• 9.372.683 stemmen

Dragon Quest: Your Story (2019)

Animatie / Avontuur | 103 minuten

Met onder meer: Kasumi Arimura, Takeru Satoh en Takayuki Yamada

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Dragon Quest: Your Story

Luca treedt in de voetsporen van zijn vader om zijn moeder te bevrijden uit de klauwen van de kwaadaardige Ladja. Deze laatste heeft een hoge rang binnen de mysterieuze 'The Order of Zugzwang'. Luca's enige hoop is de helse held met het Zenithiaanse zwaard. Slaagt hij erin zijn doel te bereiken?

Luka (stemrol)

Surarin (stemrol)

Martha (stemrol)

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Mooie animatie en het einde vd film is best gaaf, maar voor de rest... . Ik had best hoge verwachtingen van deze film, maar eigenlijk is het in meerdere opzichten een draak van een film. Een rommelig geheel, echt een hakketak verhaal waar veel continuïteitsfouten in zitten. En dat irriteerde me soms. Ik heb m helemaal gekeken, maar met enige tegenzin. En al hou ik van het genre, al hield ik van de spellen, ik zal niemand deze film aanraden.

avatar van Dopke

Dopke

Nooit een Dragon Quest gespeeld maar wel heel veel JRPG’s en dit is een soort ultieme verfilming daarvan. Heel erg klassiek dus en daardoor al snel been there, done that. Doordat het een aantal generaties aanstipt gaat het wel lekker vlot en blijft het vermakelijk. Het is vooral het einde dat het meerwaarde geeft, eentje die je bijblijft!

De RPG reeks voelt ook echt aan als een oer-JRPG. Weinig franjes, alle basics aanwezig, en dan goed in de breedte uitgewerkt. Niet zo verwonderlijk dat deze animatie diezelfde sfeer weet op te zoeken dan.

Ik vond het toch best leuk.

Zeker ook omdat ik de oude games gespeeld heb, wat bij deze film toch wel helpt. Ondertussen is de reeks mij iets te klassiek gebleven en heb ik toch graag wat modernere JRPGs, maar de appeal van Dragon Quest wordt wat mij betreft mooi gecapteerd door deze film.

Veel kleine details natuurlijk, maar ook het plot dat over meerdere generaties loopt is typisch iets voor DQ. Dat maakt wel dat de film af en toe iets té veel tempo heeft, je blijft ook niet makkelijk bij één held enkele held hangen, maar als je dit echt voor het verhaal kijkt dan is deze film waarschijnlijk toch al geen al te beste keuze.

Het einde zorgt er verder voor dat het meer dan is dan enkel een fanboy gebeuren. Ik heb zo'n vermoeden dat ze bij de DQ reeks een klein beetje jaloers waren op de status van Final Fantasy in de mainstream media (ik denk aan een Final Fantasy XIV: Dad of Light) en daarom ook een breder statement wilden maken over de "waarde" van de reeks en het genre, maar wat de motivatie ook mag geweest zijn, het zorgt wel voor een cool en memorabel einde.

Visueel is het netjes, al vond ik de art style niet zo heel geweldig, misschien ook niet geheel passend (al was het begin wel erg cool). Ook de voice acting vond ik iets minder voor een Japanse film, de match tussen stemmen en personages was er niet altijd. Maar verder wordt de fantasy wereld wel mooi tot leven gebracht.

Al bij al een tof filmpje, al zal het appeal hier wel kleiner zijn dan in Japan, waar de reeks een legendarische status heeft.