• 9.373.321 stemmen

Met onder meer: Anthony Anderson, Khalil Everage en Emayatzy Corinealdi

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Beats

"Rise above the noise"

Een jonge tiener is een echt muzikaal talent. Hij leeft echter teruggetrokken omdat hij lijdt onder het verlies van zijn zus. Hij ontmoet een gedesoriënteerde manager die in zijn muzikale carrière op het goede spoor probeert te komen. Tussen de twee ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap. Verenigd door hun wederzijdse liefde voor hiphop trachten ze elkaar te bevrijden van de demonen uit hun verleden en door te breken in de muziekscene van de stad.

avatar van Broek

Broek

Aardig filmpje. Vond de rol van Anthony Anderson erg fijn dit keer. Serieus staat hem wel goed naast al het Comedy geweld uit zijn carriere.

avatar van Big Chris

Big Chris

Goede film. Anderson en Everage spelen beide hun rol geloofwaardig en goed. Het verhaal steekt goed in elkaar en boeide me van begin tot eind.

De film is geen topper, maar wel een geslaagde amusante film.

avatar van Big Chris

Big Chris

De film is geen topper, maar wel een geslaagde amusante film.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Prima filmpje voor een doordeweeks avondje.

Niet hoogvliegend, maar zoals hierboven ook al werd gezegd spelen Anderson en Everage een goede rol en zetten hun karakter geloofwaardig neer.

Voor mij hadden ze nog iets meer met de muziek/soundtrack mogen doen, maar goed nog steeds best een fijne muziekfilm.

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Niet veel soeps.

Anderson maakt de film nog een beetje kijkbaar. Ik vond Khalil Everage enorm zwak acteren en had moeite om empathie voor zijn situatie op te brengen. Uzo Aduba acteert sterk, maar soms wat ongemakkelijk in de scenes met Khalil door het kwaliteitsverschil. Verhaal is wat dun en daarom voor mij een echte categorie 'hmmm-ik-verveel-mij-zondagmiddag-15h00' film.

Geen hoogvlieger.

avatar van james_cameron

Sympathiek en onderhoudend, dit subtiel uitgewerkte drama over een jong muzikaal talent (Khalil Everage), die noodgedwongen teruggetrokken leeft na een traumatische ervaring. Anthony Anderson, doorgaans onuitstaanbaar in veel flauwe komedies, is hier prima als een aan lager wal geraakte manager die bevriend met hem raakt. Mooi opgebouwd, jammer alleen van het nogal gekunstelde en onbevredigende einde.

avatar van bartjes

bartjes

Gewoon een goede film. Prima chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Ieder met hun eigen problematiek, vinden ze elkaar door en naar de muziek.

Kijkt lekker weg.

Geen topfilm, maar zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van Mickey b

Mickey b

Film over het harde straatleven in Chicago waar schietpartijen schering en inslag zijn en waar een jongen op deze wijze zijn zus verliest. Hij is hierdoor volledig in zichzelf gekeerd, heeft last van angstaanvallen en heeft een overbeschermende moeder. Hij durft niet meer buiten te komen en sluit zich op in zijn kamer waar hij muziek maakt en hier een talent in blijkt te zijn. Hij wordt ontdekt door een muziekmanager die in het verleden een fout heeft gemaakt en nu met jongen zijn kansen om het ditmaal goed te doen opnieuw wil wagen. Gaandeweg groeien de twee naar elkaar toe en elk worstelt met hun problemen. Beide acteurs spelen hun rol goed en geloofwaardig. Alleen vind ik de film wat gezapig doorkabbelen zonder echte emotionele uitschieters. Ook de muziek blijft wat oppervlakkig met uitzondering van een tune die wat is blijven hangen. Deze tune is ook de rode draad doorheen het verhaal. Film haal niet het niveau van ‘8 Mile’ met Eminem uit 2002. In deze laatste is de muziekscene veel meer uitgesproken en leef je meer mee in het verhaal en de muziek. Beats is daarom geen slechte film, maar eerder een aardige wegkijker zonder meer. Vandaar 3*