Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: John Francis Daley en Jonathan Goldstein
Met onder meer: Jason Bateman, Rachel McAdams en Billy Magnussen
IMDb beoordeling: 6,9 (259.999)
Releasedatum: 22 februari 2018
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Game Night
"This is not a game."
Max en Annie zijn een koppel dat wekelijks met twee andere stellen samenkomt voor een spelletjesavond. Voor hun laatste bijeenkomst wordt de lat hoger gelegd, wanneer Max zijn charismatische broer Brooks een moordmysteriepartijtje organiseert, compleet met neppe schurken en FBI-agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapt, hoort dat bij het spel... toch? Maar wanneer de zes supercompetitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit ‘spel’, noch Brooks, is wat het lijkt. In de loop van één chaotische nacht bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Game Night (MusicMeter)
- iTunes: € 7,99 / huur € 2,99
Donald Anderton
The Bulgarian
Brabants
- 2052 stemmen
Game Night was voor mij een film die volgens de boekjes prima in elkaar steekt. Weinig vernieuwend en ondanks dat je er prima naar kunt kijken mis je aan de andere kant ook helemaal niets als je hem niet ziet. Voor mij had het niet gehoeven.
Geno
Een leuke film om een keer gezien te hebben. De cast was niet in staat iets extra's bieden. Jammer. Dat had de film wel verdiend, en misschien wel nodig. Onderhoudend genoeg om te blijven kijken. Een hilarische scene mag niet onvermeld blijven, en dat is het bebloede hondje van de buum.
ILDIB
Heerlijke film. Ja inderdaad aantal zwakke scenes, zeker in t begin maar daarna vermakelijk.
Adams dr achterwerk is inderdaad heerlijk zoals een bad guy zegt.
Een minpunt je zou verwachten wat te zien van een kogelgat op t einde...
De broer is wel misgecast trouwens..
filmfan0511
Vermakelijk. Game Night heeft weinig om het lijf, maar weet ook wel wat het is. Het misdaadplot en de verplichte plottwisten op het einde zijn wat vermoeiend, maar het komedie-aspect is gelukkig meer dan geslaagd, en de reden waarom de film veruit een dikke 3* verdient. Er zijn een hoop leuke acteurs opgetrommeld die grappige rollen mogen spelen. Bateman en McAdams zijn goed op dreef, maar het zijn eigenlijk vooral de bijfiguren die schitteren. Het beste rolletje is voorbehouden aan Jesse Plemons! Wat een droge kloot zet hij neer, geweldig. Jammer dat hij niet echt bij de hoofdgroep hoorde, maar slechts sporadisch opdook.
In conclusie; met een film als deze ga je nooit écht mis kunnen gaan. Gewoon van begin tot einde vermakelijk, en meer niet. Nog iets meer humor, en iets minder misdaadplot, had de film een half sterretje meer opgeleverd langs mijn kant.
Shadowed
Vervelend.
Game Night begint als een luchtige en avondvullende komediefilm waar ik even verbaasd over was. Ik zette deze film namelijk vooral op omdat het door een kennis van me werd aangeraden. Vooraf wilde ik er niet aan beginnen toen ik de trailers voorbij zag komen in de bioscopen, maar achteraf toch een kans gegeven.
Mijn voorgevoelens bleken juist, want Game Night bleek een film te zijn met een leuker concept dan de uitvoering zelf. De eerste minuten zijn, zoals eerder benoemd, wel fris. Door strakke montage en camerabewegingen wordt er kennis gemaakt met de hoofdpersonages, een prima Bateman maar een erg vervelende McAdams. Om eerlijk te zijn denk ik dat dit de minste rol is voor McAdams.
Het plezier van de eerste minuten verdwijnt ook al snel wanneer blijkt dat de film voor een uitermate simpele manier van humor gaat. Gekke types en luide dialogen moeten een lach uit de keelpijp van de kijker dwingen, maar waar dit misschien voor anderen wel heeft gewerkt had dit geen effect op mij. Ik vond het allemaal nogal overdreven en te luid voor mijn smaak.
Daarnaast blijkt de veelvuldige aandacht op komedie nadelig voor het mysterieaspect van de film. Het algemene probleem is dat het iets te veel focus houdt op de gekke bekken, waardoor de mysteries wat naar de achtergrond worden gedrukt. Omdat de film niet echt tips of hints geeft naar waar het heen gaat wil de uitkomst je niet verrassen, en voelen de pogingen om wat anders te doen meer geforceerd aan.
Ik vond het vooral een vervelende ervaring. Toch moet ik bekennen dat ik vermaakt heb gekeken en dat er genoeg tempo en actie in de film zit om het als geheel naar een hoger niveau te tillen. Genoeg decoraties en aandacht naar cinematografie, Game Night mag zeker over wat stijl beschikken. Daarom geef ik de film geen ultiem laag cijfer, maar toch overwonnen de irritaties de algemene bewondering.
Black Math
Ja leuk. De film neemt zichzelf duidelijk niet al te serieus en dat zorgt voor een prettige, onbekommerde en grappige sfeer. McAdams weet te charmeren en hoewel ik Bateman iets te oud voor haar vind ogen, is er zeker chemie tussen de acteurs. Leukste rol is echter voor Plemons, die werkelijk op geweldige wijze een agent die je ongelooflijk ongemakkelijk doet voelen neer. Ik begin steeds meer waardering voor hem als acteur te krijgen.
Qua beelden soms long tracking shots, maar ook soms shift-tilt shots die de stad als een miniatuurmodel doen ogen. Interessant! Qua plot verrast het uiteindelijk niet veel, maar vanwege de luchtige atmosfeer, de chemie tussen de acteurs en enkele interessante shots kom ik toch op 3,5* uit.
Amberke2016
Ben al geen fan van komedies, maar dit vond ik echt helemaal niets. Dan liever een Johny Englisch als komedie. Voor mij weinig punten.
Creative-lady
Inderdaad, een komedie. Amai... Wat de echte waarheid was, was inderdaad wel grappig.
Night Owls
Komedie, 1930