• 9.374.963 stemmen

Geregisseerd door: Kim Joo-Hwan

Met onder meer: Park Seo-jun, Kang Ha-neul en Sung Dong-il

Gesproken taal: Koreaans

Plot Chungnyeon Gyungchal

"Trainees By Day, Detectives By Night."

Hwang Ki-joon en Kang Hee-yeol, twee studenten aan de National Police University en daarnaast beste vrienden, zijn getuige van een ontvoering. De autoriteiten komen door gebrek aan bewijs echter op een dood spoor terecht waarna het duo besluit zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze starten een amateuristisch onderzoek op dat hen in allerlei problemen brengt.

Professor Yang

Young-choon

Yoon-jeong

Celebrity (onvermeld)

Young-choon's Gang Member (onvermeld)

avatar van |Bazzie|

|Bazzie|

Erg leuk en vlot filmpje. Koreaanse humor moet je wel liggen, want daar zit deze film vol mee

avatar van BBarbie

BBarbie

De toonzetting van deze film klopt naar mijn gevoel niet erg met de ernst van de misdrijven, die in het tweede deel van de film aan het licht komen. Maar het zal wel zo zijn dat de makers deze film vooral bedoeld hebben als actiekomedie en daar zijn ze goed in geslaagd. Naast tragiek zit de film vol met grappige ontwikkelingen en fikse knokpartijen. Ik vond het wel erg irritant dat op het moment dat het onderzoek van de beide politiestudenten zijn climax naderde teruggeschakeld werd naar de opleiding en de slachtoffers van de mensen- en orgaanhandel aan hun lot overgelaten werden. Ik kan mij niet voorstellen dat dat op enigerlei wijze overeenkomt met de gedragscode. Maar ja, in film is alles mogelijk natuurlijk.