• 9.377.553 stemmen

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Jessie T. Usher en Richard Roundtree

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Shaft

"More Shaft than you can handle."

JJ, beter bekend als John Shaft Jr., is een cyberveiligheidsexpert met een MIT-diploma. Dit belet hem echter niet om hulp te vragen aan zijn vader om de waarheid achter de dood van zijn beste vriend te achterhalen. Hun relatie verloopt niet vlot door de voortdurende afwezigheid van vader doorheen Juniors' jeugd. Beiden beginnen een onderzoek en banen zich een weg doorheen de onderwereld van Harlem. Wat zoonlief niet weet is dat zijn pa er zijn eigen agenda op nahoudt en zowel op professioneel als persoonlijk vlak een rekening te vereffenen heeft.

Vervolg op Shaft (2000)

Merkwaardig dat de titel identiek is.

Krijgt release op Netflix twee weken na de Amerikaanse bioscooprelease:

In October 2017, Netflix made a pact with New Line Cinema to cover more than half of the film's $30 million budget in exchange for the rights which allowed Netflix to release the film on its platform outside the United States two weeks after the theatrical release in the U.S.

Wikipedia

avatar van Corcicus

Corcicus

Met al die black empowerment films van de laatste jaren zullen ze gedacht hebben: de wind zit goed voor een nieuwe Shaftproductie.

avatar van KamikazeTme

KamikazeTme

Moet het genre niet actie/komedie zijn?

Na de trailer gezien te hebben lijkt de film in ieder geval meer op een actie/komedie.

De regisseur zegt het zelfs in een interview wat op YouTube staat.

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Shaft (2000) zat prima inelkaar. Het is altijd even afwachten met een sequel, dus temper mijn verwachtingen, zeker 19 jaar na het eerste deel. Films van Samuel L. Jackson spreken me sowieso altijd wel aan.

Mij benieuwen hoeveel 'f*cks' we gaan tellen haha.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

KamikazeTme schreef:

Moet het genre niet actie/komedie zijn?

De regisseur zegt het zelfs in een interview wat op YouTube staat.

Ja, dit lijkt mij na het zien van de trailer ook duidelijk, IMDb geeft het ook aan. Heb het genre aangepast.

avatar van scorsese

Matige film waarin de volwassen zoon van Shaft op onderzoek uitgaat als zijn beste vriend dood gevonden wordt. Een laat vervolg, alhoewel je dit niet echt een vervolg kunt noemen (het is simpelweg niet echt Shaft). Meer een vrij standaard buddy-movie met een paar vermakelijke vader-zoon momenten. De cast doet het wel aardig, maar het heeft allemaal niet veel om het lijf.

avatar van rep_robert

Ik ben blij dat Netflix Shaft aangekocht heeft, terwijl de film in de VS gewoon nog in de bios draait kunnen wij van de film genieten op onze televisie..

Shaft is typisch zo'n film die ik in de bios zou overslaan, maar op Netflix is het wel een titel die ik gelijk zou kijken.

Nu heb ik het origineel en de versie hiervoor nooit gezien, dus ik kan mezelf ook geen grote fan noemen. De film heeft de achtergrond kennis verder ook niet nodig, op wat grootvader/vader/kleinzoon momenten op het eind na. Dit zal vast een feest voor de liefhebber zijn.

Qua plot is het allemaal middle of the road en niet verrassend, maar dat hoeft ook niet. Het is vooral een buddy cop movie. Ik denk dat de film luchtiger van toon is dan de voorgaande films. Ik kan het wel waarderen, maar het zou misschien de die hard fans kunnen afschrikken. Samuel L. Jackson doet waar hij het beste in is en Usher (niet de zanger) speelt zijn rol ook met verve. De chemie onderling is sterk en ook de bijrollen voelen niet onnodig aan. De humor is continu aanwezig en uiteindelijk heb ik me prima vermaakt met deze grof gebekte film.

Het had misschien wat bloediger gemogen (zal vast met de biosrelease in de VS te maken hebben), want de fucks vliegen je wel om de oren. Ook had het misschien een minuutje of twintig minuten korter gemogen. De film had geprofiteerd van een iets vlotter verloop van de film.

Prima vermaakt voor een avondje Netflix en Samuel L. Jackson straalt echt plezier uit.

avatar van Rossi500

Rossi500

Ik geef 1.5 ster voor deze nieuwe shaft.

De shaft van 19 jaar geleden is stukken beter.

Kan veel over de film zeggen maar kortom verwacht niet dat je een even goede film ziet als de shaft van 19 jaar geleden.

De schietscenes waren echt terrible slecht,onrealistisch als de pest.

avatar van stinissen

Vreselijke film die ten onder gaat door de flauwe humor, Echt jammer.

avatar van Leander112

Leander112

Hoeveel oneliners kan je in 1 film stoppen voordat het irritant gaat worden?

Hetzelfde geldt voor de motherfuckers.

En de film duurt te lang, niet echt geweldig dus.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Ik heb mij wel vermaakt. Ik vond hem wat leuker om naar te kijken dan de deel 1 in 2000. Geen topper, maar wel vermakelijk. Het einde vond ik wel wat uitgerekt.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Ik heb mij prima vermaakt met deze film. Flinke dosis humor afgewisseld met goede actie. Verhaal was wel oké en 3 generaties Shaft is een briljante vondst. Jackson is weer, zoals zo vaak, absolute top en straalt plezier uit. Dit soort rollen zijn hem op het geschreven. Usher is goed te pruimen en het was weer eens leuk Roundtree te zien. Al met al een onderhoudende film die 4 **** waard is.

Niet al te best maar in ieder geval een lekkere soundtrack.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmaat filmpje.

avatar van boemboem27

boemboem27

Fantastische film.

Veel aktie veel humor.

De mooie soundtrack "theme from shaft"

Goed verhaal, ja wat wil je nog meer.

Ook het mooie einde " 3 generaties"

(Zonder iets te verklappen hihi)

Toppertje kijken dus...??

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Heb echt ouderwets genoten van deze film! Verrassend goed. Genoot er zelfs meer van dan Shaft uit 2000...

avatar van 606

Lady Syphilis & Lady Chlamydia

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Wel oke allemaal, zou hem toch niet gauw weer kijken.

avatar van Kondoro

Kondoro

Toch na het zien van het eerste deel, omdat ik zag dat deze er aan zat te komen, heb ik deze direct opgezet. Nu moet ik zeggen, het is allemaal erg leuk gedaan. Het niveau verschilt weinig van het eerste deel, allemaal wat cliché maar erg leuk vertolkt door onder andere Samuel L. Jackson.

Ik houd aardig snel van dit soort films, onder andere omdat het in mijn favoriete stad New York afspeelt maar ook het simpele vermaak die vaak word overgebracht is erg leuk. Erg veel actie en toch nog best leuke komedie die is verwerkt in een nog best leuk te volgen verhaal, die ik in ieder geval een tikkeltje leuker vond dan zijn voorganger, misschien ?. Maar toch haalt hij niet het charisma wat Shaft kon geven, 19 jaar geleden.

Het plot is zoals ik al zie wel leuk, misschien een tikkeltje leuker soms dan zijn voorganger omdat er constant wel iets gebeurd. Er hangt genoeg komedie in de lucht om van te smullen al is het soms te flauw dat het niet meer interessant is. Actie is prima en goed in beeld gebracht, en het verhaal is leuk om door heen te knallen, het staat nooit stil. De nieuwe Shaft laat een leuke stempel achter maar echt hoog word er niet gegrepen, en is het een heerlijke zondagavond vermaak!

avatar van cor1946

cor1946

Komedie? ik vind hem irritant deze film met die zogenaamde humor.. Echt weer Netflix. Matig.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

De actie was niet vh kaliber dat je van je sokken blaast, integendeel, was ver zoek en de humor, die is me ook volledig ontgaan. Hier had ik echt niets aan. Te weinig van alles. Dit was gewoon een lange saaie rit voor mij.

avatar van macrobody

macrobody

Het verhaal is super standaard met een paar kleine twists en moet het komen van de interacties en acteerprestaties. Die zijn in orde. Memorabel is het allemaal niet.

avatar van burhmahn

burhmahn

Geweldig vermaakt met 'Shaft' 2019

"like I said.... kid got skills"

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb deze vermakelijke actiekomedie zojuist op Netflix gezien en heeft gedaan wat hij moest doen en dat is mij vermaken. Voldoende actie, humor en leuke oneliners. Heb mij er prima mee vermaakt. 3.0

avatar van filmkul

filmkul

Aardige misdaadkomedie. Het verhaal is niet echt origineel, maar de uitwerking door Story is best ok. De opbouw is goed en de film bevat aardig wat humor met leuke oneliners. Verder zit er wat spanning in en een aantal actiescenes. De actie is niet heel spectaculair maar ziet er wel goed uit met goed camerawerk. Jackson steelt wel de show en drukt Usher wat op de achtergrond. Verder is de soundtrack erg lekker. Doorsnee maar wel vermakelijk. 3.0/3.5

avatar van Film Pegasus

De originele Shaft uit 1971 gaf een harde actieheld weer, genre Dirty Harry. No nonsens, eerst de deur intrappen om dan pas een vraag te stellen. Tegenwoordig krijgt dit genre een familievriendelijke aanpak met minder geweld en wat meer humor. Dat kan mooie films opleveren, maar het werkt toch niet voor Shaft. Shaft in 2000 was al wat luchtiger, maar Samuel L. Jackson was wel de juiste man voor de rol.

Met J.J. probeert de franchise een nieuw publiek aan te spreken. Meer flauwe humor dus en een hoofdpersonage dat mijlen ver af staat van wat we van Shaft gewoon zijn. Gelukkig is Samuel L. Jackson terug van de partij en krijgt de originele Richard Roundtree (Shaft in 1971) ook een rol. Het voelt dan toch iets sneller aan als Shaft. J.J. voelt toch wat onwennig en het is zoeken naar de juiste sfeer. Gaandeweg krijgen we enkele leuke scènes en valt het op zich nog mee. Al is het gewoon een aangename actiekomedie geworden en niet de harde Shaft-actiefilm die we vroeger kenden.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

De Shaft uit 2000 vond en vind ik echt een heerlijke stoere prent. Ik had gehoopt op een waardig vervolg in die trant. Helaas...... meteen werd het mij duidelijk dat dit een softe versie met slechte humor zou worden.

Het slappe verhaal Shaft zijn zoon wiens vriend wordt vermoord doet me gewoon niets. Usher vind ik sowieso al niet om aan te zien. Jackson is gewoon wel weer lekker in zijn schwung, helaas dat het script en verhaal hem geen echte uitdaging geeft. De slappe humor is regelrecht vervelend te noemen, het script is simpelweg puberaal te noemen.

Naast dat alles is er ook nog eens een wanstaltige soundtrack die de ether vult tijdens het afdraaien van dit prentje. De regie is ook nergens bijzonder te noemen, en daarmee blijft er weinig meer over om positief over te kunnen zijn. Op momenten loopt het gewoon niet lekker, dat komt door het acteerwerk van bepaalde acteurs. Het is gewoon Jackson die er nog iets van maakt, de rest is aardig zwak te noemen.

Maar het grootste mankement is echt het verhaal dat in 15 minuten verteld had kunnen worden. Helaas moeten we de flauwe gesprekken tussen pap en zoon aanhoren en een aantal totaal overbodige scenes zien door te komen. Semi stoer gedoe terwijl Usher dat in het geheel niet kan brengen.

Leuk voor de jong volwassenen, door de doorgewinterde filmliefhebber zal dit snel vergeten worden.

Aardig beschamend voor de goede voorgangers als je het mij vraagt.

avatar van Waku

Waku

Dit vervolg op "Shaft" de remake uit 2000 neemt zich zelf ieder geval niet al te serieus. Misschien daardoor valt de film nog enigzins te genieten. Grof gebekte actie film die het vooral moet hebben van de sarcastische grappen, soms afgewisseld met bruut geweld. Bikkelhard wordt het nooit. Hiervoor moet je bij de originele "Shaft" zijn uit de 70er jaren. Leuk wegkijkende film die eindigd met 3 generaties "Shaft" karakters. 3*