menu

The Hustle (2019)

mijn stem
2,45 (190)
190 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
94 minuten

geregisseerd door Chris Addison
met Anne Hathaway, Rebel Wilson en Alex Sharp

'The Hustle' volgt twee vrouwelijke bedriegers die elkaar tegen het lijf lopen. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te steken. Hun doelwit is een tech-miljardair van begin twintig.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=rxABqpZFy6I

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Remake van Dirty Rotten Scoundrels (1988)

Vanaf 16 mei 2019 in de bioscoop (Universal Pictures International)

Zwolle84
Vreselijke trailer. Echt het hele bestaansrecht van Rebel Wilson als Hollywoodactrice is haar obesitas. In elke trailer die ik van haar zie is dat weer de punchline. Erg curieus signaal dat zo wordt afgegeven met betrekking tot zo'n gevaarlijke ziekte.

3,0
Film gisteren in bios gezien, hij was ok. Paar keer kunnen lachen, maar verder beetje flauw.

avatar van Walter S.
3,5
In een deuk liggen in de bios overkomt mij sowieso niet vaak, ook bij deze film niet. Neemt niet weg dat het een leuke komedie is. Onderhoudend, grappig op zijn tijd.

2,0
Zwolle84 schreef:
Vreselijke trailer. Echt het hele bestaansrecht van Rebel Wilson als Hollywoodactrice is haar obesitas. In elke trailer die ik van haar zie is dat weer de punchline. Erg curieus signaal dat zo wordt afgegeven met betrekking tot zo'n gevaarlijke ziekte.


En natuurlijk dat ze een (sterke onafhankelijke enz.) vrouw is, want dat moet er tegenwoordig ook altijd even ingewreven worden. Dikke mannen, zoals je decennia geleden bv Jon Candy en Chris Farley had, zijn er anno 2019 niet meer te zien. Je kunt je inderdaad afvragen of zo'n personage (inclusief fat jokes) nog in het huidige tijdsbeeld past ook al is het een strong independent woman...

Oh, en ze is ook gewoon een verschrikkelijke actrice. Haar attitude (aloof en brutaal) is altijd dezelfde, haar grappen komen zelden aan, en ze heeft een zweem van irritatie aan zich hangen.

Oh ja, de film. Zoals eerder gezegd de zoveel gender-bender remake van een Hollywood klassieker (Dirty Rotten Scoundrels). We hebben allemaal gezien hoe "succesvol" dit was bij de matige Ghostbusters en nog matigere Oceans 8. Ook al doet Hattaway haar gewoonlijke truukje en is zij gewoon leuk, het is wederom een matige formule-achtige film. Wilson trekt het niveau daarna nog flink naar beneden. En het verhaal? Laten we het daar maar niet over hebben...

Zwolle84
Ripley's Believe It or Not schreef:
(quote)


ook al is het een strong independent woman...


Ook dat is ze niet. Het is een actrice die geen voet aan de grond kreeg zonder deze gimmick die ze tot op de dag van vandaag moet uitmelken. Wanneer ze straks iets ouder is, heeft ze niets meer om op terug te vallen.

avatar van Graaf Machine
2,0
Zwolle84 schreef:
(quote)


Ook dat is ze niet. Het is een actrice die geen voet aan de grond kreeg zonder deze gimmick die ze tot op de dag van vandaag moet uitmelken. Wanneer ze straks iets ouder is, heeft ze niets meer om op terug te vallen.


Behalve een gespekte (pun intended) bankrekening.

avatar van mrklm
1,0
Wie dacht dat de tijd waarin komedies proberen te scoren met grappen over overgewicht, handicaps en geslachtziektes voorbij waren, heeft het mis. Het meest wonderlijke is dat Rebel Wilson één van de producers was van een film waarin ze zichzelf veelvuldig vernedert. Het scenario zit vol onzinnigheden en heeft een bijzonder slap en rommelig uitgewerkt verhaal en toont aan dat Hathaway weinig aanleg heeft voor comedy. Toch zijn er een paar lichtpunten en die zijn te vinden in de bijrollen: Alex Sharp is goed als de steenrijke tech-miljardair op wie Hathaway en Wilson hun pijlen hebben gericht, Ingrid Oliver als Hathaways beschermengel en Nicholas Woodeman als Hathaways butler zorgen ook regelmatig voor een glimlach, maar Wilson en Hathaway stellen enorm teleur in deze remake van Dirty Rotten Scoundrels (1988).

avatar van Mescaline
2,0
Mescaline (moderator)
Een remake van een remake, waarvan het allemaal begon met Bedtime Story (1964) en later door Dirty Rotten Scoundrels (1988). Persoonlijk kende ik enkel de eerste remake die zonder enige twijfel een stuk sterker is, maar tegelijkertijd is deze film ook weer niet super vervelend.
De speelduur is lekker kort, de actrices acteren duidelijk met veel plezier en gelukkig is niet alles een shot voor shot remake. Mensen die de andere 2 delen niet kennen zullen nog best verrast kunnen zijn bij dit deel. Het is zeker geen ijzersterke remake en het verhaal is voor de mensen die de andere film(s) kennen vooral in de 2de helft een opeenstapeling van voorspelbaarheid.

Het kan zeker slechter en mocht dit mijn eerste versie zijn die ik zag had ik er wel een 2,5 of heel misschien zelfs een kleine 3 aan kunnen geven, maar nu in dit geval blijven er 2 sterren van over.

avatar van Graaf Machine
2,0
Film heeft zijn momenten, maar wordt nooit echt grappig. De sfeer is wel lekker zomers, ook door de muziek. Hathaway en Wilson vormen een leuk stel. Al met al geen onaardig geheel.

avatar van Goldie63
0,5
Als afsluiting van onze vakantie nog ff snel de laatste voorstelling meegepakt. Verschrikkelijk. Die accentjes kwamen ons al na 15 minuten de keel uit. Het verhaal is werkelijk abominabel slecht uitgewerkt en Rebel Wilson mag met pensioen. Half punt voor die twee keer dat we enigszins hebben kunnen lachen. Blij dat ik morgen weer kan gaan werken en deze crap zodoende kan vergeten.

avatar van Onderhond
1,5
Niet best.

Een film die je als double bill filler met Sandler's Murder Mystery kan draaien. Maar dan steekt deze daar best bleek bij af. De setting is gelijkaardig, het misdaadrandje dat aan de film hangt is ook gemeenschappelijk. Maar waar Sandler's film nog enigszins leuk is, is dit een gefaalde comedy.

Wilson is zo'n beetje het enige wat te pruimen is aan deze film, al doet ze niet veel anders dan normaal. De rest van de cast is echter zéér mager, zo ook de regie en het komische schrijfwerk. De film mist ritme, is zelfs voor een comedy geregeld verrassend ongeloofwaardig en voelt zelfs aardig stuurloos aan. Addison zal volgens mij niet veel regiekansen meer krijgen.

Het Zuid-Franse sfeertje en Wilson maken het op de één of andere manier nog wel kijkbaar, maar daar eindigt het dan ook. Redelijk vreselijke comedy, terwijl het toch niet zo'n héél lastig genre is om iets halfdegelijks te maken. De voorloper met Steve Martin (iegh) laat ik maar schieten denk ik.

1.5*

avatar van italklaas
0,5
Dit is toch wel heel erg, als je anderhalf uur van je leven weggooit aan deze bagger. Rebel Wilson was ooit (af en toe) leuk en iets om om te lachen. De laatste 5 jaar is het niet meer om aan te zien, maar met deze film heeft ze het absolute dieptepunt weten te vinden. Een geluk voor haar, de andere acteurs (zo mag je ze eigenlijk niet eens noemen) waren net zo slecht of erger. Bespaar je netvlies en kijk er niet naar.

avatar van macrobody
italklaas schreef:
Dit is toch wel heel erg, als je anderhalf uur van je leven weggooit aan deze bagger. Rebel Wilson was ooit (af en toe) leuk en iets om om te lachen. De laatste 5 jaar is het niet meer om aan te zien, maar met deze film heeft ze het absolute dieptepunt weten te vinden. Een geluk voor haar, de andere acteurs (zo mag je ze eigenlijk niet eens noemen) waren net zo slecht of erger. Bespaar je netvlies en kijk er niet naar.


Thanks! Precies hetzelfde gevoel over Rebel Wilson. Ik sla deze over.

3,5
Remake van Bedtime Story en Dirty Rotten Scoundrels, maar dan met het vrouwvolk in de hoofdrollen. Een kwestie van smaak wellicht, maar vond hem leuk, ondanks het nadeel dat als je de eerdere versies hebt gezien precies weet hoe het met de zwendelpraktijken waar de film overgaat afloopt. Beide dames hebben er zin in, en hun zichtbare energie werkt aanstekelijk. Hathaway heeft de uitstraling en klasse van een jonge Audrey Hepburn, eigenlijk is ze te goed voor een komedie van gemiddeld niveau, maar je wil het haar makkelijk vergeven. Wilson is niet zo irritant dan normaal, heb me minder aan haar liggen ergeren dan aan het overdreven gedoe van Steve Martin in de versie uit de jaren tachtig. Jammer dat er ook in The Hustle een aantal scènes zitten die net wat over the top en daardoor onleuk zijn, haalt de eindbeoordeling toch met een halve ster omlaag Anderzijds zitten er een aantal bijna briljante nieuwe grappen in(die camouflage praktijken aan het begin en einde zijn gewoon erg grappig). Een niet erg subtiel maar grappig verhaal blijft, het niveau van de vorige versies wordt net niet gehaald, maar voor een avond ongecompliceerd vermaak kan dit best werken.

avatar van schumacher
2,0
Komedie?
Ik heb niet 1 keer moeten lachen en heb welgeteld 2 keer haha gedaan en dat is niet lachen e die haha.
Ik lach meer met wat er in aktie films gebeurt de stukken komedie dat ze erin steken dan in een komedie zelf.

De film is bij vlagen wat saai ook en die van 160kg die zie ik gewoon niet graag spelen, die andere meid wel maar niet in deze film, de magere vond ik ook maar rete irritant spelen, heeft wel een mooi lijntjen.

En dan de domheid vd venten , duh. Sloeg nergens toch op? Zit der zo'n klasse vent en dan zou die van een marginaal geval die zo'n achterlijk en onrealistisch verhaaltje vertelde het geloven? I don't think so.

2/5 meer is deze film echt niet waard. Ik vond het grotendeels tijdverspilling,

avatar van Lysander
4,0
Ik durf het hier bijna niet te zeggen, maar ik heb er wel veel mee gelachen. Gewoon een leuke film.

avatar van Brabants
0,5
The Hustle is een film waarbij de chemie tussen de beide personages ontbreekt. De humor is ver te zoeken en het verhaal al bekend zoals de weg naar Rome( Via Flaminia). Veel plezier met kijken ik vond het echt een schande voor het witte doek.

avatar van JanLo
Zwolle84 schreef:
(quote)


Ook dat is ze niet. Het is een actrice die geen voet aan de grond kreeg zonder deze gimmick die ze tot op de dag van vandaag moet uitmelken. Wanneer ze straks iets ouder is, heeft ze niets meer om op terug te vallen.
Dit soort dingen kun je volgens mij alleen weten als je iemand goed kent. Ze is toch ook standup comedian?! Als je nergens anders voor gevraagd word, dan hoef je ook niks anders te doen.

avatar van filmkul
2,5
Matige komedie. Het verhaal is best leuk bedacht, hoewel de twist op einde wel wat voor de hand ligt. Echter is dit typisch zo’n komedie waarbij de grappen in de trailer veel leuker overkomen dan in de film. Een enkele keer een glimlach, maar meer ook niet. De chemie tussen beide hoofdrolspelers gaat nog wel. Hathaway weet wel raad met rol. Wilson is soms wat irritant en te veel aan het woord. Verder kijkt de film wel lekker weg en zien we mooie plaatjes van Frankrijk. Krappe voldoende. 2.5/3.0

avatar van boemboem27
3,0
gewoon simpel ,best wel leuk.
lekker 1.5 uur vermaak,met na de aftiteling nog een klein stukje film...
kijken,genieten en daarna weer vergeten,leuk om gezien te hebben.

avatar van m1701
3,5
Erg leuke film, veel grappen (ook flauwe) maar film keek heerlijk weg 3,5*

avatar van missl
3,0
Best een vermakelijke film, ik werd wel een beetje flauw van het naar dik zijn refereren van Wilson. Hathaway was leuk en de kluchten waren wel leuk bedacht.

avatar van pietpuk
0,5
rommel

avatar van Grunn-in-en-verkoop
1,5
In Principe mag ik geen oordeel geven over deze flauwe grappen komedie die na verloop van tijd flauw werd, samen met mijn vrouw vonden wij het niet de moeite om deze film uit te kijken, na het zien van ca. 20 minuten. Kwamen we er achter dat we deze film niet uit hoefden te zien.

avatar van Grunn-in-en-verkoop
1,5
Komedie met flauwe grappen na verloop van de film irritant begonnen te worden, toch heb ik met moeite de film ''bijna'' uitgekeken, maar werd toch te flauw. Door het zien van de trailer wordt je nieuwsgierig naar de film, niet doen dus, want je hebt het leukste dan al gezien. Anne Hathaway is wel goed maar niet in een komische rol, Rebel Wilson is soms komisch, maar zeker voorspelbaar.

avatar van Grindhouse62
2,5
Een matig geslaagde komedie, want Rebel Wilson heb ik al veel komischer gezien in andere films. De film was niet vervelend om naar te kijken, maar geen voldoende. Een 2.5

avatar van Captain Pervert
2,5
Twee vrouwelijke oplichters krijgen het met elkaar aan de stok en steken elkaar continu de loef af over wie nou de beste 'con artist' is. Zowel Hathaway (die ik niet kan uitstaan) als Wilson (ook niet mijn favoriet) balanceren continu op de irritatiegrens. Hathaway gaat er met regelmaat overheen.

Wilson is, natuurlijk, alweer, de ruwe bolster blanke pit dikke meid die zich verschuilt achter een brutale façade maar voor wie we uiteindelijk sympathie moeten krijgen. Dat gaat in ongeveer al haar films zo. Want 'the fat girl' heeft het maar zwaar (haha woordgrap) en zeker in de liefde verdient ze wel een keer een gelukje. Ach ach.

Waar ik eerder nog twijfelde over de aantrekkelijkheid van Rebel Wilson slaat de balans hier toch door naar 'nee'. Ik houd zeker wel van chubby girls, maar Wilson heeft te weinig tiet om de zwembandjes te compenseren. Ironisch genoeg worden haar tieten in de film een aantal keer benoemd als groot, maar dat valt dus best mee. Het is niet helemaal in balans, dan schiet je van 'chubby' dus een beetje door naar het fenomeen 'BBW'. Dat is dus mijn mening over het lijf van Rebel Wilson, doe ermee wat je wilt verder.

De film had wat olijke kwinkslagen maar stelt weinig voor. 2,5 sterren

avatar van Sylvia@vliss
3,0
geplaatst:
leuke film als je de slaap niet kan vatten; kijkt flot weg. lekker belachelijk

Gast
geplaatst: vandaag om 00:11 uur

geplaatst: vandaag om 00:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.