- Home
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Plot Boss Level
"Running out of time. And lives."
Roy Pulver (Frank Grillo) is een gepensioneerde Special Forces-veteraan die overlijdt. Hij wordt echter de volgende dag weer wakker en komt erachter dat hij vast zit in een eindeloze tijdslus. Terwijl huurmoordenaars achter hem aanzitten, moet hij uit zien te vogelen wie er verantwoordelijk is voor dit fenomeen. En wat hij moet doen om heelhuids de volgende dag te halen.
Roy Pulver
Pam
Dai Feng
Gabrielle
Leland Palmer
Geweldig. Grillo is perfect gecast in deze heerlijk ouderwetse actiefilm, volgepakt met humor en harde scènes. Niks op aan te merken. Pot bier erbij en genieten maar!
Een aangename verrassing, deze doorgedraaide, opgefokte kruising tussen John Wick en Groundhog Day, en onverwachts eigenlijk één van de betere en vooral leukste films van 2020. Frank Grillo is perfect in de laconieke hoofdrol, de plot zit bijzonder onderhoudend in elkaar en zowel aktiescenes als special effects zijn eersteklas. Voornaamste pluspunt is de aanstekelijke energie die van het scherm spat. Niet geforceerd leuk dit, maar gewoon echt leuk.
Vermakelijke film ondanks dat ze echt niks verrassends of origineels doen met het fenomeen time loop. Dat constant sterven op gruwelijke wijzes werd bv in de twee Happy Death Day horrorfilms ook al gedaan de afgelopen jaren. Toch is dit wel leuk om naar te kijken, mede ook door het hele fijne spel van hoofdrolspeler Frank Grillo. De actie is lekker lomp en bruut, de humor best geestig en het tempo ligt hoog. Wel nam mijn interesse zo halverwege de film wel af. Ze weten het niet tot het einde toe even sterk te houden. De bijrol van Mel Gibson heeft overigens weinig om het lijf. Daar moet je dit niet voor gaan kijken. Leuk tussendoortje.
EVIL '84
Leuke SF/actiefilm. Genoeg goede actie verpakt in een (matig) SF verhaaltje, en Mel Gibson als bad guy deed het ook prima! Een vermakelijke film om tussendoor even mee te pakken.
filmkul
Kolderieke actiefilm. Het verhaal slaat kant nog wal maar is ook bijzaak. De uitwerking is best vermakelijk. Het begin is even doorbijten, maar als het verhaal begint te lopen, dan wordt je lekker vermaakt. Veel actie en humor en de vaart zit er flink in. De actiescenes zien er goed uit en zijn bikkelhard, dus veel bloed en rondvliegende ledematen. Dat alles met een dikke knipoog. Het acteerwerk is verder in orde met veel maffe figuren. Leuk vermaak. 3.0/3.5
davey400
Ik vond het een erg toffe film en ontzettend over the top. En lijkt ie ook bedoeld.
The hoofdrolspeler ziet er uit alsof ie zo uit een Johnny Bravo cartoon is gestapt.
Het is jammer dat we Groundhog Day al kennen, anders was het concept super origineel geweest.
Neemt niet weg dat dit een erg leuke geweldadige variant hierop is.
Het einde vond ik erg bevredigend.
Ik denk dat er veel referenties naar andere films in zitten, en wil hem zeker nog een keer zien.
Een hele dikke 3,5. Een 4 zou ik niet terecht vinden, maar die 3,5 is ruim verdiend.
john mcclane 2
beter goed gejat als slecht bedacht . na een horror versie van groundhog nu een vette R-rated actie versie .
En die stelt absoluut niet teleur .
Heerlijk over de top , En wat cynisch en sarcastisch hoofdpersonage . Echt een actie held .
Verhaal uitwerking stelde ook niet teleur .
Maar dat einde ,,,
dat kun je gewoon niet maken , het was alsof ze halverwege besloten het budget is op !!!
Toch een van de leukste actie films zo op de rand van het einde van dit K-jaar .
jan
Het begin is even doorbijten, maar daarna is het een vermakelijke film.
knusse stoel
"Boss Level" is dus vanaf 15 april a.s. in de bioscopen van Nederland te zien. De film heb ik gezien
en was het de moeite waard?
Nick Savrinn kende ik nog uit de serie "Prison Break" waarin hij een advocaat speelt die samenwerkt met Veronica in een project " Project Justice" en geloof heeft in Burrows die de doodstraf zal krijgen.
"Boss Level" heeft een iets vreemde opbouw maar na verloop van tijd gaat de film aardig lopen en kan de kijker die van een actiefilm houdt zich prima vermaken. Het verhaal is simpel.
We hebben het vaker gezien maar is dat nu zo erg? Men komt wel steeds met een andere insteek om de hoek en het vermaakt de kijker, daar gaat het uiteindelijk om.
Actie en pseudowetenschap, een heerlijke combinatie, een 7.
Harleen Quinzel
Het is een amusant niemendalletje dat vooral erg hard steunt op het charisma van Grillo. Van Gibson, Watts en Yeoh moet je niet veel verwachten, want die hebben bitter weinig screentime...maar Grillo kan gelukkig een film als dit dragen. Er zit vaart in, het heeft af en toe fun...alleen wordt het ietwat omlaag getrokken door een gemakzuchtig script. Vermakelijke bullshit.
Collins
De film trapt af met een geweldige adrenalinestoot die een kwartier duurt. Keiharde actie, die met de voice-over van hoofdrolspeler Frank Grillo heel droogkomisch en koel wordt becommentarieerd. Hartstikke leuk.
Niet de hele film is zo dynamisch. Na het actierijke begin neemt de film flink gas terug en richt zich op het verhaal.
Dat verhaal boeit minder. Steeds als de film afziet van actie en zich bezig houdt met de handeling, raakt de film in een soort impasse. Het verhaal handelt over hoofdpersonage Grillo die zich in een timeloop bevindt. Een weinig enerverende vertelling die tamelijk clichématig verloopt. Het gebeuren dat de heerlijke actiescènes verbindt, doet er eigenlijk niet erg toe. De reden waarom held Grillo elke dag opnieuw beleeft, is niet interessant. De actie die daar het gevolg van is, is dat wel.
De personages zijn eveneens weinig interessant. Stereotiep vormgegeven. Kleurloos. Nietszeggend. Dat beeld verandert in de actiescènes. Als de actie weer een aanvang neemt, verschieten de personages van kleur en komen tot leven. Niet dat ze dan opeens psychologisch meer inhoud bezitten, maar wel dat ze opeens een vurigheid ontwikkelen die hun bleke aanwezigheid in de rustige scènes snel doet vergeten.
Zo heeft de film een dubbele beleving. Lekker in de actie. Levenloos in de handeling. Gelukkig is er veel actie. Frank Grillo is een prima actieheld. Mel Gibson heeft in zijn schurkenrol niet veel te doen. En Naomi Watts is als altijd leuk om te zien, maar heeft een nietszeggende rol.
Boss Level is een prima actiefilm. Het budget van 45 miljoen dollar is wel besteed. Het armzalige verhaal dat de actiescènes verbindt, neem je dan maar voor lief.
man with a pan
Groundhog day op steroïden, leuk als je paar blikjes bier op heb en verstand op nul zet.
Alathir
Ja, dit hebben we eerder gezien maar het is wel amusant gedaan. Vlotte film met veel actie. Nou ja vlot het is te zien hoe je het bekijkt. X aantal keer dezelfde dag beleven gaat niet bepaald vlot vooruit. Frank Grillo is wat mij betreft toch eerder een nieuwere naam in het actiegenre aan het worden ondanks dat hij toch al 55 jaar is. Hij is wel stevig gepimpt door steroïden als je zijn lijf bekijkt. Naomi Watts en Mel Gibson hebben een heel kleine rol, maar zullen ongetwijfeld meer volk naar deze film lokken dan dat de film anders zou krijgen. Ik heb hem vooral door Mel Gibson gekeken, wat ik zowel een goede acteur als regisseur vind. Ook deze film stelt eigenlijk niet teleur, er is wat veel herhaling in het begin door de timeloop, maar na een tijdje loopt de film goed los.
Shadowed
Aardig.
Carnahan levert een vermakelijke film af met een leuk concept, en een concept waarvan ik denk dat er nog wel meerdere uit gaan komen. In ieder geval springt deze film er aardig mee om en Grillo speelt weer een echt goede rol in plaats van al die B-meuk. Hij lijkt er ook zichtbaar plezier in te hebben.
Het eerste kwartier van deze film is het leukst. In hoog tempo wordt er veel actie doorheen gegooid en trekt je als kijker meteen de film in. Dat het er allemaal qua animatie wat matig uitziet is dan ook vergeven, want het trapt lekker door en de flow zit er goed in. Na die 15 minuten besluit Carnahan echter dat zijn film niet te simpel moet zijn en begint dramatischere paden te bewandelen.
Als het werkt, dan mag het, maar in deze film werkt het nadelig. Telkens als de film meer rustigere scenes kent knalt het tempo er volledig uit. Hierdoor raakt de film al snel uit balans, en bovendien zijn de dialogen op meer serieus niveau werkelijk oersaai. Net als Watts trouwens, en ook Gibson weet maar beperkt indruk te maken. Bij Gibson is echter het voornaamste probleem dat hij te weinig ruimte krijgt.
Gelukkig weet de humor dit een beetje te compenseren. Het loopt lekker door, en Carnahan durft ook weleens foute humor te gebruiken wat bewijst dat deze film best een aantal keer uit z'n comfortzone durft te stappen. Het punt is alleen dat je vooral op de actie zit te wachten, en daar wacht Carnahan na een tijdje te lang mee, waardoor je met een ietwat onbevredigend gevoel achterblijft in je maag.
Richting het einde sluipt de actie weer terug, maar dat neemt niet weg dat het middenstuk van deze film volgepropt zit met vervelende dramaelementen die het tempo er uithalen, en waar ook werkelijk niemand op wacht. Onbegrijpelijke keuze om je scenes die op dialoog leunen zo traag en rustig op te zetten en je actiescenes weer heel druk.
Dankzij wat degelijke editing, een lekker begin en een prima einde weet deze film aardig weg te kijken. De dramatische scenes tussendoor zitten een echt leuke film in de weg, want het weet niet echt lekker in de film te passen en zorgen er ook voor dat Boss Level langer is dan nodig. Vermakelijk gebeuren, maar met meer focus op de fun was dit ongetwijfeld leuker geweest. Ik hoopte eigenlijk ook meer op een "videogamegevoel", want dat doen de poster en de eerste scene van de film wel beloven.
Aardige film over een man die dezelde dag iedere keer opnieuw beleefd, waarbij een aantal huurmoordenaars achter hem aanzitten. Niet bepaald een nieuw uitgangspunt, maar ditmaal verpakt als actiefilm. De actie wordt lekker en vermakelijk gebracht.De film begint ook goed, maar op sommige momenten zakt het wel wat in en de voice-over wordt wel erg veel gebruikt hier.
Jynxter
Origineel is het uitgangspunt allang niet meer, net als trouwens het merendeel van de rest van de film. Maar het vlotte Boss Level levert genoeg humor en actie om voortdurend te boeien en te vermaken. En meer hoeft een dergelijke, luchtige actiefilm natuurlijk ook niet te doen.
AniSter
Af en toe net iets te soft; het gepreek tussendoor hadden ze voor mij weg mogen laten. Verder..... een prima actiefilm met enkele mooie stunts en special effects. De humor maakt de film aantrekkelijker aangezien de steeds herhalende scenes het geheel net iets te langdradig maken. De film had ook niet langer moeten duren. Prima vertolking van de diverse rollen en af en toe een goede song doet het ook niet slecht. Ja, best wel geamuseerd met deze film.
grandpa
"I am Roy. And Roy has done this"
grandma vond het gewoon een vette film om te kijken, actie, humor .... ons ding
Q Jones
Goede actie film die aanvoelt als een game met een prima Grillo. Vind hem wel echt een toffe acteur geworden de laatste jaren ik hoop dat hij nog wat meer doorbreekt.
Sergio Leone
Amusant.
Joe Carnahan weet wel hoe een vermakelijke actiefilm te maken. Met Boss Level maakt hij vanaf de eerste seconde duidelijk wat voor film de kijker mag verwachten: een vlotte en bloederige actiekomedie. Frank Grillo - m.i. verre van de beste acteur die er rond loopt - doet het alleszins meer dan degelijk en kan de hele speelduur lang een amusante protagonist zijn.
Het plot zelf is weinig bijzonder en ook de game-vibe is weinig opzienbarend. De komische knipogen zijn vaak gemakkelijk scoren, maar scoren wel. Simpel en hersenloos actievermaak; meer kan ik er niet van maken, maar ik heb er alleszins best van genoten.
3,5
The Brain
In coronatijd is het aanbod van leuke films zeer beperkt, dan is "Boss Level" zeker een aangename verassing.
Na "Groundhog Day" is het thema van elke dag sterven en dezelfde dag opnieuw beleven meerdere keren uitgemolken. In "The Edge of Tomorrow" komt Tom Cruise net als in een computerspel steeds terug met meer kennis en vaardigheden. Iets vergelijkbaars overkomt Frank Grillo in deze film. Het begin van de film oogt weinig origineel met de vele herhalingen van telkens het zelfde, gelukkig blijft het plot hier niet in hangen.
De "Boss", een niet zo grote rol, wordt gespeelt door Mel Gibson die met zijn oude kop een behoorlijke schurk neerzet. Hij laat een stel idiote moordenaars aanrukken om de hoofdpersoon om zeep te helpen. De wijze waarop zorgt voor veel hilarische momenten en de actie is absoluut top. Door handig gebruik te maken van zijlijntjes, zoals de gesprekken met zijn zoontje, krijgt het karakter van Frank Grillo en ook het plot net wat meer diepgang.
Hoewel het thema niet origineel is, is de uitwerking dat zeker wel. Een film die binnen het genre toch wel boven het maaiveld uitsteekt!
schram101
Fijne verassing dit zeg. De ubercoole Frank Grillo (hallo casting Expendables 4?!?) steelt uiteraard de show. Het herhalingsideeplotje zien we opvallend vaak de laatste jaren. Toch blijft het leuk, al zit de originaliteit hem hier vooral in de humor en grofheid van de film. Regelmatig snoeihard, lekker gore en een fijne editing.
Het slot is daarentegen toch een beetje een anticlimax. Het had fijn geweest als we Gibson hier nog even verder hadden mogen zien schuren. Zonde, kost toch een half punt.
Hoe bizar is trouwens het dat Watts al 52(!) is?
Kondoro
“I am Guan Yin, and Guan Yin has done this.”
Een aangename verassing wat ik zelf niet had verwacht. Ik heb zelf nog maar zelden films gezien over terug gaan in de tijd en dan maakt het zo’n zit eigenlijk altijd al wel wat leuker in mijn ogen. Totaal onverwachts ook deze film opgezet overigens, tijdens het bekijken van de ‘Netflix’ homescreen zag ik deze in ‘Trending’ staan en heb eigenlijk niet lang daarna getwijfeld en hem aangezet. Het was eigenlijk voornamelijk de sterrencast die zich heeft gevoegd aan deze film wat mij over de streep haalde maar ook het verhaal sloeg wel aan, het leek me in ieder geval een best leuk concept voor iets wat ik nog niet goed ken.
Met ‘Mel Gibson’ als de slechterik in de film weet hij best een leuke rol neer te zetten, voornamelijk ook wel door zijn oude grijze kop waardoor het nog wat beter over weet te komen en ik vond het een leuke rol van hem. Ook ‘Frank Grillo’ deed het best leuk, een actieacteur die eigenlijk nu pas een beetje begint door te breken, niet wetende dat hij al zesenvijftig jaar oud is wat ik niet had afgelezen. Ook ‘Watts’ deed het aardig in deze film, en wat een lichaam voor haar leeftijd heeft die dame nog. Voor de rest was de cast leuk maar niks bijzonders meer.
De film begon in mijn ogen erg sterk en leuk, met een nog onduidelijk verhaal knallen we er door heen en word het verhaal best luchtig (door middel van een voice over) aan ons verteld, wat het makkelijker maakt om te volgen. Het is niet zo heel moeilijk, we volgen namelijk ‘Roy’ die iedere dag het zelfde beleeft en ons daarmee op reis neemt. We leren zo verschillende tegenstanders kennen maar, waarom precies alles gebeurd is nog onduidelijk. De actie scenes zijn leuk, en dat is ook een pluspunt aan de film. Eenmaal door het leven heen merkt hij dat er steeds meer puzzelstukjes in één vallen en wat er aan de hand is. Zijn ex-vrouw werkte aan een geheime machine die het leven kan loopen en zo terug te gaan en de tijd her te beleven, genaamd ‘Osiris’. Echter wordt het doel van het apparaat op een slechte manier bedacht en moet ‘Roy’ uitzoeken waarom hij in een loop zit en zo een wegbanen om de wereld te redden van zijn ondergang, tijdens deze tocht heeft hij verschillende obstakels die langzamerhand elke poging makkelijker op te lossen zijn.
Toch kent de film echter wel een paar minderheden, het constante herhalen is in het begin leuk maar wordt op een gegeven moment wel wat irritant en saai. De film kakt in het midden volledig in en herpakt zich moeilijk, een lange dialoog met veel informatie is dan wel nodig om de film te begrijpen maar wat irritant geplaatst door ‘Joe Carnahan’. Met zijn twee uur vond ik dat de film na een tijdje wat langdradig begon te worden, zeker op het einde die ook vrij makkelijk en abrupt eindigde, wellicht een knipoog naar een tweede deel?
Vooralsnog heb ik me aardig vermaakt tijdens het kijken van de film, er zitten genoeg komische stukken in en veel scenes moet je zien met een knipoog en vooral niet al te serieus nemen, het is een echte popcorn kraker die sowieso voor de één beter valt, dit moet je echt liggen en ik heb me erg vermaakt, al kende de film hier en daar toch wat schoonheidsfoutjes (zoals eerder genoemd).
Noodless
Och, zeker wel vermaakt met dit nonsens verhaaltje over de zoveelste tijdslus, een thema dat me wel vaak aanspreekt. Totaal niet serieus opgevat, redelijk warrig verhaal waarbij vooral het eerste deel best grappig is. De actiescènes zien er vaak ook goed uit. Het slot komt wel wat onbevredigend over. 6/10
blurp194
Best leuk.
Niet dat het idee nou zo vernieuwend is - en overduidelijk ook volslagen onzinnig. Maar het wordt wel netjes uitgewerkt, en de manier waarop is nogal herkenbaar uit hoe dat in spellen werkt waardoor het makkelijk is om de disbelief te suspenden. En ja, de actie is lekker vlot en met voldoende humor, en tussendoor wordt in mooie hapklare brokjes het verhaal een beetje verteld, en de achtergrond met brede stroken ingekleurd. Als enige kritiek daarop eigenlijk dat dat in het begin wat sloompjes gaat.
Grillo en Watts doen het 'best leuk voor hun leeftijd', en dat geldt vanzelf voor Gibson ook wel - eigenlijk een film voor bejaarden, nou ik er even bij nadenk. Maar je ziet het er niet echt aan af.
Jammer wel van het wat al te makkelijke en slappe einde. Of het dan de bedoeling is inderdaad dat er een tweede deel gaat komen? ik ben er nog niet uit of dat nou zo'n goed idee is. Soms moet je tevreden zijn met wat je hebt.
Filmkriebel
Bof. De humor en de knipoog naar de videogame cultuur vond ik nog het leukst aan Boss Level maar het "stuck in a loop" concept is al lang niet origineel meer (onlangs nog met succes toegepast in Palm Springs) en al zeker niet op de herhalende manier zoals hier getoond wordt. In Edge of Tomorrow was dat allemaal veel beter aangepakt. Het voortdurend rebooten van deze Roy begint na een tijd erg tegen te vallen en het einde vond ik ook maar niks. Zo'n denderend en leuk werkje is dit nu ook weer niet. Leuk is wel om Naomi Watts nog 's te zien.. voor een 50 something is dit echt nog een prachtige vrouw bij wie alles nog goed strak zit
Captain Pervert
"You've been killing me with Adolf Hitler's gun this whole time? What the hell is wrong with you?"
Frank Grillo, waar was je al die tijd? Een kop die je allicht bekend voorkomt, maar die nooit een leading man is geweest. Een blik op zijn acting credits leert dat ik hem onbewust al vaak gezien heb, met name in de serie Prison Break en een terugkerende rol in de Avengers franchise, al kan ik me hem totaal niet meer herinneren.
Deels komt dat doordat Grillo zich pas vrij laat zo'n ruige Gerard-Butler-na-een-avondje-drank-en-drugs look heeft aangemeten. In Prison Break was hij bijvoorbeeld nog keurig gladgeschoren. De Grillo van 2021 ziet eruit zoals je verwacht dat iemand eruit ziet die Grillo heet. Alleen de naam al.
Voor deze rol heeft Grillo zich goed opgepompt. Geen grammetje vet en aderen die op springen staan. Zijn lichaam verraadt wel dat het tot het uiterste is gepusht. Niet zo raar, want Frank Grillo mag volgend jaar 57 (!) kaarsjes uitblazen.
Veel tijd om de gespierde actieheld uit te hangen heeft hij dus niet meer, het is dus maar goed dat hij met BOSS LEVEL meteen zijn magnum opus aflevert!
Want deze film is alles wat ik had gehoopt, en meer. Natuurlijk alle bekende fun van timeloop-films: Groundhog Day, Edge of Tomorrow, de miniserie Day Break of het recente Spring Break: het is altijd een kapstok voor goede grappen en maffe situaties.
Boss Level combineert dit vanaf de opening credits met jaren tachtig 8-bit nostalgie en is één van de weinige, zo niet de enige, film die een uitleg poogt te geven over de oorzaak van de timeloop. Absurde sciencefiction natuurlijk, maar hey, boeiend. Het plezier straalt er vanaf de eerste minuut vanaf en dat gaat onophoudelijk door tot de aftiteling. Mel Gibson speelt een megalomane boef die enigszins doet denken aan zijn rol in Machete Kills, maar dan ingetogener en veel beter.
De scènes met zijn zoon geven het personage Roy Pulver de nodige diepgang en zijn alleen al mooi omdat zijn zoon wordt gespeeld door zijn echte zoon, Rio Grillo. Ook zorgen deze scènes voor de nodige balans in de voortrazende film en raken ze precies de juiste toon zonder overdreven sentimenteel te worden.
Kritiekpunten? Ach. Sommige explosies waren nep, de helikopter was duidelijk gefabriceerd met de computer en bloedspetters leken niet van een vloeistof te zijn gemaakt; het was meer een soort rood poeder dat bij de vele badguys uit hun jasjes spatte. Maar dat kan ook een stilistische keuze zijn. En het einde, nou ja. Ik kan er mee leven.
Dikke fun, pretentieloos vermaak van de bovenste plank. Een film die ik volgende week zo weer zou kunnen kijken.
4,5 sterren
Freespirit2
Heb me best vermaakt met deze film. Ik vind het dan ook geen straf om naar Frank Grillo te 'moeten' kijken
Het eind vind ik een beetje een anticlimax
hier hou ik dus echt niet van.
david bohm
Een time loop film die het vooral van de actie moet hebben, het is prima kijkbaar. Op een gegeven moment begint het wat te slepen maar er zitten ook zeker leuke dingen in zoals het zwaardvechten. Ik had nog nooit van de heer Grillo gehoord, hij doet het aardig. Rest van de cast is ook leuk bezig.
filmfan0511
Er wordt in Boss Level absoluut niets nieuws of origineels met het time loop concept gedaan, maar al snel heb je door dat regisseur Joe Carnahan dat helemaal niet eens probeert of wilt. Het draait hier gewoon om luchtige fun en actie, wat de film best wat verfrissende pluspunten oplevert. Frank Grillo is verrassend leuk als de hoofdfiguur, en zijn droge humor en attitude werkt in het voordeel van de film. De andere personages/acteurs komen overigens amper voor; Mel Gibson mag een paar minuutjes wat komen schmieren en Naomi Watts duikt even op, maar het is vooral Grillo zijn film. Dus gelukkig maar dat hij het geheel weet te dragen. De actie is jammer genoeg wat braafjes, maar vermakelijk is het wel. Tegen het einde aan wordt er teveel aandacht gegeven aan wat meer dramatische/emotionele momentjes, en dat werkt dan weer helemaal niét. Dat soort film is het gewoon niet. Voor het grootste deel echter gewoon heel vermakelijk, dus een 3* verdient het wel.

De trailer van de nieuwe sciencefictionfilm 'Boss Level' met Mel Gibson

Retfærdighedens Ryttere