• 9.387.119 stemmen

Room at the Top (2012)

Drama | 120 minuten (miniserie, 2 delen)

Speelduur: 120 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Aisling Walsh

Met onder meer: Matthew McNulty, Jenna Coleman, Maxine Peake

Plot Room at the Top

Oorlogsveteraan Joe Lampton (Matthew McNulty) gaat in het naoorlogse Engeland aan de slag in een stadje ergens in het noorden. Hij raakt snel thuis in de lokale gemeenschap en de plaatselijke toneelvereniging. Vooral de dames hebben een oogje op de knappe Joe. Hij krijgt een verhouding met de al wat oudere en ongelukkig getrouwde Alice (Maxine Peake). Maar Joe valt ook voor de charmes van de jonge Susan (Jenna Coleman). Susans ouders en verloofde zijn daar niet blij mee en nemen drastische maatregelen.

avatar van Fransman

Fransman

Remake van de legendarische film uit 1959 met Simone Signoret in een van de twee vrouwenrollen. Die film heb ik niet gezien, maar ik kan me voorstellen dat die heel wat meer impact had dan deze miniserie, waarin de rollen van de vrouwen zijn verwisseld. In deze film valt Joe eerst voor de oudere vrouw, Alice (Maxine Peake), om daarna zijn pijlen te richten op de jonge Susan (Jenna Coleman).

Ik vond het een ontoegankelijk en weinig inspirerend geheel. O, de jaren vijftig zien er fantastisch uit en er wordt uitstekend geacteerd door Matthew McNulty, maar zijn 'Joe' is natuurlijk geen prettig en aansprekend personage waar je makkelijk in meegaat. Dat gold voor beide dames wat mij betreft ook. Maar het meeste miste ik enige bezieling, enige spanning, voor mijn part enige passie. Met name het slot, waarbij Joe min of meer de rekening gepresenteerd krijgt voor zijn opportunisme, maakte op mij nauwelijks enige indruk. Er bleek dus geen ruimte meer aan de filmtop van 1959....