• 9.372.586 stemmen

Yaga. Koshmar Tyomnogo Lesa (2019)

Horror | 96 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Baba Yaga: Terror of the Dark Forest / Яга. Кошмар тёмного леса

Oorsprong: Rusland

Geregisseerd door: Svyatoslav Podgaevskiy

Met onder meer: Maryana Spivak, Svetlana Ustinova en Marta Timofeeva

Gesproken taal: Russisch, Spaans en Portugees

Plot Yaga. Koshmar Tyomnogo Lesa

Een jong stel huurt een oppas in om voor hun pasgeboren dochter te zorgen. De oppas begint het meisje en haar oudere broer, genaamd Egor, bang te maken. Op een dag ontdekt Egor dat zijn zusje en de oppas verdwenen zijn. Zijn ouders gedragen zich vreemd en herinneren zich niet dat ze ooit een dochter gehad hebben. Egor gaat samen met zijn vrienden naar zijn zusje op zoek.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Aardige horror/fantasy film van Russische bodem. De film is met name gericht op jeugdige kijkers. Dat zie je terug in de cast, het verhaal en het feit dat het nergens echt eng of gory wordt. Al heeft de film best aardige momenten en vind ik de jonge cast goed hun best doen. Het verhaal komt er kort op neer dat een heks in vermomming kinderen ontvoerd, het gaat eigenlijk maar heel kort over de Slavische legende van Baba Yaga, en dat vond ik wel een gemiste kans. Had nog iets verder uitgediept mogen worden. Verder een prima horror/fantasy film voor de wat jongere kijkers!

avatar van joolstein

joolstein

De Baba Yaga is een heks uit Oost-Europa en Rusland en heeft een beetje weg van onze heks uit Hans en Grietje. Al is er over haar geen één duidend verhaal in de Russische folklore te vinden! Echter Baba Jaga is een buitengewoon figuur die veel potentieel biedt voor een goede horrorfilm. Helaas is ondanks het opwindende bronmateriaal deze film over Baba Yaga met verschillende gebreken: het is soms onsamenhangend en de charme van de mythologie is ver te zoeken. Toch zijn er gelukkig ook enkele elementen die de film redden! De film draait om drie jongeren uit de voorstad, die allemaal een onrustig gezinsleven hebben, en die moeten samenwerken om een ​​groot kwaad te verslaan. Duidelijk werd dat de regisseur te veel naar Amerikaanse genrefilms hebben gekeken want er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van jumpscares vooral in de eerste helft. Ook is er geen bloed behalve dan de gespleten lip die Egor van zijn vader krijgt. En ondanks het materiaal over een ​​oude legende, is de film nooit echt eng. Deze film over de heks Baba Jaga heeft zeker een paar goede ideeën maar blijft een verwisselbare mix over demonen en dat is best jammer want de regisseur heeft zeker op cinematografisch gebied zeker wat te bieden. Hopelijk lukt hem het een keer om wat creatievere innovatie te tonen en minder op veilig en beproefd gebied te blijven? Slecht is het niet, net als de vorige films van de regisseur, maar het blijf een beetje achter bij de horror of spanning.