• 9.374.105 stemmen

Geregisseerd door: Robert Lorenz

Met onder meer: Liam Neeson, Katheryn Winnick en Jacob Perez

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Marksman

"Justice comes down to him."

Langs de grens tussen de VS en Mexico in Arizona heeft Jim Hanson, een veeboer en Vietnamveteraan, het moeilijk. Zijn geliefde vrouw is net overleden aan kanker en de bank staat op het punt zijn enorme eigendom af te nemen. Zijn rustige leven wordt plotseling verstoord door de onverwachte komst van twee illegale immigranten die de grens naar zijn land oversteken.

Vanaf 11 februari 2021 in de bioscoop (The Searchers)

avatar van The Oceanic Six

Haha dit lijkt wel erg copy and paste van Rambo V. Maar boeiend, ik heb er zin in. Neeson vs het kartel!

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Dat is snel, weer een nieuwe Neeson. Nu al zin in! En dit keer niet via DFW.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Haha lekkere trailer weer, scheelt me 108 minuten van mijn leven.

Net als Rambo V wel een goede reclame voor de grensmuur van Donald Trump. Als de bestaande grens ook maar half zo lek is als wordt geschetst in deze films dan is dat plan zo idioot nog niet.

avatar van cjufc

cjufc

"Zijn geliefde vrouw is net overleden aan kanker en de bank staat op het punt zijn enorme eigendom af te nemen. Zijn rustige leven wordt plotseling verstoord door de onverwachte komst van twee illegale immigranten"

Dus hij had een rustig leven terwijl de bank zijn eigendom probeert af te nemen en owja zijn vrouw is overleden maar zijn leven werd pas onrustig door twee illegale immigranten.. hmm oke, dan ga ik hem nu illegaal streamen ben benieuwd;)

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Hij had het natuurlijk net heerlijk rustig zonder vrouw.

avatar van cjufc

cjufc

Een oke film, een oke verhaal, oke acties als die er waren.

Niet hoogstaand gewoon oke daarom 2,5 sterren

avatar van barry0404

barry0404

Een oke film is geen onvoldoende

avatar van kuripot

kuripot

Een standaard Liam Neeson filmpje, lijkt wel alsof hij in iedere film zo'n beetje dezelfde rol speelt. In deze film zitten heel veel onwaarschijnlijkheden maar als je daar niet teveel bij stil staan gewoon een lekker wegkijkertje. P.s. beter niet de trailer bekijken want dan heb je zo ongeveer alle belangrijke scene's gezien.

avatar van parcivalis

parcivalis

Strikvraag

Je bent een opgejaagde sluipschutter en je zit verscholen.

Er komt een meedogenloze killer op je af met 2 domme handlangers.

Je ziet ze door je vizier op je af komen.

Ze vermoeden niks; de verrassing is aan jouw kant.

Wat doe je?

a - Je schiet handlanger 1 dood

b - Je schiet handlanger 2 dood

c - Je schiet de killer dood

d- Je schiet de scenarioschrijver dood

avatar van Waku

Waku

cjufc schreef:

Een oke film, een oke verhaal, oke acties als die er waren.

Niet hoogstaand gewoon oke daarom 2,5 sterren

Ok dan

avatar van TMP

TMP

Ik ben doorgaans wel gecharmeerd van films met Liam Neeson. Het type rollen dat hij de laatste jaren veelal vertolkt kan ik wel waarderen en zeker de wijze waarop Neeson die rollen neerzet. Zijn vorige film Honest Thief vond ik echter maar een slappe vertoning en dit is ook niet echt veel beter. Neeson moet in zijn eentje deze film dragen. Het middelmatige verhaal is nog wel redelijk onderhoudend, maar heeft eigenlijk weinig te bieden. Geen bijzondere wendingen en ook geen interessante of diepgaande verhoudingen tussen de personages. Het kijkt best aardig weg voor de liefhebber van het genre, maar het is zeker geen topper. Een nipte voldoende.

avatar van james_cameron

Cliché maar sympathiek en onderhoudend uitgewerkt aktiedrama, met Liam Neeson in een rol die hij inmiddels wel kan dromen. Toch weet hij er wel weer iets aardigs van te maken. Verder sfeervol gefilmd, met net genoeg aktie en spanning om de volle lengte te blijven boeien. De climax deed me wel wat denken aan de film Witness met Harrison Ford.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

De zoveelste iteratie van dit verhaaltje. Gemakzuchtig en lui. Kom op, Neeson!

avatar van AniSter

AniSter

Prima film, ondanks het standaard verhaal met de standaard verrassingen en de standaard onwaarschijnlijkheden. Neeson wordt ook wat ouder maar doet het nog prima. Leuke roadmovie met af en toe mooie plaatjes. Geen topper maar gewoon anderhalf uur lekker zitten kijken.

avatar van Brabants

Brabants

The Marksman is een film waar in grote lijnen eigenlijk niets op valt aan te merken. Als je het hebt over het kartel genre dan durf ik toch wel te beweren dat deze film vrij zoutloos was. M.a.w. het had dan van mij wat ruwer gemogen. Dit neigt in die zin meer naar zo'n film als The Mule en daar vind ik dan Liam Neeson weer net iets te jong voor. Nogmaals als film niets op aan te merken, maar het had als genre-film wat ruwer gemogen.

avatar van joolstein

joolstein

Bestaat er zoiets als Eastwoodism? Want dit deed me toch verdacht veel denken aan, de chagrijnige oude-man-op-een-missie-films inclusief de politieke neigingen waar Clint Eastwood meestal mee komt aanzetten. Achteraf blijkt het logisch, aangezien regisseur Robert Lorenz de afgelopen twee decennia als producer bij zo'n beetje alle Eastwood-films was betrokken. Ook voor zijn debuutfilm kon hij vertrouwen op de man want die vertolkte de hoofdrol. En in het tweede bedrijf van deze film verschijnt de beste man ook nog even op een motel-tv. Echter het is nu aan Liam Neeson om dus een Eastwood-type neer te zetten. Alhoewel zijn aanwezigheid altijd wel goed is, leek de beste man zich hier afvragen wat hij met dit script aan moest? Ja hij was wat aan het rijden met een Mexicaanse jochie van Arizona naar Illinois met op de vloer van zijn pick-up een zak vol drugsgeld en in zijn achteruitkijkspiegel een kartelmoordenaar. Echter voor een scherpschutter was die Jim Hanson maar een ​​hele slechte schutter, het kost namelijk 108 minuten om een paar slechteriken te vermoorden! Verder was het vooral op weg zijn en ook met niet al te gek veel verrassingen; Oei er is geen mobiele telefoon maar hey... de oudere generatie weet nog wat kaarten zijn! Je verlies je wapens maar ach gelukkig heeft in Arizona elke straathoek wel een wapenwinkel. En WOW... Liam Neeson kreeg zijn eigen John Wick-momentje! De gewelddadige, Mexicaanse misdadigers zijn niet veel meer dan stereotypen. Ook het jochie Miguel, krijg niet veel meer dan een paar eenvoudige eigenschappen. Al wa as dat nog beter dan de mooie Katheryn Winnick want die mag het doen met een nauwelijks aanwezige rol als dochter aan de telefoon? Meestal zijn Liam Neeson-films prima entertainment maar dit is denk ik de eerste die dat niet was!

avatar van schumacher

schumacher

Leuk filmpke, wel al beter gezien dan dit dat wel.

Speelduur mocht ook iets korter zijn.

Een typische Liam Neeson film.

Ik vond het niet slecht maar top nu ook niet neen dat niet. Me toch vermaakt, ik heb niet het gevoel gehad ik ga de film vroeger afzetten, dat had ik niet.

Doenbaar maar niet hoogstaand dat is de conclusie.

avatar van Waku

Waku

Gewoon weer een lekkere actie film die prettig wegkijkt.

Je weet wat je krijgt met de gemiddelde Liam Neeson film.

Het had enkel wat mij betreft wat harder en bruter mogen zijn.

Zeker asl het gaat om de mexicaanse maffia.

De actie scenes zijn nogal vrijblijvend en soms bij liquidaties draait de camera weg of is er helemaal niet eens bij.

Verder ok.

3*/3.5*

avatar van macrobody

macrobody

cjufc schreef:

Ik had dan weer een heel andere idee bij "zijn enorme eigendom". Wat moet de bank daar mee, dacht ik? Maar bij nader inzien gaat het over zijn landgoed neem ik aan.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiefilm. Het verhaal is niet bijzonder en kent verder ook geen verrassingen. De opbouw is redelijk. Het begin gaat nog wel, maar na een klein halfuur kakt de film behoorlijk in en is het even doorbijten. Het einde is redelijk spannend maar niet bijzonder en voorspelbaar. Verder ziet de film er verzorgt uit en is het acteerwerk voldoende. 2.5

avatar van The Oceanic Six

Veel te middelmatig om echt te kunnen boeien. Liam Neeson moet op gaan passen dat zijn actiefilms niet naar een dubieus niveau zakken, want als je daar eenmaal in raakt, dan ben je zo een nieuwe Bruce Willis geworden.

Neeson is een prima acteur, maar in een hoop van zijn actiefilms is de scenarioschrijver wel lui. Dit is ook echt vreselijk clichématig, maar nog erger nauwelijks gevuld met actie en spanning. Leuk om het allemaal wat menselijker te maken, maar ik wil Neeson op zijn Takens snoeihard bendes kapot zien maken. Nu lijkt toch de hele film de handrem erop te zitten. De locatie is goed, de bad guys spreken aan en toch wordt er weinig uitgehaald. Dat de film dik 100 minuten duurt zorgt er ook voor dat het niet even boeiend tot het einde blijft. Redelijk wegkijker, maar als ik nog eens een actiefilmpje rond de grens met Mexico wil zien dan zet ik Rambo V wel weer op. Veel leuker.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man die op de grens woont twee vluchtelingen helpt die achterna gezeten worden. Typisch een gevalletje: allemaal al eens eerder en vaak ook beter gezien. Een standaard verhaal met ook vrij clichématige personages. De relatie die ontstaat tussen de jongen en de man had beter uitgewerkt kunnen worden. Vervelend wordt het niet, maar meer dan 3.0 sterren zou net te veel zijn.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Allemaal wel goed maar niet bijzonder.

Beetje wat je wel kan verwachten. Geen hoogvlieger.

avatar van stormfox

stormfox

Deze film had ik puur opgezet vanwege Liam, maar achteraf dikke spijt gekregen want het verhaal is zeer matig en de actie ook. Een breaking-bad aflevering heeft meer kwaliteit dan dit.

stormfox schreef:

Gekke vergelijking. Breaking Bad is juist hét synoniem van pure kwaliteit in een tv-serie.

avatar van wouds601

wouds601

Die Liam Neeson films zijn altijd wel goed te pruimen. Vandaar ook deze gelijk gekeken. Ondanks Liam Neeson fan had ik meer het gevoel meer naar een road trip te kijken dan naar een actie/wraak film. De film krabbelt langzaam beetje door met een spaarzame actie scene hier en daar. Ik kan er helaas echt geen krappe voldoende uit persen... 2*

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Neeson altijd lekker in welke film dan ook. En door ..........

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Weinig woorden voor over. Dom plat slap verhaaltje en standaard kartonnen personages.

Ik blijf het maar zeggen, het is niet best de afgelopen jaren met de filmindustrie.

Een van mijn grootste hobby’s is flink aan het uiteen storten.