Genre: Horror / Mystery
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 18 april 2019
Bekijk via HBO Max
Plot The Curse of La Llorona
"She Wants Your Children."
Een sociaal werkster poogt in 1973 in Los Angeles haar twee kinderen op te voeden. Na verloop van tijd bemerkt ze verontrustende overeenkomsten tussen een zaak waaraan ze werkt en bovennatuurlijke verschijnselen die haar familie teisteren. Ze begint een onderzoek naar het verhaal van een Mexicaanse folklorefiguur die bekendstaat als 'La Llorona'. Deze zou ooit haar kinderen hebben verloren en brengt nu, waar ze ook gaat, ongeluk met zich mee.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op HBO Max
Father Perez
Carlos
Tomas
voskat
On-ge-loof-lijk slecht. Letterlijk geen enkel boeiend moment. Iedere suffe jump-scare slaat volledig dood.
En tussendoor valt dusdanig weinig te beleven dat het misschien ook maar goed is dat de hele film een aaneenschakeling is van "ik hoor een vreemd geluid, dat gaan wij even in ons eentje onderzoeken" scènes.
Bovendien overduidelijk geschreven door blanken die er helemaal niks van snappen. Begin dan ook niet aan een horror over een stuk Mexicaanse folklore...
Dat James Wan hier überhaupt nog zijn naam aan wil verbinden. Na het net zo beroerde The Nun de volgende nagel in de kist van het Wan-imperium. Om te janken.
Rkanhai
Ik ben net naar de film geweest. Ik kan zeggen, als iemand die van horror film houdt, ik deze wel erg goed vindt. Goede opbouw van de film ook.
konijnenkop
Nou jij bent nogal laagdunkend over deze film is hij zo erg dan ja?
RudeDog
Leuke horror film die goed weg kijkt,toch een paar keer flink geschrokken.
Daan258
Gister in Pathé gezien.
Tja, het was allemaal mwah, mwah.
Ik ben het eigenlijk helemaal eens met Ajax&Litmanen1.
De film is niet ontzettend slecht maar inderdaad heel erg cliché en simpeltjes. Het verhaal is flinterdun en het lijkt dat ze geprobeerd hebben om de film alleen maar 90 min lang vol te proppen met jumpscares. Wat dan ook niet eens gewerkt heeft. Elke jumpscare kan je op de seconde aftellen.(op een paar na die wel leuk waren gedaan) Het heeft ook totaal geen opbouw wat heel zonde is. Het gaat gelijk in één keer los met alleen maar jumpscares. Jammer dit, mede hier door weet de film ook niet echt een lekkere sfeer neer te zetten en spannend kan je het ook niet echt noemen. Waarom ze ook het verhaal niet wat interessanter hebben gemaakt snap ik ook niet. Het is zo vreselijk simpel gedaan en had ik veel meer achtergrond willen zien van La Llorona.
Wat ik wel weer leuk vond is om Linda Cardellini te zien spelen die ik vooral ken van Freaks & Geeks.
Het is geen goede film maar ik heb ze zeker slechter gezien.
5,5/10
Shadowed
Standaard, maar effectief.
Vond het een aardig filmpje in het Wan-universum. Doet ook eigenlijk wat het hoort te doen, en dat doet hij prima, namelijk griezelen. Zo zit dit filmpje iets te vol met schrikmomenten (elke 5 minuten passeert er wel minstens 1 de revue).
Maar de schrikmomenten werken wel goed soms. Vooral omdat Chaves ze goed op het scherm neerzet. Indrukwekkende tracking shots door het huis en vakkundig opgebouwde scares, die soms net niet eng genoeg zijn maar wel effectief zijn.
Geen bombastische muziek of irritante humor die de spanning wegneemt, voor een groot deel is deze film als toon best serieus en weet daarmee best eng te zijn soms. Al haalt hij het niet bij de 2 Conjuring films of Creation, maar zit er wat tussenin.
La Llorona zelf is ook best gaaf, en is soms wel degelijk een dreigende gedaante. De schreeuw waarmee alle kaarsen uitgaan is erg angstaanjagend. Vond haar ook een leuker figuur dan Valak, en de opening met La Llorona zet dan ook gelijk de toon op een heftige manier.
Acteerwerk is keurig, Cardellini weet de film goed te dragen met haar wat beperkte horror-rol. Ook de kinderen doen het leuk en Cruz is ook best leuk. Dit allemaal helpt de film wat omhoog, met ook een onherkenbare Ramirez als demon.
Wat wel jammer is, is dat onder al die ton schrikmomenten weinig overblijft aan verhaal en de film zich alleen voor de schrikmomenten wil geven. Daarbij is het net alsof je alleen maar naar constant harde geluiden zit te kijken. Er had meer aandacht naar het verhaal zelf moeten gaan.
Hier en daar verliest de film ook wat spanning en lijkt dan moeite te hebben om het weer terug te laten keren. Meestal lukt dat ook na een tijdje, maar pas bij de volgende jumpscare. De scares zelf begonnen na enige tijd ook wel wat op elkaar te lijken helaas.
Maar ik vond het uiteindelijk best meevallen. Ik had een vervelende zaal, maar ik voelde me toch ergens best veilig tussen het gelach en geschreeuw van het bange publiek. Leuke avond gehad.
Kwikfit317
Deze film is echt de beste wat ik na lange tijd weer gezien hebt. Ik raad mensen aan om deze film zeker te zien! Ik snap niet dat mensen deze film niet goed vinden, geen horor kenners.
Voor mij verdien deze film een dikke ? ???
LOTR-lover
Deze film bewijst dat een shitload aan jump scares nog geen geslaagde horrorfilm maakt. Ook bewijst deze film dat men, ondanks het feit dat de volumeknop bij elk schrikmoment volop open werd gedraaid, het publiek niet zo makkelijk voor zich wint. De zaal was meer aan het fluisteren en lachen om de totaal voorspelbare, cliché dingen in deze film dan dat men op het puntje van de stoel zat.
Een horrorfilm hoeft echt niet origineel te zijn, ik snap ook dat dat lastig is tegenwoordig nu er al zoveel gemaakt is. Maar echt letterlijk álle cliches uit de kast trekken, met daarbij een belabberde cast (met name die kids) en goedkope jumpscares die je van een kilometer afstand ziet aankomen... nee, dat maakt van The Curse of La Llorona geen film om aan te raden. Sterker nog: vind 't één van de zwakste films die ik in tijden heb gezien.
2/10 (IMDB)
Karst
Wel vermakelijk, niet meer, niet minder. Inderdaad worden alle clichés uit de kast gehaald. Vond de jump scares eigenlijk nog wel meevallen, mogelijk door de commentaren hier.
Walter S.
Geen superfilm maar dat had ik ook niet verwacht, maar ik vond hem ook niet zo slecht als ie hier neergezet wordt. Gewoon een onderhoudende horrorfilm, niks mis mee.
schenkowiets
Heerlijke spannende echte horror film !
Van begin tot eind gebeurd er van alles , ipv langdradig wachten tot er eindelijk iets gebeurd.
Kan ook niet begrijpen dat veel mensen deze niets aan vinden en ''US'' een hoog cijfer geven .
Zo zie je maar weer hoe smaken verschillen.
Doom4
Beter dan verwacht!
Wel een film die duidelijk uit de conjuring reeks komt, voor mij geen echte horror net als de rest. De film deed mij heel erg denken aan The Nun door de personage zelf. De curse of La Llorona is echter veel beter vond ik, veel spannender en La Llorona is en doet veel enger qua bewegingen en geluiden. Had ik deze nou maar wel in de bios gekeken dan was hij waarschijnlijk nog beter geweest.
Hollywood007
Fatsoenlijke kindacteurs en goed camerawerk. Maar helaas geen goed verhaal. Alles al eerder gezien en veel beter. Veel geschreeuw en jumpscares die niet eens werken. Helemaal niet eng. Maar wel iets hilarisch ... tadaa
joolstein
Het verhaal van La Llorona, de Huilende Vrouw, is gebaseerd op een oude Mexicaanse folklore over de geest van een vrouw die het voorzien heeft op kinderen. Er zijn dan ook legio horrorfilms die over haar gaan. Een verhaal dat dus niet echt iets van doen heeft met het Conjuring-Universum. Toch wordt er, vermoedelijk vanuit commercieel oogpunt duidelijk naar verwezen. Een slimme zet want het verhaal heeft niet erg veel om het lijf. Het speelt zich af in de jaren '70 maar is op de kleding en de inrichting van het huis na, niet heel typerend neergezet. De legende is er nog steeds één met een Mexicaanse achtergrond maar verder speelt het zich gewoon af in Amerika. Het betekent vooral dat het is volgepropt met voorspelbare 'jumpscares', en horrorclichés. Er zijn maar weinig geslaagde huiveringwekkend scenes. De film is daarom absoluut niet de engste en al zeker niet de beste horror. Nog wel vermakelijk.
lang pee
Wel willen, maar duidelijk niet kunnen. De nodige cliche,s bovengehaald maar deze film is echt oervervelend en uitermate zwak. Als je op de meeste filmsites kijkt vind men het maar een zwak filmpje, ben ik het volledig mee eens. Zag Linda Cardellini graag bezig in de fantastische reeks Bloodline, maar hier brengt ze niks bij. Geef mij dan maar films als Ringu !!! Echt aftellen naar het einde van dit onding, kan ik ook nog maken, ga liever eens een leuke wandeling maken, gezonder en veel aangenamer!
THP
Dachten ze dat continu een jump scare met La Llorona de film eng zou maken?
Na The Nun zouden ze toch beter moeten weten.
Leek wel of de film het daarvan moest hebben. Nergens eng of boeiend of ook maar enige sfeer.
AniSter
Prima vermaakt. Alleen heeft Patricia Velasquez betere tijden gekend (bijv. in The Mummy)....
mcdaktari
Als je de trailer gezien hebt weet je al wat voor zooi je weer voorgeschoteld krijgt. Tieners zullen hier wel van kunnen genieten, maar ik kon het niet opbrengen om de hele film te kijken. Zo voorspelbaar. Ik vraag me wel eens af wat de makers er eigenlijk van verwachten, zouden ze gedacht hebben dat ze een topper gemaakt hadden? Ik kan het me niet voorstellen.
Grindhouse62
- 2065 berichten
knoflikari
Goed uitgewerkte horror over een stukje Mexicaanse folklore. La Llorena is een Mexicaanse geestgedaante die het voorzien heeft op kinderen, nadat ze in 1673 haar eigen kinderen verdronk.
In de jaren zeventig in Los Angeles wordt een medewerkster van het sociaal werk geconfronteerd met een moeder die haar kinderen in huis heeft opgesloten. Kort nadat ze de kinderen bevrijd heeft, worden ze dood gevonden...
De medewerkster heeft geen idee dat ze hiermee het kwaad heeft aangeroepen... Een kwaad dat haar eigen huis binnendringt en het op haar beide kinderen heeft voorzien.
Ook al zijn de schrikmomenten in deze film precies wat je er van kan verwachten, blijft het toch lekker schrikken geblazen. Vooral de badkuipscene is erg sterk.
filmkul
Redelijk doorsnee horror werkje. Het verhaal is niet bijzonder. De uitwerking eigenlijk ook niet. De film bewandelt de vertrouwde paden, met een duistere setting, jumpscares en uiteraard een grand finale met priester en al. Slecht? Dat niet. Maar niet vernieuwend. Het einde had wel iets beter gekund. Verder geen verrassingen of onvoorspelbare schrikmomenten. Het acteerwerk is verder ok. Aardig tussendoortje. 3.0
UmbraVitae
Je moet al van goede huize zijn om qua score in de buurt te komen van films als The Conjuring, Insidious, Annabelle,...laat staan overtreffen. Dus probeerde ik deze te kijken los vd The Conjuring (verwachtingen zijn dan immens hoog) en dat lukte nog redelijk omdat de links niet mega zichtbaar was. Ik kon deze zeker smaken en krijg van dergelijke films echt geen genoeg, ook al zijn ze niet wow, zoals deze. Gewoon lekker filmpje voor snachts en dat uiteindelijk toch lekker wegkijkt. Niets mega creepy, het is allemaal wat braafjes en eerder richting middelmaat dan hoogvlieger, maar hou gewoon al vh genre an sich, daarom de 6/10.
Kondoro
Wat een ongelooflijk saaie prent was dit zeg. Een tergend lange zit waar geen einde aan leek te komen, een saai verhaal die je gewoon al van mijlen ver aanzag komen en een concept die we langzamerhand al wel kennen. Acteerwerk zag er niet uit en de spirit van Llorna was helaas ook niet bepaald origineel te noemen, leek inderdaad wel verdomd veel op The Nun.
Gemiste poging, heb me stierlijk zitten vervelen had helaas wel wat beter kunnen doen met mijn vakantietijd in plaats van deze film, ben ik blij dat ik niet naar de bioscoop ben geweest voor deze. Irritante kinderen, schreeuwende moeders wat nergens meer over ging en vooral: spanningsloos. Helaas, maar erg slecht. Misschien nog een klein half sterretje voor Linda Cardellini maar daar is alles wel mee gezegd.
john mcclane 2
Niet te doen zou ik bijna Willen zeggen , maar daar voor is het te redelijk in beeld gebracht .met name de typisch jaren 70 beelden /settings ,,,,
maar ook het acteer werk van cardellini is best oké .
Maar als je eenmaal de beweeg redenen weet van la liorna ( die echt nergens op slaan ) is het inmiddels ook met de spanning gedaan .
Bijna geen ene jumpscare werkt . En vooral als je het gaat vergelijken met andere ( lees conjuring ) horrors is dit beneden de maat .
Met wat routine plots , die weinig beklijvend zijn .
Kun je gerust links laten liggen ,mits je een beetje ervaren bent met het genre .
Net aan 2 *,,, en dan ben ik mild .
Slappe spin-off.
The Conjuring was best een aardige griezelfilm. Omdat de film veel geld opbracht kwam er een vervolg én een spin-off: Annabelle. Een slappe horrorfilm die inmiddels al weer twee vervolgen kreeg. Omdat men nooit genoeg geld heeft besloot men in Hollywood er nog een spin-off bij te verzinnen. Het werd het zeer matige The Nun, een film om snel te vergeten. En zo belanden we bij The Curse of La Llorona, wederom een spin-off met bovennatuurlijke verschijningen.
Linda Cardellini is een beeldschone en interessante actrice, maar ook zij voegt weinig toe aan dit debacle. Want waar je zou hopen dat de drijvende krachten achter 'The Conjuring-universe' hun lesje hebben geleerd na The Nun, heeft men waarschijnlijk alleen gekeken naar het geld dat die film heeft opgebracht. En dat was heel erg veel, ondanks de creatieve armoede. Alle films tezamen zorgen zelfs voor een van de meest succesvolle horrorfranchises ooit, commercieel gezien.
De ware fans moeten hun hoop maar houden op deel 3, maar ook die verschijnt van de hand van deze regisseur. The Curse of La Llorona kan men rustig overslaan, er valt niets te zien wat we niet al eerder hebben gezien en in alle gevallen waarschijnlijk beter. Het acteerwerk is niet zo heel best, maar het zijn vooral de schrikmomenten die totaal niet werken. Eigenlijk schiet de film in alle opzichten tekort en is misschien zelfs voor iemand die nog nooit een horrorfilm heeft gezien een tegenvaller.
Met dank aan Warner voor het recensie-exemplaar.
macrobody
Slap aftreksel van de exorcist was het eerste wat bij me opkwam halverwege de film. Maar toch was het niet heel slecht. Er zaten schrik momenten in en je gaat toch met een ander gevoel naar de wc midden in de nacht.
WLWolfs
Dit is best wel een goede film.
Recensies van horrorfilms vind ik over het algemeen erg streng en kritisch. The curs of La LIorona is een vermakelijke film die als je van horror houd een toffe film is.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Breakthrough
Biografie / Drama, 2019

Avengement
Actie / Misdaad, 2019
the conjuring universelanetli gözyaslarıla llorona