• 9.176.131 stemmen

Met onder meer: Gina Rodriguez, Brittany Snow en DeWanda Wise

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Someone Great

Jenny droomt van een carrière als muziekjournaliste. Deze droom wordt steeds meer werkelijkheid wanneer ze te horen krijgt de baan gekregen te hebben bij een prestigieus magazine. Hiervoor zal ze naar San Francisco verhuizen. Haar vriend heeft evenwel geen zin in een langeafstandsrelatie en zet er een punt achter. Jenny vindt troost bij haar twee beste vriendinnen Erin en Blair met wie ze voor een laatste keer afspreekt in New York.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van keukenzout

keukenzout

Ondanks clichés toch een fijne film. Lekkere mix van emoties. Weinig diepgang.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Vreselijke film. Typisch weer zo'n voortvloeisel van de hele #metoo-beweging, met van die half verstopte feministische boodschapjes en schreeuwerige vrouwen die met een hoop overacting en mislukte humor vooral even willen laten zien dat machogedrag niet alleen voor mannen is. Prima hoor, maar ik kan er geen anderhalf uur naar kijken.

avatar van jippie2010

jippie2010

16 jaar en ouder? Niet van het plot en de trailer af te zien.

avatar van IH88

IH88

“Do you think I can have one more kiss?”

Someone Great is echt zo'n grove en expliciete romantische dramedy waarmee we tegenwoordig doodgegooid worden. Het is lomp en over the top, en dat de film op het laatst nog met een boodschap wil komen maakt het alleen maar erger. Ik heb mijn vriendinnen dus ik heb geen man nodig, dat werk… Gina Rodriguez kan beter, maar ze acteert barslecht en wil ook even laten zien dat ze ontzettend grof kan zijn. LaKeith Stanfield verdient beter en is de enige die nog wat weet te maken van een eendimensionale rol. In een film over female empowerment is dat wel lichtelijk ironisch te noemen.

avatar van dualcia

dualcia

Ik ben fan van Jane the Virgin, waar Gina Rodriguez de titelrol vertolkt. Het is tof om Rodriguez ook een keer ergens anders te zien; ze heeft een bepaalde charme over zich die ik leuk vind om naar te kijken. Die charme is ook aanwezig in Someone Great, al is het wel allemaal een beetje lomper, maar dat stoort niet heel erg.

Het verhaal wordt leuk gebracht door de flashbacks. Dat zorgt ervoor dat het boeiend blijft om te volgen, want echt bijzonder is het verhaal totaal niet. Voor mij maken de flashbacks de film, omdat het interessanter is om naar het verhaal van Jenny en Nate te kijken dan naar de drie vriendinnen.

Het is op sommige momenten te overdreven en schreeuwerig om echt een fijne film te zijn. Daar zijn bepaalde irritatiefactoren, zoals de algehele ‘bad bitch vibe’, toch te hoog voor. Toch een *3, omdat het al met al wel een vermakelijke film is die blijft boeien. En de combinatie tussen de twee verhalen werkt wel.

avatar van Antonev

Antonev

Drukke en vooral vervelende film over 3 vriendinnen die geconfronteerd worden door hun gevoelens en huidige liefdesleven.

Ik vond het te druk, te overdreven en te schreeuwerig. Dit overstemde helaas een verhaallijn die niet eens geheel onaardig was. Het enige lichtpuntje was zo nu en dan een schilfertje treffende humor.

Helaas weer een productie die van alles probeert te zijn, maar eigenlijk niets is en niet weet welke kant het op wil.

avatar van BBarbie

BBarbie

Vlotte romcom over drie twintigers, hun onderlinge verbondenheid en hun liefdesperikelen. De flashbacks zorgen hier en door voor wat diepgang. Geen topper, maar zeer geschikt voor gedachteloze tijdpassering.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Jane?

Ein-de-lijk heb ik Someone Great gekeken. De film stond al op mijn lijstje sinds de film op Netflix verscheen en ik zag dat Gina Rodriguez erin speelt. Ik vind haar superleuk acteren in Jane the Virgin – zo jammer dat seizoen 5 het laatste is! Maar op een vrije woensdagmiddag keek ik Someone Great dan eindelijk. Wat vond ik ervan?

Someone Great

Someone Great draait in hoofdzaak om Jenny Young (Gina Rodriguez). Maar ook haar twee beste vriendinnen, Blair (Brittany Snow) en Erin (DeWanda Wise) hebben een eigen verhaallijn. Jenny is de vorige avond gedumpt door haar vriend Nate (LaKeith Stanfield), waar ze negen jaar mee samen was. De film beslaat ongeveer 24 uur, afgewisseld met Jenny’s herinneringen aan gebeurtenissen in die negen jaar. Someone Great gaat over het terugvinden van jezelf en openstaan voor veranderingen.

Romantische komedie?

De film wist mij niet meteen te pakken. Het wordt omschreven als een romantische komedie, maar daarvoor vind ik het eigenlijk nog iets te somber. Het gevoel dat ik normaal gesproken krijg van romantische komedies is dat rozige romantische gevoel. Ik voelde me eerder af en toe zelfs wat neerslachtig worden. Dit neemt echter niet weg dat het verder een prima film is.

Niet helemaal mijn cup of tea

Wat ik jammer vind is dat er zoveel drugsgebruik (party drugs) in de film naar voren komt. Het trekt mij niet, en verheerlijking ervan zou ik dan ook afraden in films. En de scène met het rijkeluis jochie lijkt compleet verwaarloosbaar. De film is hier en daar wat over de top en het gedrag van de meiden spreekt mij over het algemeen ook niet aan.

Gina Rodriguez op deze manier zien was wel even wennen, want ze is niet de girl-next-door zoals in Jane the Virgin. En dat is ook niet erg, behalve dan dat ik vind dat ze in Jane the Virgin beter acteert. Stiekem vond ik het (bij)verhaal van Blair leuker om te zien dan het hoofdverhaal. Het plot is soms wat ongeloofwaardig, want er gebeurt wel héél veel in 24 uur tijd. Maar daar valt nog wel doorheen te kijken. Ook zitten er op relatiegebied veel herkenbare momenten in.

Latina AF

Je vindt ook diversiteit in de film terug. Niet alleen door de diverse cast, maar ook homoseksualiteit wordt ingezet in een korte, maar sterke verhaallijn. En bovenal speelt feminisme een grote rol in Someone Great. Dit alles zie je ook in kleine details, zoals tekst opdrukken op t-shirts “Latina AF”, kussens “Feminist” en meer. Vriendschap en op jezelf staan zijn aandachtspunten die aangekaart worden.

Conclusie

Hoewel zeker goed nagedacht is over details – zoals de kussens met opdruk – kan ik niet zeggen dat ik dit een topfilm vind. De film is hier en daar iets te overdreven, en ook de verheerlijking van drugs had voor mij niet gehoeven. Maar Someone Great is prima om een keer ergens tussendoor te kijken. En zeker de feministen en fans van diversiteit zouden van deze film kunnen genieten.