• 9.371.676 stemmen

Happy New Year, Colin Burstead (2018)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ben Wheatley

Met onder meer: Neil Maskell, Joe Cole en Sam Riley

Plot Happy New Year, Colin Burstead

"Party. With family."

Colin huurt een weelderig landhuis zodat zijn vele familieleden er de nieuwjaarsfeesten kunnen doorbrengen. Zijn machtspositie in het gezin wordt evenwel bedreigd wanneer zijn broer David, met wie de band al een tijd is verwaterd, arriveert.

avatar van Basto

Basto

• 11926 berichten

Erg benieuwd naar deze nieuwe Wheatley.

avatar van Bélon

Bélon

Also Known As: Colin You Anus

Is dit wel puur drama of toch black comedy?

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Bélon schreef:

Is dit wel puur drama of toch black comedy?

Hahaha

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

De Brexit-link kwam voor mij niet helemáál duidelijk over, maar dat was misschien gewoon een kwestie van elementen die verloren gaan in de vertaling, of omdat de Brexit een redelijk grote ver-van-mijn-bed-show is. Ik was dit vooral en alleen gaan kijken vanwege Wheatley - A Field in England háátte ik, maar Sightseers vond ik interessant en Free Fire vond ik geniaal: drie goede redenen om dit ook een kans te geven.

Het was voor mij gewoon een aardig familiedrama met af en toe wat zwartkomische ondertonen. Leuk om Charles Dance in deze rol te zien, Sam Riley, en het duurde even voor ik Hayley Squires herkende van haar prachtige rol in I Daniel Blake. Dat de muziek van Clint Mansell kwam had ik niet door. Prettige film, maar ik moest wel verdomd goed op blijven letten om alle dialogen goed mee te kunnen krijgen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Lijkt wel alsof de poster kunst is van Alex van Warmerdam.

avatar van danuz

danuz

Vooral een vreemde crop, de huidige poster. Is het in dat geval niet beter een still te plaatsen?

danuz schreef:

Iemand is creatief geweest zo te zien

avatar van Casartelli

Casartelli

Gisteravond op Pluk de Nacht. Inderdaad wel een aardig, zwartgallig en vooral erg Britse familie-tragikomedie. De Brexitverwijzingen heb ik ook gemist tenzij de fuck-Labour, fuck the Tories rant van de jongedame meetelde

avatar van St. Nicolas

St. Nicolas

Ik ben op de Wheatley-tour. Wat kan de man toch films maken!

Hij weet me toch elke keer weer, met welk genre dan ook, te pakken. Rebecca en High-Rise wisten dat niet echt, al ga ik de laatste maar weer eens proberen. Moet nu alleen nog A Field in England zien.

Dit keer toch niet zo'n grove mix aan genres als andere films van hem. Deze is vooral drama met wat komedie erin verwerkt. Dat betekent niet dat ik niet af en toe flink heb kunnen lachen. Bepaalde momenten deden me af en toe een beetje denken aan The Office UK. Goed geschreven, goeie characters en sterk gespeeld. Vooral Neil Maskell en Sam Riley spelen erg goed.

In de genres drama, komedie en horror weet Ben wel raad mee! Ben eigenijk wel benieuwd of hij zich ook zal wagen aan andere genres. Een musical ofzo. Maar zo niet, vind ik dat ook niet erg. Er komt toch altijd weer iets eigenzinnigs en totaal anders dan voorheen uit.

Ow, en het gebruik van muziek is ook hier in deze weer magistraal!

avatar van Shadowed

Shadowed

Had vooraf weinig vertrouwen in nog een kleinschalige dramafilm van regisseur Ben Wheatley, aangezien Down Terrace een haast onmogelijke opgave betekende. Tegen alle verwachtingen in had ik geen enkele moeite met Happy New Year, Colin Burstead, waar toch echt wel een boeiend schouwspel van wordt gemaakt. Het helpt dan ook dat ik dit soort familieconflicten graag zie, zeker met een sterke uitwerking. Het scenario van Wheatley en de soundtrack van Clint Mansell verzekeren bovendien een uitstekende opbouw van druk, dat ook nog eens wordt versterkt door een meer dan degelijke cast. Zeker Neil Maskell speelt geweldig, maar in principe doet niemand onder. Wel jammer is dat sommige leden voor een iets te karikaturale aanpak kiezen, maar dat soort invalshoeken moet je binnen dit soort kleine drama-escalaties maar even voor lief nemen. Behoorlijk jammer is dat de opbouw nergens naartoe leidt, want er volgt uiteindelijk nooit een "ontploffing". Het zorgt voor een erg zure nasmaak, want dat lijkt wel hetgeen te zijn waar de film en Wheatley naartoe werken. De uiteindelijke afsluiting kon me dan ook gestolen worden en die teleurstelling is de film vervolgens nooit meer te boven gekomen. De zogenaamde Brexit-invalshoek is daarnaast, naar mijn optiek, onhandig. Er wordt een enkele keer expliciet naar verwezen, maar verder is dit toch gewoon op-en-top familiedrama.