• 9.373.056 stemmen

Boyz in the Wood (2019)

Komedie / Horror | 87 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titel: Get Duked!

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ninian Doff

Met onder meer: Samuel Bottomley, Rian Gordon en Lewis Gribben

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Boyz in the Wood

Duncan, Dean, DJ Beatroot en Ian zijn jonge delinquenten die, tegen hun zin in, deelnemen aan een kampeertocht in de Schotse Highlands. Er wordt van hen verwacht goed samen te kunnen werken, in hun voedsel te voorzien en naar een afgesproken plaats af te reizen. Naast het feit dat geen van allen hier wil zijn, zijn de jongens niet bepaald in staat om te kunnen overleven in de hooglanden. Bovendien worden ze onderweg beschoten door een man die bekendstaat als The Duke.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Engelse humor met een vleugje Trainspotting en dit vermengd met maatschappelijke kritiek. Vermakelijk.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

[Schots accent]Fucking hilarious mate[/Schots accent]

Hoe je met weinig budget een heerlijke Britse stoner comedy kunt maken, waar ook nog een maatschappij kritisch ondertoontje in verwerkt is.

En omdat deze film zichzelf vooral niet te serieus neemt, werkt deze combinatie ook nog.

En met een speelduur van nog geen anderhalf uur blijft het tempo er goed in zitten.

Eindelijk weer een leuke stoner comedy.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn ding.

Het is maar wat je onder komedie verstaat.

Heb me hard zitten vervelen, kon me totaal niet meeslepen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een paar geinige scènes misschien maar ik heb er niet echt om kunnen lachen. Verder is het niet veel, een low budget film met flutverhaaltje en niet al te best acteerwerk. Geen voldoende waard wat mij betreft.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Get Duked!"

Dit doet mij lichtelijk denken aan 'Hunt for the Wilderpeople'.

Je krijgt hier te maken met drie straatschoffies die nog één laatste kans krijgen om aan een hevige straf te ontkomen voor het in lichterlaaie zetten van een wc. In ruil daarvoor moeten ze deelnemen aan een kampeertocht door de Schotse Hooglanden. Vergezeld door een stuudje kan de reis van start, maar dan hebben ze nog geen rekening gehouden met de jager die ze achterna zit.

Op deze wijze ontvouwt zich een gestoord kat-en-muisspel dat werkelijk alle kanten opvliegt. Ninian Doff slaagt erin om moeiteloos verscheidene genres met elkaar te mengen, waardoor het geheel fris blijft. De snelle pacing zorgt ervoor dat er meer dan genoeg valt te beleven en je blijft je afvragen in wat voor onzinnige situatie de vier jongens nu weer terechtkomen.

De achtergrond van Doff als videoclipregisseur is duidelijk te zien; de visuals tegen de natuurrijke omgeving en daarbovenop nog eens de hiphop soundtrack. Het scheelt dat 'Boyz in the Wood' zichzelf niet al te serieus neemt, hoewel het stukje maatschappijkritiek wel fijn is. Naargelang is het dan ook mooi om te zien hoe de vier jongens zich ontwikkelen en daarmee eigenlijk ook het hart van de kijker voor zich winnen.

Al met al een vermakelijke comedy die mij nogal heeft verrast, omdat ik vooraf verwachtte dat het de platte kant op zou gaan.

3,0 Sterren.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Dit is weer zo'n film die voor mij noch horror, noch comedy is. Ben ook niet echt een fan van die 'Britse humor', zaken als Allo Allo, Blackadder, Fawlty Towers, Schone Schijn...bweikes, zo irritant vaak, ik hou ook gewoon niet van dat ultra Brits Engels. Mja met deze film kon ik dus echt niets, hier mag ik serieus niet nuchter bij zijn en dan nog zal ik hier, denk ik, weinig aan vinden.

avatar van Gi-Force

Gi-Force

Leuke film. Soms ietwat langdradig in een grap. Maar dat wordt dan opgevolgd door een hele vette grap. Het is geen horror; daar is het veel te grappig voor. The Gang of Four acteren ook top. Leuk voor een avondje kijken.

Shinobi schreef:

Dit doet mij lichtelijk denken aan 'Hunt for the Wilderpeople'.

Vanuit de verte wel inderdaad, maar eigenlijk is het meer een Britse New Kids.

Vond het erg leuk, maar wel jammer dat de film op Prime weer door de motion smoothing mangel is gehaald. Onbegrijpelijk.

avatar van joshua1988

joshua1988

UmbraVitae schreef:

=> zo heerlijk dat er ook nog mensen zonder gevoel voor Britse humor zijn, en zelfs denken dat ze met een slok op meer moeten lachen -;)

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

joshua1988 schreef:

Ow ik ken er genoeg die niets van Britse humor of alleen al dat accent moeten hebben. En ik had het al helemaal niet over een slok alcohol, maar ander soort van 'niet nuchter' zijn

avatar van TimF

TimF

Jezus wat flauw. Echt alles hieraan is slecht. Inderdaad Engelse ‘humor’. En dat op Schots grondgebied. Overslaan.

avatar van Corcicus

Corcicus

Er bestaan tal van geslaagde Britse horrorkomedies, maar deze behoort niet tot de selectie. Hier is er sprake van mossel noch vis. De komedie is niet goed genoeg en van horror is nagenoeg geen sprake. Wat rest is een tamelijk domme film en zinloos tijdverdrijf.

avatar van El ralpho

El ralpho

Geen biet aan

Toegegeven; Get Duked kent enkele leuke momenten. Met name van de foute rap video's van DJ beatroot heb ik genoten. Dit gezegd hebbende is dit een van de weinige lichtpuntjes, want over de gehele lijn valt Get Duked enorm tegen. De meeste grappen slaan dood, en de jagers waar de groep tegenover komt te staan lijken wel twee amateurs. Ze vormen geen bedreiging en maken geen enkele impact. De twee politieagenten zijn mogelijk nog erger. De twee typetjes die de acteurs proberen neer te zetten liggen er zo dik bovenop dat het al snel kinderachtig aan begint te voelen. Ik kreeg tijdelijk hoop toen een aantal maffe visuele effecten gerelateerd aan drugsgebruik hun intrede deden, maar met dit, in de basis toffe idee, wordt veel te weinig gedaan.

Wat overblijft is een film dit vooral heel grappig probeert te zijn, maar het vaak gewoon niet is. De cast probeert ook te hard om grappig gevonden te worden met als gevolg zelfs een aantal momenten die haast tenenkrommend zijn om te zien. Jammer, want ik had hier veel meer van verwacht.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Maffe onzin op de Schotse hooglanden. Echt smaakvol of verfijnd is 't allemaal niet, maar ik word wel gelukkig van flauwigheden rond een wannabe rapper en een drugswalhalla vol hallucinerende konijnenkeutels. Van die 'lach of ik schiet' waar niet elke grap z'n doel raakt, maar voordat je je gaat vervelen hebben ze alweer genoeg nieuwe grappen op je afgevuurd. Met een alleraardigste bijrol van Eddie Izzard als een wandelend fossiel met een jachtgeweer en een hartstochtelijke hekel aan alles wat riekt naar nieuwerwetse invloeden. 'Get Duked!' (2019) zet een appetijtelijk sfeertje neer door de videoclipachtige montage in combinatie met het rustieke natuurschoon. Als een soort Schotse VVV-commercial on crack.

avatar van wess16

wess16

Deze keek lekker weg. Britse stoner-humor. Best grappig!

avatar van Shadowed

Shadowed

Veelvuldige montagetrucjes en humor moeten verbloemen dat de film als genremix niet zoveel te melden heeft. Regisseur Ninian Doff gaat ambitieus te werk door allerlei ideeën op een hoop te smijten, maar na een halfuur begon de verveling niettemin toe te slaan. De concentratie opeisen met visueel bombast begint hier namelijk al heel snel z'n tol te eisen en de horrorelementen zijn te oninteressant om dat te compenseren. Doff verwaarloost bovendien de schitterende landschappen op de achtergrond, die hier vooral in beeld worden gebracht alsof het exclusief koude en winderige grasheuvels zijn. De vier jongens doen het verder best redelijk, maar raken al snel verstrikt in weinig imponerende en vooral erg geforceerde typetjes. Zijsporen zoals dat gedoe met de twee agentjes rekken het geheel daarnaast alleen maar uit en voegen op zowel inhoudelijk als komisch vlak erg weinig toe. Na enige tijd dendert de film best lekker door en ik heb geregeld moeten grinniken om een aantal droogkomische situaties, maar dit soort dommige concepten kennen een duidelijk limiet als je te kampen hebt met budgettaire beperkingen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Britse onzin van korte speelduur. Zeker vermakelijk genoeg voor wat het is, maar het had ook weer niet langer moeten duren. De tofste dingetjes zitten, zoals wel vaker, in het eerste half uur. Nadien is het wat gemakkelijker scoren.