• 9.373.198 stemmen

Met onder meer: Riccardo Scamarcio, Alba Rohrwacher en Nanni Moretti

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 28 oktober 2021

Plot Tre Piani

Drie gezinnen leven in evenveel appartementen in hetzelfde appartementencomplex. Op de eerste etage woont een jong koppel dat een sterk vermoeden heeft dat hun oudere buren hun dochter mishandelt. Een verdieping hoger oefent een hardwerkende man zijn beroep uit waardoor zijn echtgenote zich over hun twee kinderen ontfermt. Terwijl zij tegen de eenzaamheid vecht balanceert ze op de rand van de krankzinnigheid. Boven haar woont een gepensioneerde rechter en weduwe die haar verleden overpeinst.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 17 september in de bioscoop (Cinéart Nederland)

EDIT: release verplaatst naar 28 oktober

avatar van tbouwh

tbouwh

Is verplaatst. Releasedatum nnb.

avatar van mrklm

mrklm

Het rechtersechtpaar Dora [Margherita Buy] en Vittorio [Nanni Moretti] worstelt met hun roekeloze zoon [Paolo Graziosi] wanneer die stomdronken een vrouw doodrijdt. Monica [Alba Rohrwacher] bevalt van haar eerste kind terwijl haar echtgenoot [Adiana Giannini] voor de zoveelste keer ver van huis is vanwege zijn werk. Lucio [Riccardo Scamarcio] beschuldigt zijn oude buurman [Paolo Gaziosi] van seksueel misbruik van zijn dochter Francesca [Chaira Abalsamo], maar komt zelf in de probleem wanneer Renato’s kleindochter Charlotte [Denise Tantucci] op bezoek komt. Dit klinkt inderdaad als de basisingrediënten voor een klassieke soapserie, maar op een enkel moment na blijft het allemaal vrij braaf. Dat Moretti na een uur 5 jaar vooruit springt in de tijd en later nog eens, ondermijnt het dramatische potentieel nog meer.

avatar van BBarbie

BBarbie

Prima kroniek over de bewoners van een appartementengebouw. De sprongen voorwaarts in de tijd komen naar mijn gevoel een beetje als mosterd na de maaltijd, want het gebeuren in die tijdgewrichten is een stuk minder interessant dan in de oorspronkelijke periode. Niet slecht, maar jammer van die breuken in het verhaal.

Niet geheel verrassend steelt Alba Rohrwacher opnieuw de show.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Interessante film, maar niet per definitie goed. Ik ging hier goed voor zitten. Interessante cast met een interessant uitgangspunt. Plus daarbij dat ik liefhebber ben van cinema italia. Tja,...dan viel dit toch behoorlijk tegen. Het wel en wee(met name dat) van de bewoners van de drie verdiepinghen van een klein fraai appartementencomplex wordt even uitgediept. Even ja....want er is nogal wat leed achter de voordeuren(immers ook in italie heeft ieder huisje zijn kruisje). Maar de film slaagt er maar niet in om dit pakkend te doen. Soms werd het irritant. Hoofd oorzaak is toch vooral het rommelige scenario. De acteurs helpen ook niet. Integendeel, ik had met geen enkele bewoner sympatie. Nu vraag ik me nog steeds af of dat is omdat de acteurs zo kleurloos acteerden of omdat de hoofdkarakters zich allemaal afzonderlijk en uitzonderlijk gedroegen in de film. Hoe dan ook, interessante film met boeiende thema`s maar helaas matig weergegeven.

avatar van Fisico

Fisico

Een Italiaanse mozaïekfilm over een viertal viertal families die in hetzelfde appartementsblok wonen. Het leven zoals het is en elk met zijn eigen besognes. Slechts twee families hebben met elkaar te maken, de andere twee hebben elk afzonderlijk hun problemen.

Zoals hier al opgemerkt zijn er twee tijdssprongen van elk vijf jaar. Dat is er minstens eentje te veel, misschien zelfs beiden. Het toont aan dat Moretti wat doelloos was en niet meer wist wat hij aan moest met het eerste gedeelte. Desondanks wel graag naar de film gekeken, ook naar de toekomst. Een mensenleven verandert snel in al die jaren.

Moretti had inderdaad de weg verder bewandeld van het eerste deel. Dat was alles behalve uitverteld. Het goede acteerwerk viel me wel op. Van Rohrwachter in de eerste plaats, maar ook van Moretti zelf of Scamarcio. Ook met de montage zat het wel snor, toch niet onbelangrijk in een mozaïekfilm. Ook de vier verschillende verhalen vielen niet echt uit de toon.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film. Het was misschien 3 aparte verhalen, en normaal houd ik daar niet van. Maar nu was het aangenaam om naar te kijken.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Man of Steel schreef:

Wordt in de herziening niet beter...