• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Damien O'Connor

Met onder meer: Lucy O'Connell, Ruth Negga en Malachy McCourt

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Angela's Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Angela is bang dat het blote kindeke Jezus een longontsteking op gaat lopen. Ze besluit het menneke mee te nemen uit de kerststal in de kerk, om hem thuis op te warmen.

Father Creagh / Mr. King

Mrs. Blake / Midwife

Shopkeeper / Reveler Three

Accordion Player

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niets voor mij. Heel duidelijk op kleine kinderen gericht met een erg matige animatie. Qua sfeer wel oké en zo'n klein verhaaltje is wel lief en past goed bij Kerst (al was het augustus dat ik deze keek) maar als film zelf heeft dit niets te bieden. Lekker kort, dus vervelen lukt niet echt. 1,5*.

avatar van Fisico

Fisico

Deze animatie-kerstfilm snel meegepikt. Met zijn 30 minuutjes is het ook zo voorbij. De animaties zijn prima en ook de sfeer zit vrij goed. De nachtelijke straatjes van een Brits stadje een honderdtal jaar terug geven een mooie impressie.

Het verhaal zelf is flauw en gemakzuchtig. Bij momenten ook wel wat melig. Gelukkig is het op dat vlak gauw voorbij. Geen topper, maar wel aan te raden als je je kinderen een half uurtje zoet wil houden. Gemengde gevoelens dus, maar de animaties gaven voor mij toch de doorslag om er een nipte voldoende uit te persen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De 2 kerst animatie Angela's Christmas Wish, die overigens niet hier op Moviemeter te vinden is, alleen de eerste Angela's Christmas, is zo'n ontzettende zoetsappige softe animatie, dat is niet normaal meer. Oke, het is een kerstfilm, maar om het dan meteen EO christelijk te maken zou niet meteen mijn eerste keus zijn. Maar dat zegt genoeg over de maker(s). Als je zo'n film maakt dan ben je volgens mij nog roomser dan de paus himself. Nee , er zijn genoeg andere kerstfilms die wel het kijken waard zijn, maar dit vind ik een beetje overdreven. Even voor de duidelijkheid, ik heb het over Angela's Christmas Wish

avatar van Mescaline

Mescaline

Lief klein filmpje die door de mooie animatie veel sfeer uitstraalt. Het is een simpel verhaal maar door de beknopte speelduur zeker wel vermakelijk en tevens ook erg leuk voor kinderen.(Maar ook zeker volwassenen. )