misschien nog wel het ergste is, is dat deze film Anne Frank als een irritant kind weg zet die maar doet wat ze zelf wil en vooral mensen ergert. Nou hoef je haar echt niet als heilige te tonen, maar dit kan gewoon niet. Zo'n scène waar ze Hannah met een biologieboek met seksinfo zit te treiteren duurt maar voort en is echt heel overbodig. En dan heeft Anne ook nog maar een bijrol in de film, want het grootste deel draait om haar vriendin. Dat Anne is verraden, naar een concentratiekamp is gestuurd en overleden is moeten we maar via korte flitsen en wat geschreven tekst tot ons nemen. Hier had toch wel veel meer aandacht aan mogen worden besteed. Zelfs hun ontmoeting in het kamp is gewoon rommelig en bepaald niet emotioneel geworden.

Anne Frank is misschien wel hét menselijke gezicht van de Holocaust geworden en de hele wereld kent gelukkig haar verhaal, maar deze film had gewoon weggelaten mogen worden.