• 9.377.311 stemmen

Met onder meer: Virginie Efira, Daphné Patakia en Charlotte Rampling

Gesproken taal: Frans, Latijn en Duits

Releasedatum: 14 oktober 2021

Plot Benedetta

Italië, eind zeventiende eeuw. De pest, ofwel de Zwarte Dood, heeft voor veel dood en verderf gezorgd. Een vrouw, Benedetta Carlini genaamd, besluit om als novice in te treden in een klooster in het dorpje Pescia, Toscane. In staat tot het verrichten van wonderen op jonge leeftijd heeft haar aanwezigheid een grote en blijvende impact op de rest van de gemeenschap.

Sœur Benedetta Carlini

Midea Carlini, la mère de Benedetta

Giuliano Carlini, le père de Benedetta

Soeur Jacopa

Earth

Letterlijke tekst van Soeteman: "Nee! NIET mijn scenario.Ik heb mij van het geheel gedistantieerd". Over het artikel in het AD zegt hij: het rammelt.

Kortom, slecht artikel van het AD. Hij kan toch ook geen afstand nemen van een film die hij niet heeft gezien en waarvan hij het script NIET heeft geschreven.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

De film komt pas in 2020 uit vanwege heupoperatie Verhoeven, volgens Volkskrant.

Earth

Maak er dus maar 2020 van...helaas.

avatar van dionj

dionj

Earth schreef:

Maak er dus maar 2020 van...helaas.

Helaas, maar de postproductie periode zou ook wel vrij kort zijn voor Cannes 2019 denk ik. Als Paul in juni gerevalideerd heeft, kan hij zich volledig op de postproductie richten.

dionj schreef:

Was erg krap geweest ja, maar goed, nu heeft hij alle tijd.

Earth

Ik ben benieuwd of het echt gaat lukken om op Cannes vertoond te worden.

avatar van tbouwh

tbouwh

Ik ben benieuwd of er überhaupt iets in Cannes vertoond wordt.

John Milton

Ik ben benieuwd of het me nog iets doet wanneer dat niet langer het geval zou blijken te zijn dit jaar.

Redelijk murw gebeukt met dat soort nieuws afgelopen week.

Ik kijk hier erg naar uit.

Dat het om een erg besmettelijke ziekte gaat is een toevallige link met de huidige tijd, al was de pest vele malen dodelijker.

Draait op Cannes in juli (evt. oktober):

'Benedetta' Director Paul Verhoeven Suggests That Cannes 2021 May Have A Fallback Date Of October - theplaylist.net

Daar is de trailer!

De trailer heeft me nog niet omvergeblazen. Het ziet er wel degelijk uit maar visueel lijkt het een beetje meer van hetzelfde.

Ik had ook verwacht iets over de pest te zien, maar misschien komt dat nog in een volgende trailer.

Ebenezer Scrooge

In het boek speelt de pest zich wat meer op de achtergrond af, dus dat zal in de film waarschijnlijk ook zo zijn.

Ebenezer Scrooge schreef:

Maar waar is die fraaie tepel-poster gebleven? Veel te braaf dit.

Deze poster is inderdaad wat saai, maar die 'tepel'-poster was een vroege teaser poster.

Uiteindelijk hebben 'definitieve' posters met billing block op MM de voorkeur.

Goed mogelijk dat er tegen de releasedatum nog wel een nieuwe, meer aansprekende poster verschijnt.

John Milton

Ondanks mijn affiniteit met eerstgenoemde, vind ik dit best een fraaie poster. Ik word er niet warm van, maar stilistisch is het zeker niet lelijk. Vandaag die trailer maar eens kijken als ik achter een wat groter scherm zit.

Ben benieuwd of wij deze in 2021 nog te zien krijgen trouwens?

Ebenezer Scrooge

Ik vind 'm ook zeker niet lelijk, dat zwart en wit vind ik op zich wel mooi en verwijst in symbolische zin ook mooi naar het verhaal, alleen had ik bij een film over een lesbische non toch liever een iets gewaagdere poster gezien.

John Milton schreef:

Ben benieuwd of wij deze in 2021 nog te zien krijgen trouwens?

Er zijn zeker plannen om de film uit te brengen in Nederland.

Earth schreef:

Er zijn zeker plannen om de film uit te brengen in Nederland.

daar twijfel ik bij een nieuwe (en ook wel geanticipeerde) Verhoeven niet zo aan , ging me meer om de termijn, als Cannes evt pas in oktober zou zijn? Stuk niet gelezen, maar zag iets over "Cannes fallback date October".

Dan wordt het geheid 2022 in NL, lijkt me, als Cannes idd dan pas plaats zou vinden.

avatar van starbright boy

Dat denk ik niet. Ik denk dat hij dan in november uitgaat. Ik denk dat we Elle moeten spiegelen die kwam een week of twee na Cannes uit. Bij een nieuwe Verhoeven in Cannes wil je de Cannes publiciteit meenemen in je release als het even kan.

starbright boy schreef:

De distributeur gaf vorige week aan nog geen datum te hebben. Even afwachten dus.

Update: 7 oktober.

john mcclane 2

toch veel liever verhoevens versie Jezus van Nazaret van Paul gezien .

De man die controversiële onderwerpen nooit heeft vermeden .

Maar wellicht is dit nog "heftiger "dan zijn visie op jesus .

De releasedatum is bekend: vanaf 7 oktober in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Basto

Basto

• 11954 berichten

john mcclane 2 schreef:

toch veel liever verhoevens versie Jezus van Nazaret van Paul gezien .

De man die controversiële onderwerpen nooit heeft vermeden .

Maar wellicht is dit nog "heftiger "dan zijn visie op jesus .

Volgens Verhoeven was Jesus bi-sexueel, kan me niet voorstellen je ergens meer ophef over krijgt...

Maar idd jammer.

Basto schreef:

Maar idd jammer.

Ik heb zijn zomergasten toentertijd met hem gezien , en daarin zei hij dat Maria verkracht was door een Romein en dat zo jesus is verwekt !

avatar van Basto

Basto

• 11954 berichten

john mcclane 2 schreef:

Tja, iedereen die een beetje biologie gevolgd heeft, weet dat je niet zo maar vanzelf zwanger wordt...

Basto schreef:

Eens, maar ja er zijn 2,3 miljard aanhangers die het tegendeel beweren . Maar voortkomen (als meest zuivere geest die er ooit geleefd heeft) uit zo iets negatiefs als een verkrachting is natuurlijk dubbel zo controversiël.

lesbische non is er niks bij

MUBI heeft de film al aangekocht, helaas alleen voor VK en Ierland.

kappeuter schreef:

De releasedatum is bekend: vanaf 7 oktober in de bioscoop (Independent Films)

Dit is een week later geworden: 14 oktober

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

In oktober pas mag van mij wel eerder. Benieuwd naar deze film. Het speelt zich in Italië af maar iedereen spreekt Frans ?

Ebenezer Scrooge schreef:

Maar waar is die fraaie tepel-poster gebleven? Veel te braaf dit.

De Nederlandse poster heeft wel dit ontwerp gekregen, maar we wachten nog even op de definitieve Franse poster (primair productieland). Mogelijk houden zij deze 'saaie' poster. Afwachten...

Ebenezer Scrooge

Dus misschien ook in onze abri's in oktober? Dat zou tof zijn.