• 9.370.399 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Tal Lazar

Met onder meer: Manni L. Perez en Chris Bellant

Plot The Unborn

Tiffany is een vijfentwintigjarige bewaker die met spoed naar haar werk gaat om een schokkende ontdekking te bespreken: ze is zwanger. Bij aankomst in de fabriek, die gepland staat voor sloop, begint Tiffany een nachtdienst samen met haar collega Joey, die stiekem verliefd op haar is. Verschillende bizarre gebeurtenissen doen zich voor terwijl de twee bewakers de realiteit onder ogen moeten zien: een mysterieuze, kwaadaardige entiteit heeft plannen met hen.

avatar van joolstein

joolstein

Misschien iets te gul, maar dit was een best vakkundig gemaakte film en er flink van genoten. Oké het is al eens eerder gedaan. Je ken het wel; Kinderen, tekeningen van experimenten , afdrukken van voetstappen en handen, potten met dingen in sterk water, scherpe voorwerpen, flikkerende lichten, een lift en politieoproepen die door een kwaadaardige entiteit worden onderschept. Maar de uitvoering was erg goed en dat mag ook beloont worden! Het was goed te zien dat regisseur Tal Lazar een achtergrond als cameraman had want hij weet goed gebruik te maken van het gegeven van een paar bewakers alleen in een groot, griezelig en spookachtig gebouw en weet dit ook optimaal te benutten. Het grootste deel van de tijd volg je in de film dan ook twee personages; beveiliger Tiffany (Manni L. Perez) die net heeft ontdekt dat ze zwanger is en haar collega Joey (Chris Bellant) die verliefd op haar is. Het script laat ons al vroeg weten dat er iets in het gebouw een slechte bedoeling heeft, de griezeligheid wordt gehaald uit het feit dat je niet precies kan zeggen wat. Een terugkerend liedje (vader Jacob) gezongen door kinderen creëert daarnaast een extra griezelige sfeer. Enige manco was, dat als je meer te weten krijg van wat er aan de hand is, er veel van het hoe en waarom erg vaag blijf. Een beetje meer detail zou nuttig zijn geweest. Maar over het algemeen is 'The Unborn' een aardige en effectieve manier om zeventig minuten door te brengen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

joolstein schreef:

Hier ben ik het helemaal mee eens. En jij bent echt niet te gul, Joolstein. Deze film krijgt van mij ook een 3.5. Deze film moet serieuze aandacht krijgen en men moet zeker niet van de IMDB waardering uitgaan, Doe ik sowieso nooit. Wij hebben ons vanavond prima vermaakt met deze uitstekende film.

avatar van nl1sms

nl1sms

Wat een waardeloze k@t film. Als dit spannend of zelfs horror moet zijn dan is GTST nog enger. Zonde van mijn tijd.

avatar van leatherhead

leatherhead

Gemiddelde is wel érg overdreven, maar geweldig was dit zeker niet. Op zich zijn de basisingrediënten voor een sterk horrortje best aanwezig, maar de invulling die Lazar eraan geeft is toch niet helemaal je van het. Leek ook wel alsof alles van het beetje budget dat ze hadden naar de gore gegaan is, die ziet er bij momenten verrassend overtuigend uit. Jammer genoeg moeten de andere facetten van de film daar nogal onder gebukt gaan. Acteerwerk is vrij ondermaats (wat een suffe ''villains'' ook), de bombastische soundtrack nogal cheap en ook de visuele look oogt vrij goedkoop en ongeïnspireerd. Zeker uit een setting als deze valt echt veel meer te halen volgens mij.

Hier en daar wat gave designs en effecten maken dat dit geen rampzalige poging is, maar aan de rest van de uitwerking short een hoop. 2*

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Al een geluk was dit redelijk kort want het was een prut-film van jewelste. De aanloop was eigenlijk best goed (ondanks het amateuristische acteerwerk) en ik hoopte dat het interessant zou kunnen worden. Maar om eerlijk te zijn, was er geen knoop aan vast te binden. Ik had geen flauw benul waar het nu uiteindelijk over ging. Begreep het niet helemaal. Denk dat ik beter de gelijknamige film uit 2009 kan opzoeken.