• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Frank Sabatella

Met onder meer: Jay Jay Warren, Cody Kostro en Sofia Happonen

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Shed

"Beware the evil within."

De vriendschapsband tussen Stan, Roxy en Dommer wordt hevig op de proef gesteld door de dagelijkse problemen op de middelbare school. Regelmatig gaan met name Stan en Dommer gebukt onder pesterijen, terwijl Roxy steeds populairder wordt. Op een dag stuiten de vrienden op een onmenselijk wezen dat zich schuilhoudt in Stans schuur.

avatar van AniSter

AniSter

Dit was een tussendoortje. Helemaal tot het einde afgekeken, met pijn en moeite. Vraag me af voor welk type publiek zoiets bestemd is. Ik gok op tieners. In het begin leek het nog wat te gaan worden maar het verviel al vrij snel in een behoorlijk simpele en kinderachtige vertoning. Regisseur en acteurs hadden weinig fantasie. Ik hoop dat hun IQ in het echte leven iets hoger is, dan wat ze hier hebben laten zien.

avatar van Doom4

Doom4

Op zich begon de film aardig, op een gegeven moment kreeg de film een komisch tintje maar of dat de bedoeling was.... De film deed mij een beetje denken aan evil dead/braindead. Ik denk dat het een geslaagde horror/komedie had kunnen worden met acteurs zoals Nick Frost en Simon Pegg. Zoals het nu was was het een mwah.

avatar van Collins

Collins

De beste vampierfilms zijn in mijn ogen die waarin de vampier tijdens het daglicht traditiegetrouw in een doodskist verblijft. De doodskist staat natuurlijk verborgen in een Gotisch kasteel met een slotbrug. Het kasteel heeft donkere kelders en duistere gewelven. In de bosjes rondom het kasteel bevindt zich een kerkhof met verweerde zerken. In de kale bomen een troep kraaien die de onheilspellende atmosfeer nog eens accentueert met akelig gekras. Ik hou van dergelijke settings. En ja, ik ben een romanticus.

De moderne filmvampier is helemaal geen romanticus en heeft geen respect voor de oude waarden. Hij verblijft in een luxueuze villa en omringt zich met de goede dingen des levens. Zijn doodskist is een luxe hemelbed met een zacht matras en een zacht kussen. Watjes zijn het!

En dan nu weer on topic. The Shed dus. Een vampierfilm die zich in moderne tijden afspeelt. Met een vampier die zich waarschijnlijk zou willen laven aan luxe, maar daar noodgedwongen van af ziet en gedoemd is om in een verduisterde schuur op een boerenerf te verblijven. Oude erbarmelijke tijden herleven. In de schuur zorgt het spel met licht en donker voor enkele bloedstollende momenten.

De vampier is een zombieachtig wezen gevuld met haat en agressie dat zijn slachtoffers meedogenloos leeg zuigt en in stukken scheurt. Bepaald geen charismatische vrouwenverleider dus. Ach, het zij zo. The Shed is deels een heuse splatterfilm. Bloederig en bruut. En eerlijk is eerlijk, de gore ziet er gandioos uit.

Dat klinkt redelijk positief en dat klopt ook wel. Het is alleen wat weinig. Er valt verder weinig opmerkelijks over de film te zeggen. De splatteractie is goed. De film kiest echter ook voor dramatische inhoud en die is niet goed. Al die onnozele dialoogjes en probleempjes gaan ten koste van de splatter (sterkste punt uit de film) en de spanning. Een jammere keus.

De personages zijn nogal clichématig ingevuld. Het zijn teenagers in de geijkte rolverdeling. De buitenstaander. De nerdy vriend. Het attractieve populaire meisje. De rotte appels. De oudere garde vergaat het evenzo. We zien de bekende sherrif en vervelende ouders. De diverse dramatische plotlijntjes die zich tussen de personages ontwikkelen, nemen behoorlijk wat filmtijd in beslag en boeien logischerwijs slechts in geringe mate.

Ach, het is een kijkbare film. Niet geweldig. Met geslaagde spannende momenten, Met gelukte, maar ook mislukte humorvolle actie. Met onnozele en onnodige hectiek tussen personages. En met matige dramatische plotlijntjes.

Het ging.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een ietwat simpel filmverhaal wat gemakkelijk wegkijkt.

Plot hoef ik verder niets over te vertellen, is duidelijk genoeg als je bovenstaande filminhoud leest.

Nu en dan grappig door de gemakkelijke instelling van de regisseur en zijn schrijver(ster), toch moet ik toegeven dat het geen straf was de film uit te zien.

Vandaar een 6+.

avatar van schumacher

schumacher

Echt niet goed.

Tijdverspilling.

avatar van barcam

barcam

Als horror/komedie fan te mijden als de pest.

Pijnlijk slecht op alle vlakken.

avatar van slam1975

slam1975

Niet echt origineel, maar wel vermakelijk. Vond de vampier wel gaaf gedaan in het begin. Verhaal is flinterdun. Maar verder wel oké.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Een ietwat luchtige film die gewoon makkelijk wegkijkt. Mischien dan wel geen enorme topper deze film maar ik vind hem zeker wel een zesje waard.