• 9.381.228 stemmen

Geregisseerd door: John Lee Hancock

Met onder meer: Kevin Costner, Woody Harrelson en Kathy Bates

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Highwaymen

"The legends who took down Bonnie & Clyde"

'Highwaymen' volgt twee voormalige agenten van de Texas Ranger Division, Frank Hamer en Maney Gault genaamd. Een aantal banken is het beu dat bankrovers Bonnie en Clyde nog steeds vrij rondlopen. Ze huren vervolgens de twee heren in om het voortvluchtige duo op te sporen en in te rekenen.

Frank Hamer

Ivy Methvin

Detective John Quinn

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Bonnie and Clyde kwamen op een gruwelijke manier aan hun einde op een stoffig landweggetje. De film vertelt over de twee geharde Texas Rangers die hen in de val hebben gelokt. Voorafgaand reden beiden honderden, zoniet duizenden kilometers door de staten Texas en Oklahoma, want het misdadigerskoppel verplaatste zich voortdurend en waren moeilijk te klissen. Een vreemd feit waar de film bij stilstaat is die aanbidding van Bonnie & Clyde door de bevolking. De crisis van die jaren had een serieuze kloof geschapen tussen de mensen en een regering die ze niet meer vertrouwden. Criminelen worden helden. Helden worden gehaat.

Ranger Frank Hamer deed deze opdracht niet voor zijn plezier; de man was dit soort operaties duidelijk moe en met de tijd begreep hij intussen dat de mensen die hij neerschiet ook de zoons of dochters zijn van iemand. Maar ja, there are people you don't deal with. Manos arribas!

Verder wil ik de prachtige en ijzersterke regie van Hancock prijzen. Echt een mooie road movie om naar te kijken met een sfeervol Texas en wederom is niet de norse ernstig kijkende Costner maar de iets socialere Harrelson de baas. Prima film!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

The Highwaymen belicht het parcours van Bonnie en Clyde eens van een andere kant, maar het resulteert in een vrij droge en soms wat saaie film. De combo Kevin Costner en Woody Harrelson lijkt aantrekkelijk, maar komt niet echt uit de verf. De chemie is wat zoek en noch voor de stugge Costner, noch voor Harrelson die weer een beetje 'losser' mag zijn, had ik enige sympathie.

De film duurt dan nog eens een dikke 2 uur - die kennelijk nodig zijn om het verslag van de zoektocht/ klopjacht af te werken. Bepaalde elementen komen gelukkig wel goed naar voren en dan denk ik vooral aan de absurditeit dat de mythe rond Bonnie en Clyde met zich meebracht. De "massa" die moordenaars verafgoodt, zware economische tijden of niet, veel gekker moet het toch niet worden.

2,5

avatar van Alathir

Alathir

Aangezien ik een ontstoken vinger heb, zal ik deze mening zo kort mogelijk houden. Woody en Kevin zijn 2 toppers die een uitstekend duo vormen. Het gaat dan ook meer over deze twee Texas Rangers dan over Bonnie & Clyde. Zij krijgen uiterst beperkte screentime en het einde is hoewel waarheidsgetrouw wel wat lame. Het is ergens een echte anticlimax voor een koppel dat het beruchtste misdaadkoppel was van die periode. Iedereen schoten ze overhoop en dan krijg je dat einde. Ik vind dat de film een lange aanloop neemt en het dan eigenlijk niet bepaald waarmaakt. Desalniettemin een meer dan degelijke film.

Sterke film. Het is slow cooking met oog voor detail en het camerawerk is rijk en zeer vakkundig. Harrelson speelt de perfecte underdog. De spanning groeit bewust naar een anticlimax. En implodeert waar de kijker als derde persoon getuige van is.

In de Netflix blubber mogen wel meer van dit soort films als baken worden neergezet. Een moderne klassieker.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Ik vond dit wel een mooie sterke drama/ misdaad film . Ook vond ik het acteerwerk van beide heren super en vormden zij een mooi duo. Natuurlijk is dit het wel bekende verhaal van Bonnie and clyde en kent iedereen dit wel. De hele film is opbouwend en de spanning wordt naarmate het einde beter .

Ik heb wel genoten van deze film , maar daarbij gezegd moet je geen enorme actie en veel kogels verwachten van deze film. Om heel eerlijk te zijn, is hij wel wat traag en sloom, ook al stoorde mij dit dan niet.

avatar van mrklm

mrklm

Het verhaal van voormalige Texas Rangers Frank Hamer [Costner] en Maney Gault [Woody Harrelson] die in 1934 een einde maakte aan de misdaadgolf waar Bonnie & Clyde verantwoordelijk voor waren. Veteranen Frank en Maney zijn persoonlijk benaderd door de Texaanse gouverneur "Ma" Ferguson [Kathy Bates], maar zij moeten beiden nog in het reine komen met hun bloederige verleden. Een fraaie produktie met twee doorgewinterde acteurs die dit soort rollen in hun slaap kunnen spelen. Hun karakterontwikkeling levert weinig verrassingen op, maar het prima acteerwerk en de fraaie reconstructie van Texas in de jaren '30 maken dit zeer de moeite waard. Emily Brobst en Edward Bossard lijken sprekend op Bonnie & Clyde.

avatar van AniSter

AniSter

Een opmerkelijk stukje geschiedenis in een best wel rustige film. Toch zodanig boeiend dat die dik twee uur snel voorbij waren. Costner en Harrelson zetten een prima paar rollen neer en het geheel vond plaats in een mooi uitgevoerd decor en landschap.

avatar van blackwolves

blackwolves

een beetje aan de saaie kant en duurt lang eer er wat actie komt al is dat ook al niet te vet. twee oude oppas die vroeger de texas rangers gaan op jacht naar het bekende gangster duo bonnie and clyde . enigste wat ze gemeen hebben met de oude film is de slachting op het einde. maar geef mij toch maar de oude versie van de film want deze was mij te saai

avatar van Billytheklit

Billytheklit

Het was duidelijk de bedoeling van deze film om nu een keer niet alle aandacht te geven aan Bonnie & Clyde, maar om te focussen op de "good guys", de Texas Rangers die een eind maakten aan hun veelbesproken crime spree. En dat is gelukt. Maar levert dat een goede spannende film op? Niet echt. De zogenaamde "good guys" (met de overschatte Kevin Costner in de hoofdrol) in dit verhaal zijn nogal saaie figuren.

Bovendien blijft de motivatie van deze mannen om op middelbare leeftijd hun leven te wagen voor deze zeer gevaarlijke opdracht onduidelijk, en dat is een groot manco van deze film. Dat er een prijs op de hoofden van Bonnie & Clyde stond zal zeker meegespeeld hebben.

Bonnie & Clyde zelf blijven helaas steeds mysterieuze figuranten op de achtergrond - alleen op het moment van de ambush komen hun gezichten voor het eerst in beeld. Dat maakt ook dat je geen zucht van opluchting slaakt als ze eindelijk omgebracht zijn. Ik had meer iets van: "jammer!"

Als je deze film moet geloven kregen Bonnie & Clyde zelfs nog een kans om zich over te geven, maar dit is iets wat niet met de werkelijkheid overeen komt. Hoewel de getuigenverslagen op details verschillen, bevestigen ze allemaal dat het een zaak was van "shoot first, ask questions later."

Vooral voor het tijdsbeeld, met de oude Fords en de gangsters die helden worden door alle publiciteit, is het nog wel een redelijke film.