• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Sofia Coppola

Met onder meer: Christina Turley, Audrey Kelly en Julia Vanderham

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Lick the Star

Een ​​groep van vier meisjes (Chloe, Kate, Rebecca en Sara) bedenkt een plan om de jongens van hun school te verzwakken met arsenicum. Het plan, geïnspireerd door Chloe's obsessie met de roman Flowers in the Attic, is om ze langzaam te vergiftigen tijdens hun lunches.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van niethie

niethie

In Film > Overige films > Lick the Star (Sofia Coppola):

De voorloper van virgin suicides,lost in translation. De zelfde dromerige sfeer als in die film. Een verhaal is haast niet aanwezig ik denk dat het gewoon een klein experimentje was gefinanceerd door haar vader, voor dat ze haar eerste hoofdfilm maakte. De film is in zwart wit en duurt een kleine 16 minuten

Nergens erg goed, maar als je een fan bent van coppola´s werk bent, zoals ik dan is dit een must. Het filmpje is in twee delen te bekijken op you tube.

avatar van Metalfist

Metalfist

Het echte debuut van Sofia Coppola (Bed, Bath and Beyond uit 1996) is niet meer te vinden, maar gelukkig is er nog altijd Lick the Star. Een jaar vooraleer de regisseuse zou doorbreken met The Virgin Suicides levert ze met deze short al meteen iets af in haar kenmerkende stijl. In een prachtig zwartwit laat ze de levenscyclus van een stel tienermeisjes zien. De idolatie van Flowers in the Attic, het meeloopgedrag, het vernietigen van de reputatie 'minderwaardige' meisjes, de val van de queen bee … Niet alles is even perfect, maar het is interessant om te zien hoe Coppola hier al de eerste stappen zet in de richting van haar volbloed features. Let vooral ook nog op de bijrol van Peter Bogdanovich!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Leuke korte film wel. Vooral in mooi zwart-wit, lekker gruizig en korrelig en contrastrijk (vooral die donkere lipenstift). Seeertje is wel oké, het verhaaltje waar heel veel in voor komt is eigenlijk net te veel voor deze lengte, dat weet niet te overtuigen. Maar als vingeroefening is dit een fijn ding. 3,5*.