• 9.372.317 stemmen

Castle in the Ground (2019)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Joey Klein

Met onder meer: Alex Wolff, Imogen Poots en Tom Cullen

Plot Castle in the Ground

"Sky high is rock bottom."

De tienerjongen Henry verliest zijn moeder Rebecca aan een terminale ziekte. In volle rouw sluit hij vriendschap met zijn charismatische buurvrouw Ana, die ook een zekere bagage met zich meesleept. Zij sleurt hem mee in een wereld van geweld en verslavingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een donker en somber drama over een jongeman die via zijn buurvrouw in aanraking komt met het drugswereldje. De film laat goed zien hoe het er vaak aan toegaat in zo'n milieu, en dat is niet rooskleurig. Het verhaal gaat vrij traag en er zitten hier en daar wat saaie stukken in, maar over het geheel genomen is het wel goed te doen. De cast doet het trouwens ook niet slecht.

avatar van schumacher

schumacher

Weer zo'n film je bent ervoor of niet.

avatar van K. V.

K. V.

Hmm, deze viel toch wel wat tegen. De film begon nochtans niet slecht, maar het verhaal kabbelde maar verder en kon eigenlijk niet de volledige speelduur boeien. Nochtans deed de cast het zeker niet slecht. Ik heb hem uitgekeken, maar hoef deze niet meer terug te zien.

avatar van blurp194

blurp194

Niet echt een vrolijke film, maar wel een film met een boodschap. En daarbij valt me in dat dit verhaal eigenlijk verplicht kijkvoer zou moeten zijn voor al die mensen die zo gauw klaar staan met hun oordeel over alles en iedereen die niet precies in hun straatje past. Leer eens hoe weinig er voor nodig is - en kijk ook de film die ik gisteren zag eens, over hoe hard de meeste mensen hun best doen om hun hoofd boven water te houden, om zichzelf op het droge te hijsen: Mobile Homes (2017), en ook met Imogen Poots in een hoofdrol. En nee, 'law and order' zijn daar niet de oplossing voor, dat weten we al heel lang. Iets meer sociaal gedrag wél.

Met die inleiding gedaan, de cast is fraai en vooral Alex Wolff speelt overtuigend. Kennelijk deed Neve Campbell ook mee, niet opgemerkt. De beelden zijn passend grauw en donker, geen greintje vrolijkheid aan te bekennen, net als aan de donkere soundtrack.