• 9.372.320 stemmen

Geregisseerd door: Kim Min-Ho

Met onder meer: Ma Dong-seok, Song Ji-hyo en Kim Sung-oh

Gesproken taal: Koreaans

Plot Seongnan Hwangso

"A human trafficking ring faces their doom when they kidnap an ex-gangster's wife."

Dong-Chul en Ji-Soo zijn een gelukkig getrouwd stel. Dong-Chul was ooit een beruchte gangster, maar hij heeft zijn leven veranderd. Op een dag komt Dong-Chul thuis en ontdekt dat zijn huis overhoop is gehaald en zijn vrouw vermist is. Dong-Chul krijgt vervolgens een telefoontje van iemand die aanbiedt om hem te betalen als hij zijn vrouw opgeeft. Dong-Chul zweert vervolgens om zijn vrouw te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kang Dong-chul

Big Guy (onvermeld)

Choi Joong-yeon

Union Representative

avatar van Zandadder

Zandadder

Plot vertoeft met 13 in een dozijn, maar ach.. Koreaanse misdaad/actie is altijd welkom.

Trailer heeft me overtuigd. Dit weekend denk ik maar een kans geven.

avatar van gjnt

gjnt

Wraak film die matig is uitgewerkt. In mijn ogen komt dit omdat de makers niet goed wisten wat ze nu eigenlijk wilde maken een actie/komedie of een actie/misdaad. Het is een film geworden waar actie inzit en humor, maar nergens in uitblinkt. De humor is flauw en werkt niet voor mij. De actie is aanwezig maar meestal flauw en over de top. De misdadigers die er in voorkomen blinken niet uit in slimmigheid.

Het verhaal is interessant genoeg maar helaas niet goed uitgewerkt.

avatar van vranque

vranque

Hoe je ook went of keert, en of dit een gevalletje 13 in een dozijn is, Ik blijf vol overgave en enthousiasme deze film uit kijken. Tot het eind. En dat kan ik niet zeggen van het gros dat voorbij komt. Gewoon goed dus. Niet super maar who cares. Optimaal vermaak. 3.5 *

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

3+ met voordeel van de twijfel.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het mag dan een 13 in een dozijn filmpje zijn maar ze zouden willen dat ze hier zulke films konden maken. Ik blijf ze goed vinden die Koreaanse misdaad/actie films. Je weet bij voorbaat al dat het constant harde actie en gevechten zijn.

avatar van BBarbie

BBarbie

Actiefilm in de beproefde Koreaans “van dik hout zaagt men planken”-stijl. Dit soort rollen zijn Dong-seok Ma natuurlijk op het lijf geschreven. De humor komt maar matig uit de verf, maar zorgt er wel voor dat de film over het geheel genomen een luchtig karakter houdt.

avatar van mrklm

mrklm

Visser Dong-Chul [Don Lee] zorgt ervoor dat hij de gangsters die de boel corrumperen niet in de weg loopt. Wanneer hij wordt aangereden door President Park [In-gi Jeong], de man die ongemerkt de touwtjes in handen heeft. Park probeert Dong-Chul af te kopen, maar diens echtgenote Ji-Soo [Song Ji-Hyo] pikt dat niet. Park besluit zijn rechterhand Ki-Tae [Kim Sung-oh] in te schakelen om haarfijn duidelijk te maken wie de baas is. Een vrij routinematig plot, opgeleukt door Sung-ohs flamboyante rol en de komische ondersteuning van Ji-hwan Park, Kim Min-jae en Lim Il-Gyuh als respectievelijk Dong-Chuls beste vriend en twee onconventionele detectives.

avatar van james_cameron

Ma Dong-Seok is even innemend als altijd in de hoofdrol, maar dit koreaanse aktiewerkje laat hem uiteindelijk danig in de steek. Het wraak-thema komt niet goed uit de verf en daarnaast duurt het veel te lang voordat de film op gang komt. Eenmaal op stoom zijn er dan wel een aantal aardige aktiescenes, maar een overdaad aan slappe humor en flauwe personages komt de spanningsboog niet bepaald ten goede. Ook de voornaamste bad guy, die aanvankelijk een toffe rol neerzet, gaat uiteindelijk roemloos ten onder in de vergezochte finale.