Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: John Lee Hancock
Met onder meer: Kevin Costner, Woody Harrelson en Kathy Bates
Bekijk via Netflix
Plot The Highwaymen
"The legends who took down Bonnie & Clyde"
'Highwaymen' volgt twee voormalige agenten van de Texas Ranger Division, Frank Hamer en Maney Gault genaamd. Een aantal banken is het beu dat bankrovers Bonnie en Clyde nog steeds vrij rondlopen. Ze huren vervolgens de twee heren in om het voortvluchtige duo op te sporen en in te rekenen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Highwaymen (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Detective John Quinn
Bij Film > Algemeen > Netflix:
Netflix wil Kevin Costner en Woody Harrelson voor Highwaymen | De Lagarde
mcdaktari
Alleen al door de 2 acteurs, Costner en Harrelson heb ik veel zin in deze film. Ik vind ze ook wel prima geschikt voor die rollen. Kijk er naar uit, nog dik 3 maanden wachten.
Duistere duo's.
De nieuwste Netflix-productie is een misdaadfilm die vele jaren geleden was bedoeld voor Robert Redford en Paul Newman. Zoals het wel vaker gaat bij films, loopt het regelmatig anders. De inmiddels 64-jarige Kevin Costner ziet er een dagje ouder uit, hetgeen mooi past bij de rol van gepensioneerde Texas Ranger. De immer interessante Woody Harrelson is zijn sidekick tijdens de jacht op Bonnie & Clyde, het legendarische criminele duo in de jaren dertig. Maar welk duo is het meest duister?
Het verhaal is dus op ware feiten gebaseerd, al kun je je uiteraard afvragen waar de waarheid eindigt en de fictie begint. Feit is wel dat het einde van Bonnie Parker en Clyde Barrow wellicht realistisch in de film wordt weergegeven. Van dit einde is dan ook voldoende foto- en filmmateriaal bewaard gebleven voor een nauwkeurige reconstructie. Na dertien moorden en diverse overvallen en inbraken werd hun einde bloederig beslecht.
Minder bekend is het verhaal rond de mannen die hiervoor verantwoordelijk waren, Frank Hamer en Maney Gault. Nauwgezet of niet, The Highwaymen is in zijn opzet geslaagd. Vanuit het oogpunt van deze twee jagers valt er weinig te begrijpen van de successtatus van de beroemde boeven destijds. Costner en Harrelson vormen een prima duo dat aan elkaar gewaagd is, maar verbaal vuurwerk is er niet te bekennen. Twee getergde mannen op leeftijd werkt echter ook.
Soms wil de film teveel leunen op anekdotes en de continu aanwezige dreiging, maar alleen suggestie is iets te mager voor zo een lange speelduur. De schaarse momenten dat er actie is, is deze prima maar dus te dun gedoseerd. De film is echter degelijk gemaakt en de hoofdrolspelers weten de aandacht goed vast te houden. Al gebeurt er niet zo heel veel, wordt er wel erg vaak benadrukt dat Bonnie & Clyde laffe boeven zijn en kent iedereen de afloop. Costner en Harrelson houden je bij de les.
***
Met dank aan Netflix voor het recensie-exemplaar.
ronnieboy
XanderJ
Laat maar komen, zijn niet de minste acteurs iig.
Trailer zag er ook veelbelovend uit
DreamTech
Nou geen verkeerde Netflix Film alles echt in de oude jaren 30 stijl prima vermaakt !!
blurp194
Lelijk.
Het verhaal wordt niet echt boeiend gebracht, wellicht is men even vergeten dat het wel ietwat bekend verondersteld mag worden hoe het afloopt en dat daar de spanning dus niet uit komen gaat. Costner en Harrelson weten in ieder geval niet echt een boeiende karakterrol neer te zetten. En waar acteren en verhaal me dan al langzaam in slaap krijgen, de beelden zijn zo schreeuwend lelijk dat ik maar liever mijn ogen dicht doe. Alsof ze vergeten zijn het goeie kleurprofiel aan te klikken. Maar het zal wel een bewuste keuze zijn, en dat maakt het dan eigenlijk nog veel erger.
In de vergelijking met de vorige die ik zag over Bonnie en Clyde - met Beatty en Dunaway, komt deze er toch wel heel slecht uit. Mislukt is al een understatement.
mcdaktari
The Highwaymen is weer een prima film met Costner en Harrelson. Maar de meeste films van John Lee Hancock zijn wel degelijke films. Zoals deze, die over de 2 oud Texas Ranger, Frank Hamer en Maney Gault gaat die het duo Bonnie en Clyde moeten uitschakelen. De sfeer van de jaren 30 is mooi nagebootst. Ook wel mooi dat je bij de aftiteling nog foto's van de echte Hamer en Gault te zien krijgt, evenals van het duo Bonnie en Clyde. Deze film moet je beslist kijken als je van dit soort misdaadfilms houd.
Elchapo
- 1925 stemmen
Mooi in beeld gebracht,erg stijlvol.qua verhaal is de film traag en zitten er nauwelijks actie scenes in,dat is jammer.3 stars.
Zwaagje
Ik ben niet heel erg enthousiast na het zien van de film. Pluspunten zijn de jaren 30 sfeer; mooi in beeld gebracht. Ook de twee hoofdrol spelers overtuigen. Daar tegen over staan de minpunten. Het plot is flinterdun en dat maakt de film erg traag. Ik heb niets tegen een trage film op zich, maar dan met meer verhaal graag. Helaas komen " de andere hoofdrol spelers" nauwelijks aan bod in de film. Een gemiste kans; dan was het verhaal mogelijk beter uitgewerkt geweest. Een teleurstelling voor mij.
Left4Dead
Tja als je actie verwacht dan zit je hier fout. De prent laat een roadtrip zien met in de hoofdrol een tweetal oud-ranger's. Zij hebben de taak bedeeld gekregen om Bonnie en Clyde op te sporen en te stoppen, dead or alive. We zien hoe de oud-ranger's een spoor van ellende volgen en alles op alles zetten om de bandieten in te halen.
Eindelijk weer een prent waar ik heerlijk ingezogen werd, ze worden er niet veel meer voor mij gemaakt. Het is een rustige prent met degelijk acteerwerk en een prima script. De chemie tussen de twee hoofdrolspelers is goed, de personages om de twee heen zijn ook prima vertolkt en bedacht. Beeld en geluid prima, het verhaal legt de nadruk niet op de bandieten maar juist op de mannen van de wet. Ikzelf heb dit niet als gemis ervaren, maar iets meer B & C was iet verkeerd geweest.
Ik ben zeer tevreden met dit werk, heerlijk twee uur lang genoten van een zeer degelijke prent.
Mugscoper
Stoorde niemand zich aan de muziek in de film ? Het leek te veel op de muziek van finding Dory. Hey was tenslotte ook van dezelfde composer. ...
Goeie film waarin een gepensioneerde Texas Ranger jacht maakt op Bonnie en Clyde. Het overbekende verhaal van het beroemde criminele koppel, maar ditmaal vanuit het perspectief van de man die hun ondergang betekende. Desondanks weinig nieuwe inzichten. De film heeft een aangenaam tempo en Kevin Costner en Woody Harrelson doen het prima samen en ook hun personages komen goed uit de verf. Een nipte 3.5 sterren.
Royalere
Woody Harrelson is briljant, de laatste tijd steeds meer onder de indruk van hem. de film is ook wel gewoon redelijk. 3 sterren.
Niickydefelii
Zeker niet slecht, gewoon een prima film.
Zeker voor netflix begrippen haha,
Woody en Kevin doen het prima samen al vond ik Woody nog een stuk beter.
Prima film zo voor op de zaterdagavond??
3 Sterren
schumacher
Geene slechte film maar ik zie liever Bonnie en clyde zelf, daarom een minder hoge score, het is gewoon leuker als het over en met Bonnie en Clyde zelf is, ik heb al films van gezien.
Wat ik het ergste vind dat zijn verraders, daar heb ik een bloedhekel aan. Ze hebben die alleen maar kunnen vatten door hoogverraad van enkele egoisten en broekkakkers, ik krijg wat van zo'n mensen, daar moet ik nog meer van spugen dan van wat die Bonnie & Clyde hebben gedaan.
Wrm ik zo reageer is omdat bepaalde mensen mij ook een mes in de rug hebben gestoken, maakt niet uit over wat het ging, je doet zoiets niet, niet verwonderlijk dus dat ik bitter weinig mensen vertrouw en maar 1-2 goeie maten heb.
En dat men dacht dat men zou staan juichen als ze ze hadden doodgeschoten kwam ook effekes ferm bedrogen uit. Door ze neer te schieten hebben ze nog een grotere heldenstatus verworven en dit tot ano 2019 al, straf toch.
DoctorMovie
Redelijk filmpje maar nogal traag vond ik. Acteer prestatie van Costner was zoals altijd (ben geen Costner fan) matig maar nu hij ouder is wel beter dan in zijn jonge jaren. Als aangegeven word "gebaseerd op..." feiten of een boek kan de productie in principe alle kanten op met het verhaal en maar weinig films geven de realiteit weer of geven het verhaal van het boek weer. Deze film neigt naar de realiteit maar het blijft film.
Big Chris
Heel aardige film bekeken vanuit het perspectief van de Rangers, die Bonnie en Clyde uiteindelijk aan hun einde brachten.
Het verhaal van Bonnie en Clyde is bekend, maar deze film laat goed zien hoe Hamer en Gauldt de klopjacht beleefden. Een geslaagde film.
Mark de Jong
Prima film. Mooie beelden. Had wel iets korter gemogen. Gewoon niet te moeilijk vermaak.
WhitecatWendy
Mooi maar niet erg spannend.
Wel goed acteerwerk.
Op een of andere manier vond ik het toch...het einde...het raakte me niet erg.
Misschien omdat Bonnie en Clyde wat meer in beeld gebracht konden worden zodat je wat meer de jacht begrijpt. Al kennen we allemaal het verhaal wel ,in de film mocht er van mij wat meer aandacht aan besteed worden,meer van 2 kanten belicht. Dat zou het wat spannender maken denk ik.
Thorak
Een typische style over substance film. Zoveel onnodige scènes die de gang uit het verhaal halen, dat er eigenlijk bijna geen verhaal meer wordt verteld. De trailer en de stills beloven een aktiefilm of thriller, maar dat is het allesbehalve, er geen enkele aktie scene of enige vorm van spanning te vinden in de film.
Bonnie en Clyde komen in de film eigenlijk niet eens echt voor, dus de hele jacht op hun trekt daardoor op niets.
Donkerwoud
Bedankt film, nu zit dit liedje weer in mijn hoofd: 'https://www.youtube.com/watch?v=aFkcAH-m9W0'
Thorak
Geweldig nummer, dat helaas niets met deze film te maken heeft. Of misschien juist gelukkig dat het nummer niets met ddd film temaken heeft...
MisterD 1985
Prima acteerwerk! Alleen is het verhaal wel erg kort om er een film van meer dan 2 uur over te maken.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Ballon

Whitney
Documentaire / Biografie, 2018

The King
Biografie / Drama, 2019
fbibank overvallertexas rangergebaseerd op een waargebeurd verhaaltrackercops and robbers forensic sciencecriminal gangjaren 30bonnie and clyde manhuntlegendary heroretired lawman