• 9.375.867 stemmen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Francesco Cinquemani en George Gallo

Met onder meer: John Travolta, Morgan Freeman en Famke Janssen

Plot The Poison Rose

"A Private Eye. A Public Murder. A Perfect Crime."

Carson Phillips is een ex-footballspeler en privédetective met een zwak voor vrouwen in nood. Hij neemt in Galveston, Texas een verdwijningszaak aan die gaandeweg een complex spinnenweb vormt van misdaden, verdachten en gevonden lichamen. Wanneer zijn dochter verdacht wordt, moet hij zich haasten om haar onschuld te bewijzen. Tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar loopt hij zijn jeugdliefde Jayne weer tegen het lijf en worden de geheimen van de lokale inwoners onthuld.

avatar van macrobody

macrobody

Ik weet waarom niemand nog een bericht heeft achtergelaten: iedereen is na het zien van deze film in een hele diepe slaap gevallen en komt daar voorlopig niet uit.

Gelukkig had ik net 2 bakken koffie op en per ongeluk op 2x speed gedrukt. Dat was mijn redding denk ik.

avatar van handelaar

handelaar

Over de film hoeven we het niet te hebben (ook op imdb een lage score) maar John bewijst wel dat ze tegenwoordig veel kunnen om een volle kop met haar te verkrijgen wat niet meer van echt te onderscheiden is, zonder allerlei medische toestanden.

avatar van nl1sms

nl1sms

Vreselijk saaie film.

avatar van Brabants

Brabants

The Poison Rose is een tien in een dozijn film waarbij je op voorhand precies weet wat je krijgt. Het dan afkraken vind ik dan vrij absurd. Sterker nog de film is nog helemaal zo slecht niet. Binnen hetgeen je verwacht, word je meer dan beloond. Het verhaal wordt door de voice-over door een zeer goed acterende Travolta prima uiteengezet. Het viel me overigens wel op dat zijn dochter helemaal niet in de wieg is gelegd om te acteren, jemig wat was dat slecht. Natuurlijk is de film an sich geen hoogvlieger maar kijkt zeker goed weg, niets mis mee.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Het is inderdaad een standaard verhaal waar je al snel weet hoe het eindigt, Maar met de namen Travolta en Freeman mag je toch echt wel wat meer verwachten

avatar van lordhumangus

lordhumangus

John Travolta lijkt net op de terminator c.q. Arnold met zijn biomechanisch haar implantaten of zo iets.

Voor de verder rest goede film met de oude garde en paar kilo's zwaarder.

avatar van schumacher

schumacher

Trage film maar blijft wel gestaag opbouwen.

Uiteraard geene hoogvlieger maar best te pruimen, dat vond ik toch. Op 2 kleine mindere momentjes na vond ik het een leuke film en ik zie John Trovalta graag spelen, die kerel heeft iets die ervoor zorgt dat je vaak een film toch net een ietsje hogere score kan geven.

Ik heb me best vermaakt na de 3 strontfilms die ik gister en eergisteren had gezien, dan ben je al content dat je deze ziet. Ze maken toch veel brolfilms.

En idd, de dame die de dochter speelde heeft nog veel acteerlessen nodig.

avatar van coumi

coumi

Was waarlijk niet veel. Aan ambities geen gebrek: al bij de begintitels zien we beelden van een bioscoop in een slaapstadje waar The Maltese Falcon draait, een weinig subtiele manier om te duiden wat ons te wachten staat. Een heuse film noir, gesitueerd in 1978, met detective Travolta als man met een dubbele agenda. Helaas maken een ruige baard en een leuke zonnebril ook van John nog geen Bogie. Bij hem zit je toch altijd te wachten dat hij weer een dansje doet, en dit keer moeten we wachten tot de laatste vijf minuten voordat het warempel weer zover is. Verder met de vreselijk dik geworden Brendan Fraser(ga dat zien) als schimmige dokter, en onze eigen Janssen als love interest/femme fatale. Helaas heeft Femke tegenwoordig een botoxbehandeling te veel achter de rug om een seventies girl uit te beelden. Geen gezicht dus, maar een kniesoor die daar op let. Enkel Morgan Freeman, stoïcijns als altijd, blijft nog enigszins overeind als de grote meneer van Galveston, over het talent van Travolta's dochter(die als twee druppels water op pa lijkt) hoeven we het verder niet te hebben. Grootste misser is niettemin het lompe, zielloze script, leidend tot een film die van begin tot eind zeer voorspelbaar is. Geregisseerd door maar liefst drie, voor mij onbekende heren. Aan hun namen te zien van Italiaanse afkomst, maar The Poison Rose maakt vooral duidelijk dat de tijd van goede na-aperij in de vorm van bijvoorbeeld een lekkere spaghetti western ver achter ons ligt. Alleen interessant voor mensen die het leuk vinden om zo nu en dan eens een echt slechte film te zien.

avatar van Rodger

Rodger

matig, slaap verwekkend.

En toen was ineens de film afgelopen.

1.5 *

avatar van BBarbie

BBarbie

Ondanks de grote namen een mislukte misdaadfilm. De aanduiding "thriller" is zwaar overdreven, want qua spanning haalt het verhaal zelfs niet het niveau van een jongensboek. Naast de vaak stompzinnige dialogen vormen de op belachelijke wijze geënsceneerde shoot-outs trieste dieptepunten. Snel vergeten.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Het had zeker wat kunnen zijn, het verhaal is wat hak op de tak maar de plottwisten hielden je wel bezig.

Het script loopt op tijden erg moeizaam, de regie is soms maar een zootje. De voice over is gewoon niet lekker, stem van Travolta leende zich daar niet voor mijns inzien.

Het acteerwerk is redelijk te noemen op die wel hele vreemde rol van de opgeblazen Fraser. Ik was al geen fan van hem maar dit soort acteerwerk hoort in een musical te zitten.

Verder is er niet veel over te zeggen behalve dat er potentie in zat maar er niet uit is gehaald.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat toch saai en vervelend allemaal, had hier wel wel wat meer van verwacht.

avatar van eldorado

eldorado

Zulke bekende namen en dan zo een gedrocht van een film neer zetten. Triest ...

frans123

Nou......ik had mijn avond al voor elkaar; Klein uurtje VI en dan deze film kijken....Maar als ik de reacties lees, dan weet ik het al denk ik. Pretentieus, lege dialogen...wirwar van plots... Am i right? Verdorie , alweer een Netflixflop.

schumacher schreef:

Trage film maar blijft wel gestaag opbouwen.

En idd, de dame die de dochter speelde heeft nog veel acteerlessen nodig.

Welke 3 strontfilms, voor ik ze kijk??

avatar van schumacher

schumacher

frans123 schreef:

Welke 3 strontfilms, voor ik ze kijk??

Dat weet ik nimmer ze haha, is al van juni mijne post en ik zie makkelijk 7 films en meer per week.

avatar van Redlop

Redlop

De schietpartijen waren met een scherp oog voor satire geregisseerd in deze genrekomedie. Alleen is het geen genrekomedie. Het haar van Travolta en de drie onderkinnen van Brendan Fraser vormen het echte mysterie hier.

frans123

Onvoorstelbaar gedrocht. Deja vu, voorspelbaar,op kilometers afstand,zie je zaken al aankomen,warrig, kwakkel verhaal in tien minuten geschreven,. melo-drama, melig, flutdialogen, onlogica...noem het allemaal maar op. Travolta doet zeker zijn best maar kan mijn 1 niet redden,vanwege oa amateurtoneel van Famke en Freeman, die er garant voor staat dat je 'weer naar een flutfilm kijkt, en op zijn automatische piloot speelt.

O....en lullige actie-scenes die op de lachspieren werken...

eldorado schreef:

Zulke bekende namen en dan zo een gedrocht van een film neer zetten. Triest ...

Ik schreef ook ' gedrocht. Je kan je ogen en oren niet geloven bij dit wanproduct. ""Kannie waar zijn, zo slecht". Als er een D-klasse bestaat, dan voert deze film de lijst aan.

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Volgens Netflix heb ik 97% match met deze film. Toch maar even zien dan...

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Vdk_Movie schreef:

Volgens Netflix heb ik 97% match met deze film. Toch maar even zien dan...

Dat zou pas lullig voor je zijn, je mag hopen van niet als je het mij vraagt.

Succes met het kijken....

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Left4Dead schreef:

Dat zou pas lullig voor je zijn, je mag hopen van niet als je het mij vraagt.

Succes met het kijken....

Ik ga Netflix aanklagen

avatar van Juuthepuut

Juuthepuut

Deze film lijkt me een aangedikte knipoog naar het Texas van die tijd anders kan ik het niet voorstellen dat John Travolta en Morgan Freeman zich hiervoor lenen... en achteraf gezien is deze film leuker maar zeker geen triller

avatar van Ramon K

Ramon K

Redlop schreef:

Plus het vreemde gezicht van Famke Janssen.... poeh!

avatar van hellmondje

hellmondje

Ik vond het een mooie film, waarbij je wel goed bij na moest denken. De puzzeltjes bij elkaar zoeken , van hoe zat het ook al weer. John travolta speelt altijd wel goed.

avatar van stevebravo

stevebravo

Lijkt wel een jaren 30 novelle

Traag en saai en vol met clichés

avatar van cor1946

cor1946

Vond een zwakke film, zeker Travolta. Wanneer leert hij eens te acteren. Femke met de plastic bek.

Morgan Freeman was oke zoals altijd. Het verhaal was ook niks. Wanneer leert Netflix eens goede film aan te bieden.

avatar van stratmans

stratmans

Redelijk trage antieke film met ouderwetse telefoon en een goede Travolta

avatar van Luiesmidse79

Luiesmidse79

Miskoop...... Erg voorspelbaar. De dochter van Travolta speelt ook mee.... en naar mijn mening heeft ze geen talent. Famke Janssen is zo volgespoten met botox dat je amper haar lippen kan zien bewegen. Er klopt weinig van de film. Enigste pluspunt: de absurde rol van Brendan Fraser.... Dat deed hij leuk. Maar voor de rest een tijdsverspilling.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

De ambitie van 'The Poison Rose' is meteen ook zijn zwakte: een klassieke film-noir trachten te zijn. De voice-over werkt niet en de muziek is te overheersend. Daarbovenop komt dat deze film spanning en tempo mist, waardoor het lijkt alsof dit film-noir sausje gewoon een zwakke actiethriller probeert te verbergen. Ligt het dan aan de montage, of aan de warrige regie? Alvast niet aan de cast, want die bestaat bijna enkel uit grote namen. Niet dat dit steeds garant staat voor spetterend acteerwerk, maar een matige Freeman is nog steeds beter dan een gemiddelde acteur.

Wellicht is het een beetje een combinatie van vanalles. Het verhaal heeft moeite zichzelf te vertellen, en de weinige actiescènes komen totaal niet uit de verf. Zo lijkt het alsof de film langer duurt dan hij is, en dat zegt al genoeg.