• 9.376.162 stemmen

Romancing the Stone (1984)

Actie / Avontuur | 106 minuten

Gesproken taal: Frans, Engels en Spaans

Releasedatum: 9 augustus 1984

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Romancing the Stone

"She's a girl from the big city. He's a reckless soldier of fortune. For a fabulous treasure, they share an adventure no one could imagine... or survive."

Joan is een succesvol schrijfster van sentimentele kiosk-romannetjes. Op een dag krijgt ze een kaart toegestuurd, waarop de vindplaats van een grote schat is aangeduid. Kort nadien wordt haar flat ondersteboven gehaald. Dan krijgt ze plots een telefoontje van haar zus Eliane uit het Zuid-Amerikaanse Colombia: Eliane blijkt te zijn ontvoerd en de kidnappers eisen de landkaart als losgeld. Wanneer Joan in Colombia arriveert wordt ze al onmiddellijk op sleeptouw genomen door een corrupte agent die ook uit is op de schat. Hij loodst haar op de verkeerde bus en die krijgt uitgerekend in de jungle pech. Dan duikt plots de redder in nood op: avonturier Jack Colton...

avatar van Jordy

Jordy

Redelijke film. Alles zit er in: actie, romantiek en komische momenten, maar allemaal is 't het nét niet. Deed af en toe een beetje aan een mislukte Indiana Jones denken. 2 en een halve ster.

avatar van jackie

jackie

Hele leuke avonturen film met veel humor.

avatar van neo

neo

erg vermakelijke film

Da's lang geleden zeg. Als tiener vond ik dit een topper. Avonturenfilms zijn dan natuurlijk je van het.

Dit is een van de leukere en betere films in het genre.

avatar van Jordy

Jordy

ik denk inderdaad dat jullie goede reacties komen doordat je 'm al een paar jaar niet meer gezien hebt

als je 'm nu kijkt zul je misschien ook denken "mwoah redelijk.."

avatar van Eva

Eva

Dit jaar nog gezien. En dat was de vierde keer.

avatar van Psyche

Psyche

Ik weet, 4.5 sterren is heel veel, maar ik vind dit een heele leuke film. Het is wel een makkelijke film, het verhaal is niet moeilijk, maar het is grappig!

avatar van predator21

predator21

Dit is gewoon een erg leuke film.

Leuke geacteerd en zo'n Indiana Jones-achtig filmpje blijft toch leuk !

Erg vermakelijk.

avatar van Sparkle

Sparkle

De interactie van Kathleen Turner en Michael Douglas deed het vooral, zet er dan nog een halve held als Danny Devito in en je heb een cast dat vonken gaf. Beetje humor, beetje spanning, avontuur; en voor je het weet was er een mindere sequel in de maak.

avatar van Armin

Armin

Ik vind dit zeker geen nep Indiana Jones.

Misschien niet helemaal gelijkwaardig, maar zeer zeker de moeite waard. **** (over nep Indiana Jones gesproken, kijk maar eens naar "King Solomons Mines")

avatar van Goodfella

Goodfella

Zeer vermakelijke Indiana Jones-achtige avonturenfilm. Alleen jammer van de af en toe tè flauwe humor en de foute jaren '80 muziek. 3 *

avatar van gotti

Leuke avonturen film, maar het probeerde volgens mij een beetje op het succes meet te liften van Indiana Jones. (Zemeckis is geloof ik ook bevriend met Spielberg aangezien ze Back to the Future samen gemaakt hebben). De cast deed het aardig en het verhaaltje deed me dus erg aan Indiana Jones denken. Niet erg orgineel, maar wel aardig vermakelijk. 3*

avatar van Sjan

Sjan

Het begint echt dramatisch slecht en d'r werd om de minuut door het gezin geschreeuwd, dan wel niet gegriend dat ik er iets anders op moest zetten, maar ik hield vol en toen werd ie eindelijk na een half uur (toen Douglas er ook in voor kwam) een aardige film. Het is alleen jammer dat het overduidelijk wil lijken op een Indiana Jones' achtige film, maar dat bij lange na niet is. En die jaren '80 muziek is juist vet en ook wel erg fout maar dat maakt het alleen nog maar lachwekkender. 3*

avatar van Linda

Linda

Na vandaag 3 tegenvallende films te hebben gekeken was dit toch wel weer een erg leuke film. De film deed me af en toe sterk aan Indiana Jones denken: (alhoewel ik Indiana Jones nog een stuk beter vind) actie, avontuur en nog een beetje humor. Erg vermakelijk. 3 sterren

avatar van leverafronny

leverafronny

Vond dit gewoon een goede avonturenfilm met een eenvoudig (ongeveer op mijn niveau) maar leuk plot. De humor was er, er waren geen overbodige scènes en over het acteerwerk is er ook niet te klagen. Alleen miste ik af en toe wat spanning, zoals altijd eigenlijk!

avatar van HammerHead

HammerHead

Een van de weinige films waar ik me niet dooderger aan de heer Douglas, maar Indie is beter.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vond deze wel leuk. Zeer ontspannend...

avatar van Poeha

Poeha

Eén van de beste avonturenfilms ooit, samen met die van Indy natuurlijk.

Gewoon een lekkere no-nonsens film. Humor, aktie, een lekkere Kathleen Turner (toen nog) en uiteraard natuurlijk Danny DeVito. Wat een prachtige rol van die kerel.

Voor de rest misschien wat gedateerd.

Wat ik niet snap is dat ge... over die "foute jaren '80 muziek"?

Waar zit bij veel mensen het probleem dan?

Geweldige muziek toch?

Blijkbaar zijn vee mensen het daar niet mee eens!

Al met al geef ik deze film 5*, zeker ook omdat ik deze wel 6 keer (ik noem maar even wat) per jaar zou kunnen zien.

avatar van Waku

Waku

Beetje Indiana Jones kloon maar dankzij Michael Douglas,

Danny Devito en Kathleen Turner toch eentje met een eigen karakter.

Er is humor, actie en nog meer actie.

Beetje over the top geacteerd.

Maar in de jaren 80 was deze Romancing the Stone een knallend succes.

Mede dankzij de chemie tussen de hoofdrolspelers en

een vrolijke uitstraling.Actie met een vette knipoog.

En de Romance??Die is ver te zoeken.

avatar van D-ark

D-ark

Indiana jones kloon bij uitstek maar toch erg vermakelijk.

3,0

avatar van otherfool

otherfool

Eén van de beste avonturenfilms ooit! (hmm ik zie nu dat Poeha daar ook mee begint, maar het *is* gewoon zo). Heerlijk sfeertje, een leuke cast, gewoonweg topvermaak.

4*.

avatar van foreli

foreli

Lijkt me een leuke film, dat word vanavond dus kijken

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Actie, avontuur, humor en romantiek in één zeer aangenaam pakketje. > 4*

avatar van ikk

ikk

Best wel goed én grappig .

3,5 sterren

Matchostomos

Here's looking at you Jesse... wherever you are

Robert Zemeckis gaat met Romancing The Stone regisseur en naaste vriend Steven Spielberg achterna en levert een film af in het verlengde van Indiana Jones.

Zemeckis begint origineel met een soort verhaal in een verhaal. De toon voor de film is meteen gezet voor wat een avontuurlijke en doldwaze komedie moet worden. Er is ook een 'maar', want de opening legt het zwakke punt van de film helemaal bloot, namelijk dat het verdere verloop zeer voorspelbaar wordt. Reden te meer om je volledig te focussen op andere aspecten van de film. Zo is de chemie tussen Douglas en Turner een leuke verrassing, wat op een bepaald moment voor een schitterende scene zorgt. Wanneer ze in het slijk naar beneden glijden, belandt Douglas met het hoofd tussen de benen van Turner. Een voorbeeld van seksuele en avontuurlijke opwinding tegelijk, zoals Douglas zelf beaamt: "Let's do it again!"
Ook Danny De Vito is present en levert zonder twijfel de beste oneliner: "Put the goods in the bag...before Batman comes" (terwijl hij in een grot vertoeft)
Een laatste punt van kritiek is van toepassing op de muziek, die bij momenten te veel jaren '80 is en daardoor in contrast staat met het avontuurlijke van de film.

avatar van FisherKing

FisherKing

Matchostomos schreef:

Tja, modderzoeken kan altijd, weet je wel dat je jezelf tegenspreekt. Maar goed.

FisherKing schreef:

In welke zin spreek ik mezelf dan tegen, want ik heb niet echt een idee.

Als je doelt op mijn mening rond de muziek, kan ik alleen het volgende zeggen. Het kan goed zijn dat een film uit de jaren '80 muziek gebruikt naar analogie met zijn periode, maar dat wil voor mij niet zeggen dat ik deze toepasselijk vind. Ik opteer liever voor een grootse soundtrack à la John Williams, maar misschien spreekt hier dan een leek die weinig afweet van de conventies van het genre.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, elke tijd heeft zijn "muziek". Ik bedoel, dat ik zelden de film aanreken dat de muziek niet zou kloppen. Maar als ik een score erg mooi vindt, dan heeft dat wel pluspunten. (Ik hoor ook vooral in de jaren 30-40-50 soms echt gruwelijk slechte scores)

Overigens, binnen het genre van de romantische komedie, vind ik dit wel een hoogvlieger, vooral ook door de chemie van Turner en Douglas.

Maar waar ik eigenlijk op doelde is, dat je best wel positief bent over de film, en maar een 2.5* geeft. Dat vind ik best wel een beetje in tegenspraak

(maar ik geef dan ook standaard te hoge waarderingen)

FisherKing schreef:

(maar ik geef dan ook standaard te hoge waarderingen)

In dat geval moet ik ook zeggen dat ik een film zelden aanreken dat de muziek niet zou kloppen, maar in Romancing the Stone (en ook Jewel of the Nile) kon ik me echt niet vinden in de muziekkeuze.

Ik ben misschien wel overwegend positief over de film, maar de muziek en het voorspelbare verhaal (hoewel je je daar over moet kunnen zetten) zijn de grootste boosdoeners als het aankomt op de score. De chemie tussen Douglas en Turner is ontegensprekelijk geweldig, daar durf ik zelfs geen commentaar op geven.

Misschien was ik bij het kijken van Romancing the Stone in een uiterst kritische bui en heeft de film dus een beetje pech, maar dat wil echter niet zeggen dat ik het een leuke zit vond (en spreek ik mezelf nu weer tegen?).

avatar van dionj

dionj

Erg goede film, leuke en goede bijrollen.

Vooral die man die zo eng kijkt en de altijd leuke DeVito